Pandemide Evdeyim Ama Zindeyim Etwinning Projesi

PANDEMİDE EVDEYİM AMA ZİNDEYİM

(I'M AT HOME IN THE PANDEMIC, BUT I'M VERY FIT)

Covid-19 Pandemisi dünyadaki tüm insanları ve özellikle çocuklarımızı - öğrencilerimizi olumsuz etkiledi. Yaşlarının doğal gerekleri nedeniyle parklarda koşmaları ve oynamaları istenirken, covid-19 pandemik sağlık önlemleri kapsamında öğrencilerimiz evlerine çekildi. Parklar, arkadaşlar ve oyunlardan uzak kaldılar. Üstelik eğitimleri için uzaktan eğitimin bir parçası olarak uzun saatler masa başında oturuyorlar. Tüm bu olumsuzluklar öğrencilerimizi zorladı, motivasyonlarını düşürdü. Öğrencilerimizin yaşadığı tüm bu olumsuz faktörler bizi bu projeyi yapmaya ve Covid-19 salgını sırasında öğrencilerimizi zinde tutmayayöneltti.                       

HEDEFLER

 1- Öğrencilerimizi teknoloji ve medya okuryazarı olma, yabancı dillerini geliştirme, empati kurma, eleştirel düşünme ve ekip olarak işbirliği içinde çalışma gibi beceriler kazandırarak 21. yüzyıl bireyleri olarak yetiştirmek.

2- Pandemi sürecinde bilinçsizce yaşanabilecek olumsuzluklara dikkat çekmek.

3-Pandemi sürecinde aktiviteler ile öğrencileri sürekli motive etmek, aktif hale getirmek ve evdeyken formda tutmak.

4-Öğrencilerin Web 2 araçlarını aktif olarak kullanmalarını sağlayarak teknolojik gelişimlerine katkıda bulunmak.

5-Farklı kültürlerdeki oyun, dans ve yiyeceklere saygı duymayı ve bunları kendi yaşamında deneyimlemeyi öğrenmek.

6-Covid-19 salgınının küresel boyutunu anlamalarını sağlamak için farklı ülkelerdeki öğrencilerle etkileşim kurmak

 7-Hayatlarını her koşulda en verimli ve sağlıklı şekilde geçirmelerini sağlamak ve onları kendi hayatından sorumlu birey olarak yetiştirmek.

ÇALIŞMA SÜRECİ: Pandemi sürecinde Uzaktan Eğitim kapsamında tüm etkinlikler online ve interaktif olarak gerçekleştirilecek, proje Aralık ayında başlayıp Nisan ayında sona erecek.

Aralık: Proje ortaklarının belirlenmesi, velilerin ve öğrencilerin proje hakkında bilgilendirilmesi, velilerin izinlerinin alınması, öğrencilerin Twinspace'in eklenmesi

Ocak: Ortakların ve öğrencilerin toplantı web seminerini yürütmek, twinspace üzerinde işbirliği yapmak, beyin fırtınası forumları açmak. Ön anketler yapmak, proje faaliyetlerine karar vermek ve planlamak. Proje logosu tasarlamak ve karar vermek

Şubat: Projenin adını yansıtan resim yapmak, şiir veya şarkı yapmak ve çevrimiçi paylaşmak.

Mart Ayı: Her ortak, pandemi döneminde zinde kalması için oyunlar tasarlayacak ve sunacak.

Nisan: Karma ekipler, salgın sırasında zinde kalmak için 1 günlük bir menü oluşturacak ve sunacak.Son anketler yaparak, belirlenen alanlarda öğrencilerin hangi tutum ve davranışlarının değiştiğini belirleyecek.

Türkiye, Romanya, İspanya, Litvanya, eTwinning projelerinde Gürcistan ile işbirliğimizi hızla sürdürüyor. 11 Ocak'ta düzenlenen ilk öğretmen web seminerinde birbirimizi yakından tanıdık. Projenin amacı ve faaliyetleri hakkında konuştuk.

  • 1 1
  • 14 Ocak 2021 20:22 827
  • Aysener
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK