Setbaşı Ortaokulu (BURSA YILDIRIM)

Setbaşı Ortaokulu

TÜM OKULLAR -> BURSA -> YILDIRIM
Kurum Kodu715969
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: ayhanaslim (17 Nisan 2012)

1993 yılında stajımı bu okulda yapmıştım. Vay be...



Gönderen: furkican (16 Nisan 2012)

Setbaşı İlköğretim Okulu, önce Ermeniler tarafından, Ermeni okulu olarak yapılmıştır. Kurtuluş Savaşında Türkler, Yunanlıları Bursa'dan çıkarınca bu okula Yunan esirleri doldurulmuştur. Esirler bir yıl bu okulda kaldıktan sonra Türk esirleri ile değiştirilmiş ve okul boşaltılmıştır. Bu okul 1914 yılında Yeşil Cami sokağında üç dershaneli olarak, Çelebi Sultan Okulu adı ile açılmıştır. Bursa' nın kurtuluşundan bir sene sonra, Çelebi Sultan Okulu şimdiki binamızın yerine taşınmış, Başöğretmeni Lütfiye Hanım olmuştur. Üç ay sonra Başöğretmenliğe Faik Reşit ONAT geçmiştir. Daha sonra okulun öğretmen okulu yatakhanesi olması dolayısıyla, okul şimdiki Jandarma Alay Komutanlığının yerine taşınmıştır.

Faik Reşit ONAT'ın Ankara' ya tayin edilmesi ile Nafıa Hanım başöğretmen olmuştur. Aradan iki yıl geçtik ten sonra Çelebi Sultan Okulu yeniden şimdiki yerine taşınmış, adı ilk kez Setbaşı İlkokulu olmuştur. Sınıf sayısı çoğaltılmış, 23 Temmuz Okulu bu okulun şubesi olmuştur. Başöğretmeni Bedia Hanım, daha sonra da Nezihi ÜSTÜN olmuştur. 1934 yılında okulların numaralanması sırasında okulun adı 19. Okul olmuş, 23 Temmuz Okulu ayrılmıştır.

1949 yılında tekrar Setbaşı İlkokulu adını almıştır. Başöğretmeni Rasim ARTUN olmuştur. Daha sonra da sırası ile Müzeyyen TOZLUOĞLU, Sadık ÇEVİK, Güzin BİLGİN müdürlük yapmışlardır. Geçmişi çok eskiye dayanan binanın öğretim yapılamayacak duruma gelmesinden dolayı, Bayındırlık yıkımına karar vermiş ve 1988 haziran ayında yıkılmıştır.

Eğitimin aksamaması için 1988 - 1989 öğretim yılında Emir Sultan Orta Okulu' nda 1989-1990 öğretim yılında bu bina ile birlikte Şerif Artış İlkokulu' nda eğitimini sürdürmüştür.

Okulumuz 1992-1993 öğretim yılından başlayarak, ilköğretim Okulu olarak şimdiki beş katlı binasın da eğitim öğretimini sürdürmektedir. Şu anda okulumuz 21 derslik, laboratuar, kütüphane, müzik sınıfı, teknoloji tasarım sınıfı, bilgisayar laboratuarı, toplantı salonu, spor salonu ve yönetici, memur odaları bulunmaktadır. İlköğretim okulu olduktan sonra Ekrem Özer, Ekrem Ay, Fuat Altınbulak, Mustafa Koçhan, Yaşar ATABEK ve Adem ACAR (Halen devam ediyor.) okul müdürlerimizdir. Okulumuz 1998 yılından bu yana “Avrupa’da Sağlığı Geliştiren Okullar Ağı Projesi” kapsamında olup, projenin Türkiye ağına dahil 15 okuldan biridir. Çevre kulübü çalışmaları sonunda 1999 yılında okulumuza Türkiye Çevre Vakfı (TÜRÇEV) tarafından Yeşil bayrak ödülü verilmiştir. Bu alanda Avrupa’da yürütülen ECO – SCHOOLS kapsamına alınmıştır.


SETBAŞI İLKÖĞRETİM OKULU

Okul Kodu

286050
Okul Müdürü

Adem ACAR
Telefon
327 75 11
Fax
327 46 05
E-Posta
286050@meb.k12.tr
İnternet Adresi
www.setbasiioo.meb.k12.tr
Adres
Karaağaç Mahallesi, İpekçilik Caddesi
No: 32 Yıldırım - BURSA
PERSONEL BİLGİLERİ

Müdür Yardımcısı
Naciye EMEN - Bünyamin KÜÇÜK
Öğretmen
56
Memur
Serpil SÜEL
Yardımcı Hizmetli
1
ŞUBE ve ÖĞRENCİ SAYILARI

Şube Sayısı
38
Öğrenci Sayısı
1484
BİNA BİLGİLERİ

Derslik Sayısı
19
Atölye ve İşlik Sayısı
3
Fen Laboratuarı
1
BT Sınıfı
1
Konferans Salonu
1
Spor Salonu
1
Yemekhane
-
Misafirhane
-
LOJMAN BİLGİLERİ

Lojman Adeti
-
Lojman Bilgisi
-
İL ve İLÇE MERKEZİNE UZAKLIK

İl Merkezine Uzaklık
Merkez
İlçe Merkezine Uzaklık
-
YERLEŞİM YERİ BİLGİLERİ



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK