Sevgi Sonsuz Sevgi Her Yerde-Matematiği Sanatla Öğreniyorum eTwinning Projeleri

Matematik Sanatla Buluştu

MEB’in desteklediği eTwinning platformunda matematiği sanatla buluşturduk. İstanbul Küçükçekmece Mimar Sinan İlkokulunda Sınıf Öğretmeniyim. Ben Dinar Keskin Yılmaz. Ümraniye Nurettin Topçu İlkokulunda Sınıf Öğretmeni Özden Keskin ile “Matematiği Sanatla Öğreniyorum” projesini kurduk. Projemize Ankara, Antalya, Bursa, Mersin, Hatay ,Kırklareli, Azerbaycan, Polonya ve Belçika’dan öğretmen arkadaşlarımız katıldı.

Matematiği Sanatla Öğreniyorum projesinde Matematik konularının öğrencilerimiz tarafından oyunla, müzikle, resimle, hikaye ve dramayla orijinal ürünler ortaya koyularak öğrenmeleri amaçlanmıştır. Her ay bir sanat teması belirledik. Öğrencilerimiz ay ay hangi sanat teması varsa o sanatı kullanarak işlediğimiz matematik konusunda çalışma yapıyorlar. Öğrenci çalışmaları aralık ayında başladı. Öğrencilerimiz aralık ayında matematik konularında materyal geliştirip oyun tasarladılar. Ocak ayı matematiği müzikle öğreniyoruz. Öğrencilerimiz şarkı yazıp besteleyecekler. Öğrencilerimiz üretirken öğreniyor, öğrendikçe yeni fikirler geliştirerek sunum hazırlıyor ve arkadaşları ile paylaşarak akran öğrenimini gerçekleştiriyorlar. Bunu yanı sıra her ay sanat temamıza uygun toplumda yer etmiş kişileri öğrencilerimizle buluşturup matematik ile sanat köprüsünü inşa ediyoruz.

Yaparak yaşayarak öğrenmenin, yeteneklerini fark edip matematik konuları ile birlikte geliştirmenin, çok yönlü bireyler yetiştirme konusunda öğretmenlere oldukça fayda sağlamaktadır. “Matematiği Sanatla Öğreniyorum” projesinde yer alan öğrencilerin kavramları farklı temsil biçimleri ile ifade edip, matematiği öğrenmede deneyimleriyle matematiğe yönelik olumlu tutum geliştirerek matematiksel problemlere öz güvenli bir yaklaşım geliştirmeleri hedeflenmektedir.

Böylece sistemli, dikkatli, sabırlı ve sorumlu olma özelliklerini ile birlikte araştırma yapma, bilgi üretme ve kullanma becerilerini geliştirerek problem çözme sürecinde kendi düşünce ve akıl yürütmelerini rahatlıkla ifade edebileceklerdir. Matematiğin sanat ve estetikle ilişkisini fark eden öğrenciler matematiğin insanlığın ortak bir değeri olduğunun bilincinde olarak matematiğe değer vereceklerdir. Matematiksel kavramları anlayabilecek, bu kavramları günlük hayatta kullanabilecektir.

Projede yapılacak olan çalışmalarla öğrenciler birçok Web2.0 aracı tanıyıp ve etkin kullanabilecek seviyeye geleceklerdir.

Matematiği Sanata, sanatı Matematiğe misafir eden bu projeyi, her öğretmen bir öğretim yöntemi olarak kullanıp öğrencilerin matematiğin başrol oyuncusu olmasına fırsat vermelidir.

 

Youtube.com/embed/FDUft85H_kw

Gönderen: KOŞLET 

**************************

Minik Kalplere Sevgi Tohumu Ekerek Sevgiyi Her Yere Taşıyan Öğretmenler

MEB'in desteklediği eTwinning platformunda Mersin Bozyazı ilkokulunda Sınıf öğretmeni olan Gözde Gül ile Mardin Yalım İlkokulunda Sınıf öğretmeni olan Perinaz Gökdemir sevgiyle yola çıktılar ve harika bir projenin mimarı oldular. Kurucusu oldukları Sevgi Sonsuz Sevgi Her Yerde Projesi'ne İstanbul'dan Fatma Öğretmen ,Dinar Öğretmen ,Çanakkale'den Gökşen Öğretmen ,Mersin'den Tahsin Öğretmen ,Nursel Öğretmen,Antalya'dan Burçin Öğretmen ,Van 'dan Volkan Öğretmen Sivas'tan Betül Öğretmen ve Romanya' dan öğretmenlerimiz dahil olmuştur.

Sevgi Sonsuz Sevgi Her Yerde Projesinde Okul Sevgisi ,İnsan Sevgisi,Hayvan Sevgisi ve Doğa Sevgisi konularında öğrenciler hem farkındalık geliştirerek hem de çevresine duyarlılık örneği göstererek güzel çalışmalara imza atıyorlar. Öğrencilerimiz yaptıkları çalışmalarda yaratıcılık ,problem çözme ,dil becerilerini geliştirme ,özgüven kazanma gibi birçok kazanımı elde ediyorlar. Dünya'yı ancak ve ancak sevginin kurtaracağının bilincine varan evlatlarımız sevgiyle yaptıkları işleriyle kelebek etkisi gibi yankı oluşturmaya başladılar.

Öğrenciler bu projeye ilk olarak ;hayal kurarak yani hayallerindeki okulları şartlarına uygun araçalar kullanarak tasarladılar ve anlattılar.

Kimi öğrenci web 2.0 araçlarını kullandı, kimi öğrenci maketini yaptı, kimi öğrenci de doğadaki malzemeleri kullanarak çizdi hayallerindeki okulları.

Öğrencilerimiz okulda hijyen ve temizlik konulu kamu spotu hazırladılar ve sosyal bir mesaj verdiler. Pandemi sürecinde çevremizi bilinçlendirmek için örnek bir çalışma oldu. Sevgi Sanat Atölyeleri kuruldu. Öğrenciler Yazar Mustafa Orakçı ,balerin Gözde Durgu Kırbıyık, baterist Leyan Senay ,baterist Burak Gürpınar ile buluştu ve etkileşim kurdular.

Öğrenciler farklı meslekleri tanıma ve merak ettikleri soruların cevabını bulma konusunda oldukça iyi fırsata sahıp oldular. Çok keyifli ve verimli zaman geçirildi.

İnsan Sevgisi çalışmaları kapsamında öğrenciler İstanbul Masal Okulu Koordinatörü Özlem Yılmaz'dan Sevgi Temalı masal dinlediler. Proje ortaklarıyla takım eşleşmesi sonucunda eşleştikleri arkadaşalarına el emeği göz nuru tasarladıkları yeni yıl kartlarını gönderdiler.

Aile büyüklerinin çocukluk yıllarındaki oyunları ,oyuncakları ,evlerin yapısını, teknolojik aletleri ,iletişimi ve ulaşım araçlarını araştırdılar. Güzel deneyimler elde ettiler. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma başlığı altında öğrenciler kendi imkanlarıyla kitap ,kitap ayraçları oyuncak ,kıyafet ,kendi hazırladıkları hediyeleri farklı okullardaki arkadaşlarıyla paylaştılar.

Öğretmenlerimiz de bu süreçte projeleri dahilinde öğrencilerine örnek oluşturmak adına TEMA ,UNICEF gibi sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamaya devam ediyor. Çan Orman Müdürlüğü projemize tohum ,Hoagard 10 Kasım Haftası'nda Atatürk resmi hediyeleriyle destek verdiler.Ayrıca Tahsin Öğretmenimiz Mersin 'de kendi yetiştirdiği muzlardan projedeki her okula göndererek öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin organik muzla tanışmalarına vesile olmuş ve projemizin tadına tat katmıştır.

Hayvan Sevgsi çalışmalarında sokak hayvanlarına barınak yapacaklar ve barınakları sokağa koyarak,kuş evi yaparak ağaçlara asacaklar . Onları besleyecekler.Minik kalplerin kalbı hayvan sevgisiyle atacak.

Doğa Sevgisi çalışmalarında öğrenciler çevreyi güzelleştirme çalışmaları yapacak: Tohum ekecek ,çiçek dikecek,doğadaki malzemeleri kullanarak tasarımlar yapacaklar. Ayrıca geri dönüşüm çalışmaları yaparak çevre bilincini geliştirecekler.

Proje çalışmaları son hızıyla devam etmektedir.Pandemi sürecinde sevgiyi dilinden düşürmeyen öğrenciler velileriyle birlikte oldukça verimli zaman geçirmekte ve projeyle ilgili olumlu dönütler alınmaktadır.

Projemizin sembolü rengarenk kalp magnetleri sahiplerine ulaştı.Sevgi kokan projenin simgesi olan kalbi öğrenciler içlerinde taşıdıkları gibi çantalarında da taşıyacaklar.Onlar Sevgi Sonsuz Sevgi Her Yerde diyorlar.

Biz de öyle. Sevgiyle kalın...

Gönderen: KOŞLET

******************

Sevgi Sonsuz Sevgi Her Yerde -Love Is Eternal Love Is Everywhere eTwinning Projesi

SEVGİ SONSUZ SEVGİ HER YERDE

MEB’in desteklediği e Twinning platformunda sevginin merkezde olduğu,sevgi temalı Sevgi Sonsuz Sevgi Her yerde projesi Mersin Bozyazı İlkokulunda Sınıf Öğretmeni Gözde Gül ile Mardin Artuklu Yalım ilkokulunda Sınıf öğretmeni Perinaz Gökdemir’in kuruculuğunda ,Çanakkale Çan 75 .Yıl Murat Köse İlkokulundan Gökşen Öğretmen ,Van Özalp Nebi Bey İlkokulundan Volkan Öğretmen ,Mersin Bozyazı İlkokulundan Nursel ve Tahsin Öğretmen , Sivas Sarkışla Gürçayır İlkokulundan Zeynep Betül Öğretmen ,İstanbul Küçükçekmece Mimar Sinan İlkokulundan Dinar Öğretmen ,İstanbul Kartal Ege Sanayi İlkokulundan Fatma Öğretmen ,Antalya Murat Paşa Hanım Ömer Çağıran İlkokulundan Burçin Öğretmen ,Romanya’dan öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla hayata geçti.

Bizler de Çanakkale Çan 75.Yıl Murat Köse İlkokulu 2-A sınıfı olarak bu projede yer aldığımız için çok mutluyuz.Öğrencilerimiz projede sevgi temasında,aylara göre “okul sevgisi,insan sevgisi,hayvan sevgisi,doğa sevgisi “başlıkları üzerinde çalışıyorlar.Bu çalışmalarıyla öğrenciler farklı okullardan arkadaşları ile buluşarak,birlikte öğreniyor,keşfediyor,öğrencilerin böylelikle problem çözme ,yaratıcılık ve dil becerileri gelişiyor,öğrenciler bu sayede müfredatla uyumlu birçok kazanım elde ediyor.

Pandemi döneminde online eğitimle ,öğretmenlerin rehberliğinde, öğretmen-öğrenci-veli işbirliğiyle öğrenciler eğlenerek,deneyimleyerek ,farkındalık ve duyarlılık göstererek öğrenme çalışmaları yapıyorlar,güzel işlere imza atıyorlar. Okul sevgisi çalışmalarında yürekleri sevgiyle dolu minikler hayallerindeki okulları , hayal dünyalarını kullanarak, kullanacakları uygun araçları seçerek tasarladılar,çizdiler,anlattılar.

Öğrenciler pandemi sürecinde farkındalık oluşturmak ,dikkat çekmek adına okulda temizlik ve hijyenle ilgili kamu spotu çektiler. Okul sevgisi çalışmalarında öğrenciler sevgi ve sanat atölyelerinde çocuk kitapları yazarı Mustafa Orakçı,balerin Gözde Durgu Kırbıyık,baterist Burak Gürpınar ve Leyan Senay ile buluştular.Edebiyat,kitap yazma,ritm,müzik,dans konularında bilgi sahibi oldular.Pandemi sürecinde evde kalan çocuklarımız için sevgi ve sanat atölyeleri çok verimli ve keyifliydi.

Öğretmenlerimiz proje çalışmalarında öğrencilere örnek oluşturmak adına TEMA,UNISEF kapsamında sosyal sorumluluk projelerine destek verdiler. İnsan sevgisi çalışmalarında öğrenciler İstanbul Masal Okulu Koordinatörü Özlem Yılmaz öğretmenden sevgi dolu masal dinlediler. Yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerinde oyuncak, kitap, kıyafet,kendi hazırladıkları hediyeleri akranlarıyla paylaştılar. Büyüklerini ziyaret ederek geçmişleri hakkında bilgiler edindiler.

Digital eğitim araçlarından yararlanarak proje ortağı oldukları arkadaşlarının yeni yıllarını kutladılar,arkadaşları için yeni yıl kartları hazırladılar. Hayvan Sevgisi çalışmalarında öğrenciler sokaktaki dostlarımızı unutmayarak onları beslediler,sokak hayvanları için kedi evi,kuş evi yaparak hayvanların soğuktan korunmasını sağlayacaklar.Böylelikle minik yüreklerde hayvan sevgisi konusunda duyarlılık oluşacak.

Doğa sevgisi çalışmalarında öğrencilerimiz atıkları değerlendirecekler , yaratıcılıklarını kullanarak geri dönüşüm çalışmaları yapacaklar. Atık yağlardan sabun yapan da olacak kompost atıklardan gübre yapanda. Minik yürekler çevre bilinci oluşturmak için fidan ve tohum ekecekler. Minik yürekler sevgiyi tüm dünyaya yayabilmek adına sevgi dolu proje çalışmalarına ara vermeden devam etmektedirler.

Sevgiyle çıkılan bu yolda sevgi dolu bireyler yetiştirebilmek, dokunabildikleri kadar yüreğe dokunmak öğretmenlerimizin en büyük isteği.

Projede yer alan öğretmenler ve öğrencilerimiz için sevgi sonsuz, sevgi her yerde.

Proje tanım introsu

Gönderen: kaleli_17

*************************

  • 1 0
  • 17 Ocak 2021 02:53 653
  • KOŞLET
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK