Sevgi Sarsın Dünyayı Etwinning Projesi

‘’Çocuklarımızı öyle yetiştirelim ki hayatı sevgi gözlüğüyle okuyabilsinler.” felsefesinden yola çıkılarak 6 ülke (Türkiye, Azerbaycan, Kuzey Makedonya, İtalya, Romanya, Ermenistan) iş birliğinde yürütülen, 6-11 yaş aralığında olan projede; öğrencilere hayvan, çocuk, kitap, doğa, arkadaşlık ve vatan temalarını “sevgi” ile aşılamak; teknolojiyi etkin ve verimli kullanmak hedeflenmiştir. Proje boyunca belirtilen temalarda çeşitli etkinlikler yapan öğrencilerimiz hem sevgi değerini içselleştirmişler hem de teknolojiyi etkin bir şekilde kullanmışlardır.

“Eğitim ve Sevgi” bir araya getirilmesi gereken en uygun iki sözcüktür. Pestallozzi; “Temelinde sevgi olan hiç bir eğitim başarısızlığa uğramaz” diyor. Çocuklarımıza olumlu davranış kazandırmanın ilk ve en önemli şartı, onlara içtenlikli ve koşulsuz olarak sevgimizi sunmaktır. Sevginin olduğu alanlarda; yenilikler, güzellikler ve başarılar görülürken sevginin olmadığı yerde kin, nefret ve düşmanlık boy gösterir. Çocuklarımızı öyle yetiştirelim ki “hayatı sevgi gözlüğüyle okuyabilsinler” felsefesinden yola çıktığımız bu projede; öğrencilerimize kitap, doğa, arkadaşlık, vatan ve hayvan sevgisini “sevgi” ile aşılamayı;dezavantajlı öğrencileri de sürece dahil ederek teknolojiyi etkin ve verimli kullanmayı hedefliyoruz. Her anında her etkinliğinde “sevgi” ile adım adım ilerleyeceğimiz projemiz, 2019 Eylül ayında başlayıp 2020 Mayıs ayında sona erecektir.

Sevgi Sarsın Dünyayı / Love Hugs The World eTwinning projesi sonunda öğrencilerimiz ‘Sevgi Sarsın Dünyayı’ isimli kitap yazımına katkı sağlamışlardır. Proje blog ve web sitemize aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

sites.google.com/view/lovehugstheworld

lovehugstheworld.com

  • 0 0
  • 09 Haziran 2020 22:51 490
  • Binnur
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK