Sancaklı İlkokulu (MARDİN SAVUR)

Sancaklı İlkokulu

TÜM OKULLAR -> MARDİN -> SAVUR
Kurum Kodu714192
Hizmet Puanı30
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi3
Hizmet Alanı6
Zorunlu Ç. Süresi3
Öğretmen Sayısı0
Öğrenci Sayısı0
Telefon
Web Sitesihttp://sancakliilkokul.meb.k12.tr/
Sancaklı Mahallesi Savur Mardin
Güncelleme Tarihi14 Kasım 2016
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (14 Şubat 2011)

SANCAKLI İLKÖĞRETİM OKULU

Sancaklı Köyü MARDİN İli Savur ilçesine bağlı bir köy olup, ilçeye uzaklığı 36 km, Mardin İline uzaklığı ise yaklaşık olarak 83 km dir.
Köyümüzde arpa, buğday ekimi yapılırken, hayvancılık olarak küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık, küçük boyutlarda da ev hayvancılığı yapılmaktadır.Koyun, keçi, at, inek ve kümes hayvanları hemen hemen her evde bulunmaktadır.
Daha çok Diyarbakır / Bismil sınırına yakın olan köyümüzde yaklaşık 55 hane mevcuttur.

SOSYAL YAŞAM

Sancaklı Köyü içerisinde Sağlık Ocağı ( faaliyette değil ), Sancaklı İlköğretim Okulu ve camii gibi resmi kurumlar bulunmaktadır. Jandarma Karakolu Savur yolunda 5 km sonraki Başağaç Köyü’ nde bulunmaktadır. Köyümüzde bir adet market bulunmaktadır. Bunun dışında Bismil’ den, Batman tarafından araçlar gelerek köyümüzde manav malzemesi, giyim, mutfak malzemesi…v.s satmaktadırlar. Ayrıca haftanın Perşembe günü Midyat’a pazar için köyden servis gitmektedir. Köyümüzden ilçeye her gün servis bulunmamaktadır. Taşımalı eğitimin bulunduğu köye kadar öğrenci servisleriyle gidilmekte olup,oradan araç kalkarsa ilçeye gidebilmekteyiz. Bunun dışında özel araç tutarak ilçeye gitmekteyiz. Çünkü köyümüz bulunduğu yer konumuyla bir geçiş güzergahında değildir.

SORUNLAR

1.Ev ve tarla işlerinde haddinden fazla çalıştırılması çocukların okula devamlarını etkilemektedir.
2.Aileler genellikle çok çocukludur. Bu durum da çocukları olumsuz etkilemektedir.
3.Temizlik konusu göz ardı edilmektedir.
4.Yeni aile kuran gençler aileleri ile birlikte yaşamaktalar. Evlerin tek büyük bir oda şeklinde olması özel hayatı kısıtlamaktadır.
5.İlköğretimi bitiren çocukların, özellikle kız öğrencilerin orta öğretime yönlendirilmesi zor olmaktadır.
6.Ailelerin çoğunun ilgisiz olmasından dolayı çocukların genelinde okula devam konusunda bir sorun yaşanmaktadır.
7. Verilen bilgilerin sadece okul sınırları içerisinde kalması, ödevlerin yapılmaması, evde pekiştirilmemesi de çocuğun okula ilgisinin azalmasına sebep olmaktadır.

GEÇİM KAYNAKLARI

1.Köyün büyük çoğunluğu Korucu maaşı almaktadır.
2.Tarım ve hayvancılık.
3.Bazı aileler ise taşımacılık ile uğraşmaktadır.
4.Çoğu ailenin kardeşleri büyük şehirlerde inşaat işiyle uğraşmakta olup, köyde bulunan kardeşlerine, anne-babalarına yardım etmektedir.

EĞİTİM VE SAĞLIK

Sancaklı Köyü içerisinde bulunan okulumuzda tek derslik olmasından dolayı ikili öğretim mevcuttur.Ve de eğitim-öğretim ilköğretim 5. sınıfa kadar olup II. Kademe öğrencileri taşımalı merkezli 8 yıllık eğitim veren Tokluca Delali Öz İ.Ö.O’ na taşınmaktadır.
Köyümüzde bir sağlık ocağı mevcuttur. Lakin burada görev yapmakta olan doktor, sağlık memuru ve hemşire bulunmamaktadır. Sağlık hizmeti 5 km uzaklıktaki Başağaç Köyü’ nden karşılanmaktadır.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK