Sağlık Özrü İçin Nasıl Bir Yol İzlemeliyiz?

Miroo
10 Haziran 2021 19:37

Eşim 3. Evre kolon kanseri tedaviye çalıştığımız ilin dışında ,başka bir ilde, başladık ,ameliyat fala olduk kemoterapi ve kontrol süreci gerekiyor . Doktor 5 yıl boyunca gözetimimde olacaksınız dedi ama bunu raporda yazmadı sadece 3. Derece basamaklı bir hastanenin olduğu ilde tedavisine devam edebilir yazmış rapora . Evet kemoterapi tedavisi hemen hemen ilçelerde bile var ama biz hastalığı yaz tatilinde fark ettiğimiz için tedaviye başka bir ilde başlamak zorunda kaldık nasıl bir yol izlememiz gerekiyor fikri olan var mı?

fredic
10 Haziran 2021 22:17

Öncelikle geçmiş olsun, Allah şifa versin hocam. Sağlık özründe öğretmenin görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmadığı veya mevcut görev yerinin söz konusu kişilerin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğini resmî veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarından alacakları sağlık kurulu raporu ile belgeleyenler, tedavi olmak istediği ilçe/ildeki eğitim kurumlarına atanmak üzere yer değiştirme başvurusunda bulunabiliyor. Sanırım bulunduğunuz yerde Onkoloji doktoru yok ise bu şekilde sağlık kurulu raporuyla belgelendirip tayin başvurusunda bulunabilirsiniz.

ogretmen35 - 10 Haziran 2021 23:59
Öncelikle geçmiş olsun %40 ve üzeri engelli sağlık kurulu raporu alabilirseniz engelli durumundan tayin isteyebilirsiniz
ogretmen35 - 11 Haziran 2021 00:01
Yanlış bölüme yazdım kusura bakmayın
davlumbaz
10 Haziran 2021 22:13

Öncelikle geçmiş olsun öğretmenim. Normal il dışı tayinde şansınızı deneyebilirsiniz. Özür grubu tayinlerinde 3. Basamak bir hastanede tedavisi uygundur raporunu ekleyerek tayin isteğinde bulunabilirsiniz. Bulunduğunuz yerde bu tedavinin yapılamadığını varsayıyorum. Ayrıca kemoterapi her yerde yapılıyor ama hangi ilacın verileceğinin yazılması için yine aynı doktora gidip muayene olması gerekir. Doktor rapora gözetimim uygundur yazamaz zaten, gerekli olanı yazmış. Ayrıca kemoterapi süresince refakat izni alıp eşinizin yanında ona destek olabilirsiniz. Maaşınız kesilmez.

ogretmen35
11 Haziran 2021 00:00

Öncelikle geçmiş olsun %40 ve üzeri engelli sağlık kurulu raporu alabilirseniz engelli durumundan tayin isteyebilirsiniz


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK