Shakesploring English eTwinning Projesi

"Shakesploring English" ekibi olarak edebiyatı ve dil öğrenimini bir eTwinning projesinde birleştirerek, neler yapabileceğimizi keşfettik. 

Projemizden kısaca bahsetmek gerekirse, dünyaca ünlü 5 tane İngiliz yazarın hayatını, dönemini eserlerini inceledik ve ortaya harika ürünler çıkardık. Projedeki amacımız, roman ve hikaye gibi gerçek dilsel ürünlerin İngilizce öğrenimi sürecine dahil ederek öğrencileri doğal dile maruz bırakmak, etkinlikleri gerçekleştirirken dili birer araç olarak kullanmak, farklı ülkelerden yabancı öğrencilerle iletişime geçmelerini sağlamak, Web 2.0 araçlarını ve diğer çevrimiçi uygulamaları eğitimde etkin bir şekilde kullanmaktı. 

Her aya bir yazar olarak planladığımız süreçte yazarların hayatlarını, onları etkileyen önemli olayları, eserlerini, eserlerinin önemli noktalarını detayları ile ele aldık. Yazarlarımız sırasıyla William Shakespeare, Jane Austen, Charles Dickens, Oscar Wilde ve George Orwell olarak öğrencilerin oy çokluğu ile belirlendi. Bütün süreçte öğrencilerimiz etkin bir şekilde katkı sağladı.

Biz bu projede yer almaktan büyük zevk duyduk. Bizim gibi edebiyatı ve dil öğrenimini birleştirmek isteyen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize ilham olmak dileğiyle.. Okuduğunuz için teşekkürler.

 

  • 1 1
  • 13 Haziran 2023 00:05 317
  • berrinçağlı
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK