Otomatik Aylık Terfi Raporlama Programı V. 1. 8 & Terfi Hesaplama Programı

Açıklama:
Otomatik Aylık Terfi Raporlama Programı V. 1. 8 & Terfi Hesaplama Programı OTOMATİK AYLIK TERFİ RAPORLAMA PROGRAMI V.1.8

Bizim program Seçilen ayın bütün terfilerini bir arada tarihlerine uygun şekilde sıraya dizer ve raporlar.Terfi hatırlatma programıdır.

Program farklı excel versiyonlarda çalışmama sorunu giderildi.(Daha önce excelin 32 bit versiyonlarında çalışmıyordu, kod düzeltildi.) Programın anlaşılması için resimli kullanım klavuzu eklendi. Açıklama Butonu oluşturuldu. Seçili Hücrenin ,seçili satırın ve seçili sütunlar farklı renklerle biçimlendirilerek farklı bir görsellik kazandırıldı.Daha iyi bir görünüm için Başlık satırları donduruldu. Sıra no, Adı Soyadı T.C Kimlik No sütunları donduruldu. Bazı Sütunların veri alanları değiştirildi. Bazı alanların hücrelerin format biçimi değiştirildi. Mebbiste E Personel Sayfasında Personel ara Kısmında Tek Tabloda Bütün personel verilerini çekemeyen kullanıcılar için de bir seçenek oluşturuldu. Bu seçenek Evet Hayır şeklinde ekrana yansıtıldı. Evet dediğinde Verileri Silmez Kullanıcıya bırakır. Hayır dediğinde Kopyalan Tablo ile Mevcut excel tablosunu karşılaştırır. Eğer Mevcut excel tablosundaki veri Kopyalanan tabloda yok ise ilgili satırı siler. Varsa günceller. Kopyalanan tabloda olup Mevcut excel tablosunda olmayan verileri ekler. Verilerin Silinmesi Kullanıcının takdirine bırakıldı.

Terfideposu sayfasındaki AR ile AS Sütundaki format hatası giderildi.
Ayrıca "9 YAPILMIŞ TERFİ TARİHLERİNİ KARŞILAŞTIR" butonundaki kod hatası düzeltildi.

Kadrosu Sütununa ihtiyaç duyulmadı kaldırıldı. Sütun isimlerinde güncellemeler yapıldı.

26 Aktif hücre takipçisi(Devrede) çalışır . 26 Aktif hücre takipçisi(Devredışı) devredışı kalır çalışmaz.Aktif Hücrenin renklenip vurgulanması kişinin tercihine bırakıldı.Açıklamaları Oku Butonunda compile error syntax error hatası giderildi.

28 DERSHANE HİZMETİNİ TERFİDE DEĞERLENDİR butonu tıklandıktan sonra artan kidemin değerlendirilmesi kutucuğunda önce manuel müdahele gerekiyordu. Bu sorun giderildi. Programı otomatikleştirerek Artan Kidemin değerlendirilmesini de otomatik belirleyecek mantıksal algılama kodu oluşturuldu. Dershanedeki Hizmet Süresinin Verilecek Kademe Sayısını ve alacağı tarihte program tarafından otomatik hesaplanmaktadır. 28 Dershanedeki Hizmetini Terfide Değerlendir Butonuna İnputbox eklenerek istenilen ayın raporuna ekleme özelliği sağlandı. A'dan Z'ye Sırala, Z'den A'ya Sırala modu getirilerek değişik sıralama modları geliştirildi.

2 MEBBİSTEN KADRO VERİLERİNİ YÜKLE butonundaki teknik kod hatası sorunu giderildi.

27 Sayfa Sekmelerini gizle/ göster Butonu eklendi.

Mebbis Sisteminden Exceldeki Verilerin Karşılaştırılması yaparken bir satır ve sütun kayması sorunu vardı, giderildi. Terfi değerlendirilmesindeki sorun çözüldü. terfigetir kodunda :x17=0 ibaresi eksik kalmıştı. İlgili Koda eklendi.

MEBdeolupdepodaolmayanigetir kodundaki şart kodu sadeleştirildi. Daha Kararlı hale getirildi.

İzindekilerin Göreve Dönüşü takip amacıyla terfisi kalanların satır hizasına otomatik not bırakılması genişletildi. Yıllık Terfisi, 2 yıla bir terfisi, 8 yıla bir terfisi, Görev öncesi Askerlik, Manuel rapora eklenen terfi, Dershanedeki Hizmeti sonucu terfisini alması gereken tarihte izinli olursa ilgili kişinin hizasındaki satırın sütununa otomatik not bırakılması sağlandı.

İlçesine göre sıralama yaparken ilçesi sütununa sıralamayı tamamladığında ikinci ölçüt olarak mebbis arşiv numarasına göre de sıralama yapması sağlanarak , ilgili kişilerin dosyalarının arşivlenmesi kolaylaştırıldı.

Terfi Tablosunda tasarımında güncelleme yapıldı. Yeni ve eski durumu sütunların bulunduğu sütunların kenarlıkları Farklı biçimlerde kenarlık stili eklenerek tablo görselleştirildi. Farklı bir görünüm kazandırıldı.
Web sayfalarından excele veri aktarmaya çalışırken tarayıcınızın chrome olması gereklidir.
Rapora Manuel terfi ekleme sütunun en üst satırında liste kutusu içinde terfi veriliş nedeni listesi eklenerek terfi verilirken terfi veriliş nedenlerini bulmakta kolaylık sağlandı.
Zorunlu Hizmet Tespiti Sütunu oluşturuldu. Zorunlu Çalışma Yükümlüsü Öğretmenlerin Tespiti ve Erteleme İşlemleri http://ikbs.meb.gov.tr adresinden “Hizmet Analiz Modülü” üzerinden yapılabilmektedir. Bu modüldeki Personel zorunlu çalışma durum listesi raporunu göstererek raporu excel halinde indirdikten sonra Zorunlu hizmet butonuna tıklamak süretiyle istenilen dosya yolunu indirdiğimiz dosyayı gösterdiğimizde veriler otomatik AX sütununa çekilir. Çekilen verilerle uygun bulduğunuz sorgulamaları yapabilirsiniz. örnek zorunlu hizmetini tamamlayıp okul değiştirenleri, okul değiştirmeyenleri zorunlu hizmete tabi olmayan öğretmeni tespit edebilirsiniz.

Terfi Veriliş Nedenleri Kolayca bulmak için bir form oluşturuldu.
Forma Ekstra özellikler kazandırıldı. Excel terfi deposunda AI sütünun 4 satırında itibaren hernganbir satırda iken o satırın bulunduğu b sütununun hizasındaki satırın hücresi boş değilse fareyi sağ tıkladığımızda karşımıza kişinin T.C si ve adı soyadı gelerek kişiye terfi nedeni ekle butonu ekle karşımıza çıkar. Tıkladığımızda Karşımıza terfi veriliş nedeni formu çıkar. Bu formda istediğimiz bize uygun terfi nedenleri kolaylıkla bulabilir. Dilerseniz Bu terfinin hangi ayın raporuna yansıyacağını, kaç kademe verileceğini, terfinin verileceğini tarihi manuel belirleyebilirsiniz.
CTRL ile klavyeden r tuşuna tıkladığınızda karşısınıza özel işlemler menüsü gelecektir. Özel işlemler menüsüyle seçili hücrelerin metinlerini isterseniz yazım düzenine çevirme,hepsini büyük harfe çevirme veya küçük harfe dönüştürme kısacası bir sürü metinsel format ve dönüşümü yapabilirsiniz.
terfi açıklama formunda metin kutusu içeriğine göre filtreleme yapılması sağlandı.
Terfileri ay bazında raporlamak için liste kutusu geliştirildi.
Geliştirmeye devam ediyoruz.(Program daha yeni olduğu için Kullanıcılardan gelen talepler doğrultusunda, vba kodlarının sağladığı imkanlarla deneyimlerimizin yettiği ölçüde şekillenecektir. Takip Ediniz.)

Güncelleme Tarihi: 01.09.2021
Bölüm:
İdareciler için Dosya ve Dokümanlar
Gönderen:
ismailem
Tarih:
27 Temmuz 2020
Boyut:
2.082 Mb
İndirme:
3.172
Teşekkür:
7

Teşekkür Et

Rapor Et
  • ismailem 22 Eylül 2021
    Yüksek lisans, lise hazırlık gibi terfilerde bu ay başvurduysa ve bu ay terfisini verecekseniz. örnek 13/09/2021 tarihinde başvurdu. Bu tür terfilerde ait olduğu sütunun hizasına dilekçe başvuru tarihini yazmanız yeterli.
  • ismailem 22 Eylül 2021
    Sayın hoca3510 hocam,
    terfideposu sayfasında her öğretmen için ayrılmış terfi nedeni sütunları vardır. güncel terfi tarihi sütunu kişinin istek üzerine aylıksız izinde olduğu sürenin düşümünden sonraki güncel terfi tarihidir. Güncel terfi tarihi sütununu her zaman güncel tutmanız gerekir. Bu terfi sütunu bir defa güncellenir bir daha hiç değiştirilmez. Yanlız öğretmen görev öncesi veya aylıksız izinleri olduğunda güncelleme yaparsınız. yıl kısmını değiştirip güncellenmenize gerek yok. sistem terfi ayını kontrol ederek mevcut verilerini getirmek istediğiniz ayın terfisini tarayarak getirir. Güncel terfi tarihinde yılı 13/9/2021 yazarsanız terfini getirmez. Program bu yıl atandığını düşünür. terfi tarihini getirmek için 13/09/2019 yazarsanız terfisini getirir.
  • hoca3510 21 Eylül 2021
    sayın hocam öncelikle emeğine sağlık. programı indirdim. terfi deposu sayfasına mebbisten verileri otomatik aktarabildim. öğrenim durumlarını güncelledim. fakat terfi onay listesinden aylara göre sorgulama yapamadım. aylık terfi listesini getir dediğimde excel getirecek gibi bir komut alıyor sanki ama sadece boş bir satır oluşuyor. listeyi getirmiyor. bu sebepten terfi onay listesi oluşturamadım. dönüş yaparsanız sevinirim
  • ismailem 30 Mayıs 2021
    https://www.egitimhane.com/terfi-hesaplama-programi-d339938.html bu linkteki programla sdrun çözüldü.
  • ismailem 23 Mart 2021
    sayın oğuztürk,
    istediğiniz aklımdadır. Şimdilik programcılık için mülakata haźırlanıyorum.
    terfi ile ilgili Birkaç defa ùğraştım. vaķıf olamadım.
    ama imkansız değil biraz zaman alır.
    Uygun zaman hasıl olursa istediğiniz yerine getirilecektir.
    Kullanıcılardan dua bekliyoruz.
  • oğuztürk 15 Mart 2021
    terfi hesaplama programında birden fazla sayfa olsa her bir kişinin terfisini takip edebilsek iyi olur.
    sayfa kopyalama ile çağaltınca progam çalışmıyor her bir şahıs için bir sayfa kullanmak istiyorum kolay gelsin


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK