P4C: Küçük Çocuklar, Büyük Fikirler eTwinning Projesi

Ulusal çok ortaklı eTwinning Projemiz ile öncelikle proje ortaklarımızın kendilerini P4C eğitim modeline yönelik geliştirmelerinin ardından, proje sürecinde belirlenecek olan konular ve uyarıcılar ile her ortağın kendi sınıfı ile haftada bir kez gerçekleştireceği felsefe oturumlarının yapılması planlandı. proje ortağı öğretmenlerin öğrencileri ile gerçekleştirecekleri çocuklara bir uyarıcının sunulması ile başlanılan ve öğretmenin kolaylaştırıcı olarak yer aldığı süreçte de sokratik yöntem, soru-cevap, tartışma ve beyin fırtınası yöntemleri işe koşularak,  felsefe oturumları gerçekleştirilen projemizde;

Çocukların kavramları yapılandırma, akıl yürütme, sorgulama, yorumlama, anlam çıkarma ve anlamlar arası ilişki kurma becerilerini geliştirilmesi, Çocukların felsefi sorgulama yoluyla, dikkat, empati kurma, aktif dinleme ve becerilerinin, mantıksal argümantasyon kullanımları, bütün parça ilişkilerini ayırt etme performanslarının geliştirilmesi, Çocukların ifade edici dil becerileri, benlik saygısı, okuduğunu anlama, eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme ve akıl yürütme becerilerinin geliştirilmesi ve nihayetinde aktif ve bağımsız bir öğrenen haline gelebilmesi gibi çok çeşitli becerilerin geliştirilmesi hedeflenmiştir.

Projemiz Eylül ayında başlamış ve Ocak ayında tamamlanmıştır. Projemizin çıktılarının bilimsel bir makale şekline getirilmesi planlanmaktadır.

  • 3 3
  • 11 Şubat 2021 13:28 1.672
  • eko_23
  • Aktif Haberler
  • smyi
    13 Şubat 2021 21:55
    0 1
    hocam sağolun, projenizi haber olarak yayınlatmışsınız, yazıda proje başladı ve bitti diyor. Fakat ne proje ile ilgili bir detay(resim,video), ne de proje sonuçları var.
  • ebrugs55
    13 Şubat 2021 14:42
    1 0
    Başarılar
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK