Payas'ta 3. Oyun Haftası

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu(ÇOSKK) ve Payas Belediyesinin işbirliği ile 3. Oyun Haftası etkinlikleri yapıldı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılar üç gün süren şenlikte, oyunlar oynadılar, kitap okudular, STEM ve PAMEK kurs merkezlerini gezdiler, Payas sahillerinde denize girip tarihi yerlerini gördüler.

Sokollu Külliyesi'nde dualarla başlayan açılışta bir konuşma yapan Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu(ÇOSKK) Genel Başkanı Oktay Yellikaya, Türk milletinin bağrından çıkmış geleneksel çocuk oyunlarını olimpik bir spor branşı haline getirmeye çalıştıklarını vurgulayarak "Bu, milli bir projedir. Çünkü adıyla, ruhuyla, herşeyiyle  Anadolu'nun hamuruyla yoğurulmuş çocuk oyunlarını milletimizin ve tüm dünyanın beğenisine sunmak istiyoruz." dedi.

Payas'ta Sokollu Mehmet Paşa tarafından mimarbaşı Mimar Sinan'a 1574 yılında yaptırılan Sokollu Külliyesi'nin tanıtımından ve halen meyve veren dünyanın en yaşlı zeytin ağacı ziyaret edilmesinin ardından etkinliklere geçildi.

Cinkule'de kurulan kıl çadırda kitap okuma saatinden sonra üç taş, dokuztaş oyunları oynandı. Üç gün süren 3. Oyun Haftası etkinliklerinde mendilkapmaca, seksek, tombik, yakartop, topaç çevirme oyunları 7'den 77'ye, üç kuşak aile bireylerince doyasıya oynandı.

Etkinliklere Payas halkının yanı sıra Adana, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, İstanbul, Kayseri, Kütahya, Mersin, Osmaniye ve Sivas'tan gelen misafirler katıldı.

  • 3 0
  • 13 Temmuz 2018 00:23 1.109
  • Egitimhane.Com
  • ünalk
  • Aktif Haberler
  • mehmetalibozlu
    13 Temmuz 2018 21:22
    1 0
    Emegi gecen herkesi tebrik ederiz mukemmel bir etkinlik
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK