Ozanlarımızla Türkü Türkü Türkiye'm

Anadolu kültürünü 5-10 yaş arasındaki öğrencilerimize türkülerle tanıtmak istiyoruz.

Güzel kültürümüzü, türkülerle anlatacağız. Bizi anlatan geleneklerimizi,göreneklerimizi,folklörümüzü anlatan bazen ağlatan, bazen güldüren, bazende oynatan türkülerimizi öğrencilerimizin tanımasına, öğrenmesine, o türkümüze hayat veren ozanımızı tanımasına, ülkemize sağladığı kültürel katkıyı kavramasına rehberlik edeceğiz.

Her ay bir ozanımızı ve ozanımızın türkülerini tanıtarak kültürel özelliklerimizi öğrencilerimizin içselleştirmesini sağlayacağız.Aynı zamanda öğrencilerimizin enstrümanları tanımasını sağlayacağız. Birlikte türküler söyleyeceğiz türkülerin yaşanmış hikayelerini öğreneceğiz.

Ortaklarımızla işbirliği içinde çalışarak korolar oluşturacağız. Projemizle ülkemizin yedi bölgesinin kültürünü, türkülerini, folklorunu öğreneceğiz ve farklı bölgelerde yaşayan arkadaşlarımızla iletişim kuracağız.

Eğlenerek, türküler söyleyerek Anadolumuzu tanıyacağız.

 

 Gönderen: tunakal

*****************

Ozanlarımızla Türkü Türkü Türkiyem Takvim Çalışması

 Kuruculuğunu Konya Meram Üresinler İlkokulu Okul öncesi öğretmeni Funda BERK ile Yozgat Sorgun Yeşilyurt ilkokulu sınıf öğretmeni Tuna KALIN'ın birlikte yürüttüğü;Azerbaycan ortaklı eTwininng projemizde Anadolu kültürünü 5-10 yaş arasındaki öğrencilerimize türkülerle tanıtıyoruz.

Güzel kültürümüzü,türkülerle anlatıyoruz. Bizi anlatan geleneklerimizi,göreneklerimizi,folklörümüzü anlatan bazen ağlatan, bazen güldüren, bazende oynatan türkülerimizi öğrencilerimizin tanımasına, öğrenmesine, o türkümüze hayat veren ozanımızı tanımasına, ülkemize sağladığı kültürel katkıyı kavramasına rehberlik ediyoruz.

Her ay bir ozanımızı ve ozanımızın türkülerini tanıtarak kültürel özelliklerimizi öğrencilerimizin içselleştirmesini sağlıyoruz.

Bu kapsamda 2021 yılı takvimi hazırladık her ay için öğrencilerimiz bir ozanımızı tanıttılar.

Gönderen: Funda BERK

*************************

  • 4 1
  • 11 Şubat 2021 12:02 1.077
  • tunakal
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK