Playhouse-Learn English Through Games! - Our New Technology Classroom Etwinning Projelerimiz

Manisa-Alaşehir Emine Elem Kayacık Ortaokulu olarak okulumuzda İngilizce derslerinde uyguladığımız 'PLAYHOUSE-Learn English Through GAMES!' eTwinning projesinin uzaktan eğitim sürecinde de devam etmesiyle öğrencilerimiz oyun tabanlı düzenlenen bir çok etkinliğe katılma şansı buldular. Kuruculuğunu İstanbul İTO Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu’ndan İngilizce Öğretmeni ‘Hediye Taşkın Doğan’ ve Ukrayna Bila Tserkva Ortaokulu’ndan İngilizce Öğretmeni ‘Viktoriia Bessarab’ ın yaptığı  projemiz ve Türkiye, Ukrayna, Romanya, Azerbaycan, Moldova ve Çekya dahil toplamda 6 farklı ülkeden 16 okulla beraber işbirliği içinde yürütülmüştür.

Projemiz süresince tüm yabancı ve Türk öğrenciler birbirlerine geleneksel oyunlarını tanıttılar. Bunun yanı sıra öğrencilerimiz karantina günlerinde yabancı ve Türk öğrencilerle çevrimiçi görüşmeler yaptılar, Web 2.0 araçlarıyla kendi ürettikleri ve müfredata uygun birçok dijital oyunu birbirleriyle paylaşıp oynadılar. Öğrencilerimiz karışık ülke takımları oluşturarak hikaye ve bilmeceler yazma gibi daha bir çok ortak çevrim içi çalışmalara katıldılar. Proje öğrencilerimizin İngilizce'yi eğlenerek öğrenmelerine,farklı kültürle tanışmalarına ve dijital becerilerini geliştirmelerine katkı sunmuştur.

Manisa Alaşehir Emine Elem Kayacık Ortaokulu’nda Ekim 2019 tarihinde başlatılan “Our New Technology Classroom ” eTwinning projesi Uzaktan Eğitim sürecinde de devam etmiştir. Proje boyunca öğrencilerimiz Slovenya ve Polonya'dan öğrencilerle eşleşerek birbirlerine mektup yazmışlar, çeşitli dijital oyunlar oynamışlar, geleneksel yiyeceklerini yabancı öğrencilere tanıtmışlardır. Uzaktan eğitim sürecinde ise koronavirüs salgınıyla ilgili dikkat edilmesi gereken kurallar ile ilgili İngilizce sloganlar yazmışlar, günlük hayatlarını anlatmışlar ve kendi ülke ve şehirlerini anlattıkları ortak hikaye yazma çalışması yapmışlardır. Polonya’dan İngilizce Öğretmeni ‘ Ewa Flis-Gudalewicz’ ve Kocaeli’den ‘Seçkin Öztekin’ in kurduğu ve Türkiye, Polonya, Slovenya ve İspanya’dan çeşitli ortak okulların dahil olduğu projede ; teknolojiyi kullanarak öğrencilerin dijital becerilerini geliştirmeleri, teknolojiyi doğru kullanmayı öğrenmeleri, İngilizceyi eğlenerek öğrenmeleri ve farklı ülkeler ve kültürler hakkında bilgi edinmeleri hedeflenmiştir.

  • 0 0
  • 25 Haziran 2020 03:24 322
  • raziye kara
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK