2 öğrencinin velisi ram için izin verdi ,eğer bep çıkarsa,ben sınıf öğretmenleriyim 2. Sinif ,ben okul sonu kalmak istemiyorum ,okuldan da isteyen öğretmen çıkmazsa, kurs açmak zorundamiyiz,yoksa özel bep planı ile sınıfta eş zamanlı ders yapabilir miyiz
Ayrıca kurs acmiyoruz. Plan hazırlayıp okulda diğer öğrencilerle beraber gidiyor.
Geneli tam zamanlı çıkıyor. Yani çocuk sabahtan akşama bizim sınıfta. ben diğer çocukları bırakacağım o çocuğa ders vereceğim.. diğer çocuklar da boş duracaklar.. böyle oluyor..
Evet hocam destek eğitim vermek zorunda değilsiniz. Kaynaştırma raporu gelirse sınıf içinde o öğrenciye özel Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı yapmak ve uygulamak zorundasınız.
Dersten sonra destek odası açılamıyorsa, diğer öğretmenlerin İngilizce ve Din Kültürü derslerinde branş öğretmeni dersteyken, boşta kalan sınıf öğretmenine okul idaresi görevlendirme yapıyordu. Öğrenci sınıfından alınıp, uygun bir ortamda öğrenciye hazırlanan plan dahilinde ders veriliyordu. Ek ders ödemesi olmuyor. (Bizde uygulandı) Her durumda BEP planı yapılması gerekiyor.
Okulumuzda 9 öğrenciye 5 öğretmen destek odası açmış durumda. Derslerden sonra haftada 8 saat ders veriliyor. Sınıf öğretmeninin hazırladığı plan dahilinde yapılıyor. Bu öğrencilerin çoğu haftada 1 gün özel eğitime de gidiyor. İlçe Milli Eğitim destek odası açılması yönünde ısrarlı davranıyor. Bir şekilde açılsın istiyor.