Sağlık Özründen Dolayı Doktordan Rapor Alabilir Miyim?

you-dum
03 Mart 2020 18:30

Ürtikerim var ve sebebi belli değil. Bazen durduk yere nefesim kesiliyor. Sabah durduk yere yüzüm şişmiş olarak uyanıyorum. Doktor nefes borunun şişip seni öldürme ihtimali var kendini kötü hissettiğin anda doktora gelip iğne yaptırman gerek dedi. Ancak yalnız yaşıyorum ve gece uyurken olursa diye çok korkuyorum. Hastane ilçeye 15-20 dk mesafede. Okulum da hastaneye yarım saat mesafede. Ailemin yanına gitmek istiyorum hiç değilse acile yetiştirme ihtimalleri olur diye düşünüyorum. Böyle bir durumda doktor sağlık özrü için rapor verir mi sizce?

Yasir02
03 Mart 2020 19:18

Sağlık özründen gidebilmek için gorev yapılan yerde tedavinin mümkün olmamasi gerekiyor. Eğer bu şart saglaniyorsa araştırma hastanesinden veya üniversite hastanesinden saglik kurulu raporu alarak başvuru yapabilirsiniz.

you-dum - 03 Mart 2020 19:26
Anladım hocam tedavisi yok ama acil durumda iğne yapılması gerekiyor. Ama gecenin bir saatinde nefes borumun şişmesi gibi bir durumda beni hastaneye götürecek kimse yok. Neyse duayla yatıp kalkmaya devam o zaman.
davlumbaz
03 Mart 2020 23:09

Hocam, bir örnekle açıklayayım. Eşim şeker hastası ve şekeri düştüğünde 5 dakikada müdahale edilmesi lazım. Üç aylığına merkeze yarım saat uzaklıkta bir yere görevlendirdiler. Durumu söyleyince de "Ambulansla gelsin" dediler. Eşim hemşireydi. Herhalde gelirken kendine tedavi yaparak gelecek! Şaka gibiler.

you-dum - 03 Mart 2020 23:14
Çok komikler hocam bi kere zaten ambulansın gelme süresinde olan olur Allah korusun. 7/24 ambulans mı bekleyecekmiş eşinizin okulunun önünde de acil müdahale edecekmiş ki bizim okulda bile çocuklara bir şey olduğunda ambulans çağırıyoruz 30 dklık yola 40 dkda geliyorlar. Allaha emanet yaşayacağız demek ki eşinize de çok geçmiş olsun
you-dum - 03 Mart 2020 23:16
Çok pardon eşiniz hemşireymiş ama nasıl bir mucize bekliyorlar da o durumdaki bir insanın kendine müdahale yapabileceğini düşünüyorlar insanın aklı almıyor veya başka bir şekilde nasıl müdahale edileceğini düşünüyorlar
you-dum - 04 Mart 2020 08:00
Davlumbaz hocam eşinizin durumuna çok üzüldüm. Mesajlara cevap veremiyorum. Demek ki bize ölün diyorlar. Çok yazık
kuru
04 Mart 2020 09:07

Eğer sağlık özründen isteyemiyorsanız;

ENGELLİLİK DURUMU ÖZÜR GRUBU ÇEŞİDİ
Engellilik durumundan dolayı özür grubu tayini isteyecek öğretmenlerde aranan iki önemli şart bulunmaktadır. Birincisi eğer öğretmenin kendisi engelli ise öğretmenin en az %40 engelli olduğunu raporla belgelendirmesi gerekmektedir. Eğer öğretmenin kendisi engelli değilse ailesinden eşi, çocuğu, annesi, babası bunlardan birisinin engeli varsa ve onların yanına tayin isteyerek onlara bakmak istiyorsa bu kişilerin de “AĞIR ENGELLİ” olması gerekmektedir.
Eğer şartları taşıyorsanız bu yolu deneyebilirsiniz.geçmiş olsun.

kuru - 04 Mart 2020 09:09
Engellilik durumu özür grubu Engellilik durumundan dolayı özür grubundan yer değiştirebilmek için; Öğretmenin kendisi engelli ise en az %40 oranında engelli olduğunu sağlık kurulu raporu ile belgelendirecek, Eşi, bakmakla yükümlü olduğu çocuğu, annesi veya babasının ağır engelli olduğunu sağlık kurulu raporu ile belgelendirecek,
you-dum - 09 Mart 2020 18:21
Yok hocam Allah a şükür ki 2 şartı da taşımıyorum. Sadece yüzüm şişmeye başladığı zaman acilen iğne yapılması gerekiyor. Yoksa boğazımın da şişip nefes borusunu kapatma ihtimali var. Gece uykumda şişerse diye bir korkum var. Her gece sabaha uyanamazsam diye korkuyla uyuyorum.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK