Özel Eğitim Sınıfı Öğretmenlerine Nöbet Ücreti Ödenecek

7 Temmuz 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında özel eğitim anaokulları, özel eğitim anasınıfları ile özel eğitim sınıflarında görevli özel eğitim öğretmenleri nöbet görevlerini yerine getirecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı 07 Temmuz 2018 tarihinde “Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği” ni değiştirmiştir. Yapılan değişiklik sonucunda Yönetmeliğin “Öğretmenlerin nöbeti” başlıklı 60. maddesinde “(1) Öğretmenlerin okul müdürlüklerince düzenlenen nöbet çizelgesine göre nöbet tutmaları sağlanır. Özel eğitim anaokulları, özel eğitim anasınıfları ile özel eğitim sınıflarında görevli özel eğitim öğretmenleri nöbet görevlerini teneffüs ve yemek saatlerinde sınıflarına kayıtlı öğrencilerin gözetimine devam ederek yerine getirirler.” hükümlerine yer verilerek özel eğitim sınıfı öğretmenlerine de nöbet görevi getirilmiştir. Bu düzenleme sonucunda ise özel eğitim sınıfı öğretmenleri yerine getirdikleri nöbet hizmetine karşılık 3 saat ek ders ücretinden yararlandırılacaktır. 2018-2019 Öğretim yılından itibaren okul/kurumlar bünyesinde açılan özel eğitim sınıflarında görev yapan özel eğitim sınıfı öğretmenleri haftada üç saat ek ders ücretinden yararlandırılacaktır.

Öğretmenlerin nöbetiyle ilgili madde:

MADDE 60 – (1) Öğretmenlerin okul müdürlüklerince düzenlenen nöbet çizelgesine göre nöbet tutmaları sağlanır. Özel eğitim anaokulları, özel eğitim anasınıfları ile özel eğitim sınıflarında görevli özel eğitim öğretmenleri nöbet görevlerini teneffüs ve yemek saatlerinde sınıflarına kayıtlı öğrencilerin gözetimine devam ederek yerine getirirler.

(2) Nöbet görevi, ilk ders başlamadan 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 30 dakika sonra sona erer.

(3) Nöbet görevine özürsüz olarak gelmeyen öğretmen hakkında, derse özürsüz olarak gelmeyen öğretmen gibi işlem yapılır.

(4) Nöbetlerde uyulması gereken esaslar öğretmenler kurulunda görüşülerek okul yönetimince nöbetçi öğretmen görev talimatnamesi hazırlanır. Öğretmenlere yazılı olarak duyurulur.

(5) Engelli çocuğu bulunan öğretmenlerin haftalık ders programları ile nöbetlerinin belirlenmesinde gün ve saat tercihlerine öncelik verilerek düzenleme yapılır.

 

  • 3 0
  • 25 Eylül 2018 17:07 4.700
  • wesser
  • Aktif Haberler
  • asliklcrsln
    08 Ekim 2018 15:26
    0 0
    Merhabalar, özel eğitim öğretmenlerinin haftada kaç saat nöbet tutacağı ve nöbet görevleri hakkında resmi yazı var mı acaba? evet nöbet ücreti %25 yapılacak fakat haftada kaç gün kaç saat tutulacak ve nöbetli öğretmenin görevleri ne olacak? okul nöbeti tutturulup, diğer sınıfların öğrencisiyle ilgilenme, servisten alma vs. nöbet günü erken gelip geç ayrılma gibi görevlerimiz de var mı? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Şayet okul nöbeti tutar gibi nöbet tutma durumum olacak:/
  • asliklcrsln
    08 Ekim 2018 15:15
    0 0
    merhabalar, özel eğitim öğretmenlerinin nöbet saatleri (haftada kaç gün tutulacak) ve nöbeti ne şekilde tutacakları(nöbet görevleri) belirten resmi bir yazı var mı elinizde? Evet nöbet ücreti % 25 üzerinden yapılacak ama kaç saat ve görevimiz nedir? Diğer öğretmenler gibi tüm okuldan sorumlu tutulmakta ve haftada 2 gün nöbet yazılmaktadır.
  • cmustafaengin
    26 Eylül 2018 09:46
    1 0
    Ücretlilere de verilir İNŞAALLAH
  • tuncay58
    25 Eylül 2018 22:47
    1 0
    özel eğitim okullarında ücretli çalışan öğretmenlere nöbet görevi verilmesine rağmen nöbet ücreti verilmemektedir. Bu adaletli bir uygulama olmasa gerek.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK