Oyunla Öğreniyorum eTwinning Projesi

Diyarbakır-Yenişehir-Mehmetçik İlkokulunda projemizi başlattık. Değişik illerden okullarla koordineli bir şekilde yürüttüğümüz projemiz tüm hızıyla devam etmektedir.       

Amaç; farklı illerde oynanan oyunları paylaşarak oyunlarla dersleri bütünleştirme; Öğrencilerin zor anladığı konuları oyunlarla daha kolay nasıl anlatabileceğimiz konusunda kendimizi geliştirme Oyun en iyi eğitim ve öğretim metodudur. çünkü kalıcı davranış değişikliği kazandırır. Ayrıca çocuğun kendini en rahat ifade ettiği yer de oyundur. eğlencelidir. çabuk sıkılmazlar. Çocuğa normal yollardan öğretemeyeceğimiz birçok şeyi oyunla öğretmemiz mümkündür. Bu nedenle deste oyunu ne kadar kullanırsak dersin öğrenilmesi kolay ve kalıcı olacaktır. Hangi oyunu hangi derste kullanmalı, oyunu kazanımlara nasıl uygun hale getirmeli bunu bu projeyle ve diğer öğretmenlerle işbirliği yaparak öğrenmiş olacağız.

HEDEFLER

1. Öğretmenleri daha çok oyun öğrenmeye teşvik etmek.

2. Öğretmenleri daha çok oyun oynamaya teşvik etmek ve bu sayede çocuklarla daha çok etkileşimde bulunmalarını sağlamak.

3. Anlaşılması zor dersleri oyunlarla planlayıp dersi eğlenceli ve kolay anlaşılır hale getirmek.

4. Okula gelmek istemeyen çocuklara okulu sevdirmek.

5. Derse katılmak istemeyen çocukları derse katmış olmak.

6. Oyunla öğretme, aktif katılım sağlama

ÇALIŞMA SÜRECİ

Çalışma takviminin son haline ortak ürün ve ekstra çalışmalara ortak ürün ve ekstra çalışmalara ortakların katılımıyla düzenlenecek olan webinarda fikir birliğiyle karar verilecek olup taslak çalışma süreci aşağıdadır. Değişiklik gösterebilir.

ARALIK: PROJE HAZIRLIKLARI TANIŞMA WEBİNARI

OCAK: OYUN PAYLAŞIMI

ŞUBAT: ZOR OLAN DERSLERİN BELİRLENMESİ, PLANLAMA

MART: DERS PLANLARININ UYGULANASI

NİSAN: DERS PLANLARININ UYGULANMASI

MAYIS: DERS PLANLARININ UYGULANMASI

HAZİRAN: KALİTE ETİKETİNİN BAŞVURUSU İÇİN ÇALIŞMALAR

BEKLENEN SONUÇLAR

Çocukların dersleri sevmelerini sağlanır. Çocukların dersleri daha kolay öğrenmeleri sağlanır. Öğretmenlerin daha çok oyun bilmeleri ve oyunları derste nasıl kullanacağını öğrenmeleri beklenmektedir.

  • 0 2
  • 11 Mart 2020 23:47 1.052
  • sedatcicek21
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK