Otizm ve Spektrum Bozukluğu Eğitici Eğitimi

Otizm spektrum bozukluğu (OSB); erken dönemde özellikle sosyal etkileşim ve iletişim becerilerinin gelişiminde önemli düzeyde güçlüklerle ortaya çıkan bir nöro-gelişimsel yetersizliktir (DSM-V).

Son yıllarda dünyada ve ülkemizde oldukça artan bir durum olan bu farklılık icin 20.01.2020 - 24.01.2020 tarihleri arasında Yeni Foça Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü ve Akşam Sanat Okulunda Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Öğrencilerle Çalışan/Çalışacak Olan Öğretmenlerin Eğitici Eğitimi  merkezi hizmetiçi eğitim  kursu yapılmıştır . Kursta bu alanda yetkin akademisyenler tarafından eğitici eğitimi alan sınıf öğretmeleri bulundukları illerde bu eğitimleri başka öğretmenler ile paylaşacak. 

  • 5 10
  • 24 Ocak 2020 15:15 4.789
  • eko_23
  • Aktif Haberler
  • Esermertcan
    28 Ocak 2020 20:38
    0 2
    Konuyu biraz daha açmak ve net olmak gerekirse otizm eğitimciliği için maalesef üniversitesi eğitimi (özel eğitim bölümü) bile eksik kalmakta. Ücretli eğitimler ile açık kapatılmaya çalışilmakta. Belki özel eğitim öğretmeninin bilgi ve birikiminin üzerine yüksek lisans düzeyinde ve seviyesinde eğitim alarak ihtisaslasma ile olay çözülebilir. Kaldı ki 5 günlük samimî çaba ???
  • daywalker_01
    28 Ocak 2020 17:43
    3 0
    Oglum 4 yasindan bu yana otizimli.biz hergun yeni seyler ogreniyoruz...oncelikle ailenin bilinclenmesi lazim...aile bilincli olursa gelisim duzeyi o denli iyi oluyor...okuldaki ogretmeninde bunu kabullenmesi lazim.malesef cogu ogretmen bunu kabul etmeyip ya basindan atmaya calisiyor yada gormezden geliyor.daha sonra ki bana gore en onemlisi bu.sadece otizim alaninda uzman ogretmen yetistirmek lazim.bunu neden diyorum suanda bu taniyi koyacak doktor malesef ya yok yada cok az.ve belirtiler tutuyor diye her cocuga otizim tanisi konuliyor....iste bu alanda yetisen ogretmenler olursa isler degisebilir.OÇEM okullarinda bile ya ucretli ogretmen arkadaslar var yada norm fazlasi arkadaslar var(bunu kimseyi kotulemek icin yazmadim kimse ustune alinmasin lutfen)ne onlar memnun bundurumdan nede aileler.oncelikle bilinclenmek ve bilinclendirmek lazim.gerisi bana gore hikaye....
  • mosit
    28 Ocak 2020 14:51
    2 0
    4 günde ne anlatılabilir ki. Yarım bilgi bazen hiç bilmemekten daha zararlı bile olabiliyor. Bu eğitimlerin süresi yeteri kadar olmalı özellikle eğitimcileri eğitecek olan insanlara daha kaliteli eğitim sunulmalı diye düşünüyorum. Hizmetiçi tüm eğitimler 5 gün sürüyor en fazla. Düşünün nasıl bir bilgilendirme sistemi kurmuşuz her türlü eğitim tam 5 gün ne eksik ne fazla. Hap gibi 5 günü alınca sorun çözülür mantığı çok iyi bir yaklaşım değil. İçeriğine göre 1 günlük 5 günlük 2 haftalık 1 aylık eğitimler verilebilir. Süre önemli değil önemli olan içeriktir içeriği alabilmektir. Bilemiyorum hep aynı sürede verilen onlarca eğitim ne kadar faydalı oluyor. İllaki birşeyler öğreniliyor ama bu işi daha profesyonelce yapmalıyız. Standardı yakalamak yerine ülkemizde yeni standartlar belirlenmelidir. Eğitimi kılcal damarlarından başlayarak anladığımız gün bütün sorunlarımız yavaş yavaş çözülecektir.
  • ogretmen1089
    27 Ocak 2020 11:26
    7 0
    Bu tür Eğitimlerin işe yaramadığını yönetici olmadan önce otizmli çocuklarla çalışınca anladım. Kuru slaytların otizmli öğrencilere hiç bir faydası yok maalesef.
  • daywalker_01
    26 Ocak 2020 01:58
    14 2
    Ah ah yine slayt yine slayt.otizimli cocuk babasi olarak cagirin beni en kral sunum yapayim.yasayarak hissederek anlayip anlatmak lazim.gerisi hikaye....
  • hazer
    26 Ocak 2020 00:20
    17 2
    Bir anne gelmeliydi eğitime ...o anlatmalıydı yaşadıklarını ...bir otizmli çocukla 3-5 saat geçirilmeliydi ...sadece slayt video kuru anlatım yetmiyor...o yağmurda ıslanmak gerekir
  • Esermertcan
    25 Ocak 2020 02:35
    15 0
    Keşke 5 gün otizmi ve spektrum bozukluklarınin anlatımına yetse. Bu bir farkındalık çalışması olabilir ama eğitici eğitimi için çok daha fazla şey yapmak lazım
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK