Özel Eğitimde İlk Hafta Neler Yapılıyor?

filizaryaren
17 Ağustos 2019 15:34

Merhaba değerli meslektaşlarim, bu sene devlet okulunda ücretli özel eğitim öğretmenliği yapacağım. Ama ilk günler nasıl oluyor neler yapılıyor??? İlk gün siz neler yapıyorsunuz??? Ve sürekli takip edeceğim bir programiniz bana yardımcı olacak program varsa soylermisiniz???

nikador
17 Ağustos 2019 19:23

Hocam ilk hafta öğrencilerin ne seviyede oldukları ni belirlemek için değerlendirme ve gözlemler yapılır. Bu iş öğrenci mevcuduna göre birkaç hafta sürebilir.

esmercan
17 Ağustos 2019 21:24

öğrencileriniz güven temelli bir öğretmen - öğrenci ilişkisi kurabilmeniz için bağ kurun, etkileşim imkanı sağlayın, gülün, eğlenin, oynayın...
ki öğrenciniz için sizin belirleceğiniz hedeflerin neler olduğuna kolaylıkla karar verebilesiniz.

pamiraaa
17 Ağustos 2019 20:53

Merhabalar öğretmenim.

Özel eğitim sınıflarında ilk haftalarda kaba değerlendirme, aile görüşmeleri yapılır. Kaba değerlendirme çerçevesinde her öğrencinin performansına göre ilerleyen günlerde Bireysel Eğitim Planı (BEP) hazırlanır. Takip ettiğimiz herhangi bir program yok.Her öğrenciyle BEP doğrultusunda bireysel çalışılır.

Bilgi alış verişinde bulunmak ve hızlı dönütler almak için özel eğitim forum konusunu takip edebilirsiniz.Başarılar dileriz.

https://www.egitimhane.com/ozel-egitim-ogretmenleri-gunlugu-k191397-0.html


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK