Oyuncağımın Masalları Projesi Yerel Basında

OYUNCAĞIMIN MASALLARI

Masallar geleneklerimizi aktaran her ne kadar hayal ürünü gibi gözükse de, olağanüstü olaylara yer verse de bizlere hayatın içinden ders vermeyi amaçlayan kültürümüzün en önemli ögelerindendir. Hepimizin bir masal anısının bulunması, bizleri farklı dünyalara götürmesi ve geçmişe dönüp baktığımızda bizim yüzümüzde hoş bir tebessüm oluşturması masalların hepimizin hayatında yer edindiğinin göstergesidir. Ancak yıllardır süregelen ve kuşaktan kuşağa aktarılan kültürümüzün en önemli ögesi olan masallarımızdan en az faydalanan bir nesille karşı karşıyayız. Bu nedenle çocuklarımızın masallarımızla yeniden buluşması ve Anadolu geleneklerini tanımaları,  Anadolu masallarını dinlemeleri ve öğrenmeleri adına geliştirdiğimiz bu proje ile çocukların kendilerini en iyi ifade etme şekli olan oyun ve oyuncaklarla masallarımızı bütünleştirerek onların masallarımızla bir araya gelmelerini, eğlenmelerini, hoşça vakit geçirmelerini istedik. Günümüz çocuklarının sosyal medya ve bilgisayardan uzaklaşarak canlı bir iletişim kurmalarını sağlama, masal kahramanı ve masaldaki olaylar ile hayal güçlerini destekleme, kültürümüzün önemli değerlerini masallar ile aktarma gibi birçok özellik bu proje sayesinde çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunacaktır.

  Kültürümüzün yaşamasına katkıda bulunmak istediğimiz "OYUNCAĞIMIN MASALLARI" isimli bu projeyi okulumuz öğretmenlerinden ÇİĞDEM ÇAKIR ÖZKAN ,NEVİN YILDIRIM VE BÜŞRA EMEK yürütmektedir. Kendilerine başarılar dileriz...

  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK