Sağlık Bakanlığı'ndan Yüz Yüze Eğitim İle İlgili Önemli Kararlar

Sağlık Bakanlığı "COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi"ni yeniledi. "Okullarda COVID-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar Bölümü"nün eklendiği rehberde, alınacak önlemler sıralandı. Okulda pozitif vaka çıkması durumunda kurallara uyuluyorsa eğitim durmayacak. Birden fazla vakada sınıf eve gönderilecek. Öğretmende veya servisçide Kovid-19 çıkarsa öğrenciler temaslı kabul edilecek.
 
BİRDEN FAZLA VAKADA 14 GÜN İZOLASYON: Aynı sınıfta, eş zamanlı (14 gün içerisinde) birden fazla vaka çıkması durumunda, sınıftaki tüm öğrenciler yakın temaslı olarak kabul edilecek. Bu öğrenciler eve gönderilecek ve 14 gün boyunca temaslı takibine alınacaklar.
 
TEK VAKADA OKULA DEVAM: Bir sınıfta öğrencilerden herhangi birine COVID-19 pozitif tanısı konulması durumunda, öğrenciler temaslı kabul edilecek ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla okula devam edebilecekler. Semptom veya yüksek ateşi tespit edilen kişi sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Semptom göstermeyenler devam edecek.
 
ÖĞRETMEN COVID-19 OLURSA: Öğretmenin pozitif vaka çıkması durumunda, eğer okul dışında riskli bir teması yoksa, ilk pozitif vaka çıkan sınıftaki tüm öğrenciler yakın temaslı kabul edilecek ve eve gönderilecek. Tüm öğretmenler ise temaslı kabul edilecek ve maske takarak devam edecekler.
 
GÜNDE 2 KEZ ATEŞ ÖLÇÜMÜ: Öğretmenlerin okul tarafından 14 gün boyunca en az iki ders saati arayla günde iki kez semptom sorgulaması yapılarak, ateşleri ölçülecek. Semptom belirten öğretmen sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre okula devam edecek.
 
MASKEYLE DERSE DEVAM: Öğretmenlerin ağız ve burnu kapayacak şekilde maske taktığı, öğrencilerin maske takmadığı ya da düzensiz taktığı durumlarda, sınıfta yer alan tüm öğrenciler yakın temaslı olarak kabul edilip eve gönderilecek. Öğretmende COVID-19 pozitif vaka saptanması durumunda, öğretmenin ve öğrencilerin sürekli şekilde ağız ve burnu kapayacak şekilde maske kullanması halinde, öğrenciler temaslı kabul edilecek ve kuralına uygun maske takma şartıyla okula devam edecekler.
 
SERVİSTE COVID GÖRÜLDÜĞÜNDE: Servislerde, öğrencilerden birinde COVID-19 pozitif vaka saptanması durumunda, servis şoförü-rehber personel, kurallarına uygun ağız ve burnu kapayacak şekilde maske kullandığı, öğrencilerin maske takmadığı ya da düzensiz taktığı durumlarda, öğrenciler yakın temaslı kabul edilecek ve bu servisteki öğrenciler eve gönderilerek, 14 gün boyunca temaslı takibine alınacaklar. Servis şoförü-rehber personel ise temaslı kabul edilip maske ile çalışmaya devam edecek. 
 
KREŞTEKİLER İZOLASYONA: Öğretmen veya öğrencinin ailesinde pozitif bir vaka tespit edildiğinde vakanın tespit edildiği ailedeki öğretmen veya öğrenci yakın temaslı kabul edilecek. 
 
Okul öncesi, 1, 2 ve 3. sınıflarda kalem, silgi açacak gibi malzeme alışverişi sık olması nedeniyle, pozitif vaka çıkması durumunda tüm sınıf yakın temaslı kabul edilecek. 
 
 

 
COVID-19 SALGIN YÖNETİMİ VE ÇALIŞMA REHBERİ
 
  • 4 16
  • 03 Ekim 2020 10:48 14.001
  • Aktif Haberler
  • SSİTİL
    06 Ekim 2020 00:11
    1 0
    Gizli hastalığı olan var ,kronik rahatsızlığı olduğu halde e nabızda çıkmayan var.Uzaktan eğitim çok yıprattı .ama okulun açıldığına sevinsem mi uzulsem mi bilemedim .
    sosyal mesafe sağlanır ve maske takılırsa sorun yokmuş gibi yazmışlar .Ama bu iki kosul saglanacak mi ,göreceğiz.Her sınıftan 11 şube var.
    Yeni sloganlarimiz :maskeni düzgün tak,iki de bir elleme.Arkadasina dokunma.Dezenfektani boşa harcama
  • Alsnsmsk
    04 Ekim 2020 15:05
    18 0
    Akıl tutulması yaşıyoruz. Ben bilmiyorum hiç mi düşünmüyorlar. Pozitif vaka olan kişinin evde izole olması zaten zorunlu, her gün onu denetime giden ekipler var. Bu öğretmen, öğrenci okula gidip gelirken ne yapacaklar ?

    Direkt söyleyin ölene kadar devam diye rahatlayın. Her canı sıkılan kafasına göre bir uygulama yapıp yazı yolluyor.
  • D.Hoca7
    04 Ekim 2020 11:11
    21 2
    Sınıfımdaki öğrenciler zaten doğru dürüst maskeyi ağızlarında tutamıyorlar ki.Maske devamlı düşüyor bazen de kendileri çıkarıyor.
    Artık 1. Sınıf öğretmenlerine yapılan eziyete son verilmelidir. Çocuklar maske TA-KA-MI-YOR !
  • laylaylom_
    03 Ekim 2020 22:49
    14 0
    Bu kararlar bir sınıftaki öğrencilerin sadece birbiriyle temas ettiği düşünülerek alındı herhalde. Birden çok şubesi olan okullar veya bir hafta sonra yüzde 99 açılacak olan 2. sınıftaki çocuklar tenefüslerde, tuvaletlerde veya servislerde birbiriyle temas etmiyor herhalde. Sadece o sınıf değil okula gelen tüm öğrencilerin temaslı sayılması gerekmiyor mu?
  • cmustafaengin
    03 Ekim 2020 22:10
    19 2
    Ben gerçekten farklı düşünüyorum. Bence her okula o şehirdeki siyasi parti gençlik kolları vs üyeleri de gelsin. Vekiller büyük okullarda 1 hafta kalsın. Eminim aşıya kadar okullar tatil olur
  • nazifer5180
    03 Ekim 2020 21:49
    7 2
    neyin kimin gazına geliniyor acaba..
  • sopar
    03 Ekim 2020 21:28
    10 2
    Ya akıl var mantık var. Bir öğrencide bile çıktığında bırakın sınıfı okul bazında kimse çocuğunu göndermez. Bunlarda hiç mi zeka yok . Yazılacak çok şey vara ama ne mümkün yazmak.
  • metzel
    03 Ekim 2020 14:28
    26 3
    Adında Türk olan bazı haber kanalları, okullar açılsın diye sabahtan akşama kadar propaganda yapıyor. Sayın bakanın da itiraf ettiği üzere vaka sayılarının gizlendiği bir ülkede kim neye güvenerek çocuğunu okula gönderecek? Hangi öğretmen güven içinde ders anlatacak bunu düşünen yok.
  • Oguz8
    03 Ekim 2020 14:28
    20 0
    Valla kafamızı şişirip durmayın.
    "Başınızın çaresine bakın." desenize net olarak.
    Sizin kararlarınız akıl sağlığınımı mahvetti.
  • tatanka82
    03 Ekim 2020 13:21
    10 0
    Nasıl bı rehber bu ya , yazmışlar yazmislar en sona 1,2,3 vaka çıkarsa temasli kabul edilecek demişler. En başta belirtsenize doğru düzgün bicimde
  • m_aslan
    03 Ekim 2020 11:29
    18 1
    Bu ne ya? Başımız döndü her gün yeni bir düzenleme...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK