Şiddet, Taciz, Haksızlık... Adalet Sosyal Medyaya mı Kaldı?

Şiddet, taciz, haksızlık... Canı yanan mağduriyetini internette paylaşıyor. Kolluk kuvvetleri ve savcılar ise, sosyal medyadaki tepkiye göre harekete geçiyor.

Beşiktaş’ta bir eğlence mekânında görevli Gaye Akıl ve Enver isimli çalışan, iş yeri sahibi tarafından dövüldü. Olay sırasında mekanda çalışan diğer işçiler ise duruma seyirci kaldı. Asıl korkutan ise, nisan ayında yaşanan dayakçı patron vakası Gaye Akıl’ın sosyal medyada “Olayların hemen akabinde karakola gittim. Görüntüleri verdim, darp raporu aldım. Karakoldan 15 gün ses çıkmayınca savcılığa gittim. Dilekçemi verdim ve görüntüleri elden teslim ettim. Ancak 20 günden fazla zaman geçmesine rağmen hâlâ bir geri dönüş alamadım. Bana kötü bir şey yapmalarından korkuyorum” paylaşımı sonrası patlak verdi. Adalet harekete geçti. Mekân sahibi, gözaltına alınarak hâkim karşısına çıkarıldı. 

PAYLAŞ SONUCU GÖR...

Sosyal medyadan gelen adalet ilk değil, son da olmayacağa benziyor. Birkaç gün önce 2013’te yayınlanan ve içinde pedofili içeriklerin dolu olduğu bir kitap ülkenin gündemine oturdu. Birçok ödül alan kitaptaki iğrençliklerin bulunduğu satırlar sosyal medyaya taşınınca skandal 6 yıl sonra ortaya çıktı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kitabın yazarı Abdullah Şevki ve yayıncı şirket hakkında suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan Şevki, ‘müstencenlik’ suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye çıkarıldı fakat adli kontrol şartıyla serbest kaldı.  Sosyal medya insiyatifine bırakılan adalete bir örnek de Kartal Anadolu Adliyesi, 2. İş Mahkemesinde görülen bir duruşmada yaşandı. Mahkeme hâkimi, avukatın etek boyunun 15 santimetre yukarıda olduğunu ve bu hâli ile avukatlık mevzuatına aykırı davrandığını savundu. Mahkeme salonunda tartışmalar yaşandı. Sonrasında ise, yine sosyal medya kanallarında yoğun paylaşımlar yapıldı, Tweet’ler atıldı. Yaşanan bu sanal savaş sonrası Adalet Bakınlığı harekete geçti. Hâkimin açığa alındığını açıkladı. 

 

  • 5 2
  • 31 Mayıs 2019 11:54 2.521
  • Aktif Haberler
  • XWG88
    31 Mayıs 2019 23:07
    0 2
    Yüzyıllık Yalnızlık adlı kitap kesinlikle 18 yaş altı için uygun değil. Ben bile okuduğumda zihnim allak bullak olmuştu. Haa yalnız sürükleyiciydi.
  • php_korsan
    31 Mayıs 2019 16:09
    2 1
    Artık facebook 2 kişinin ileride evlenip evlenmeyecegini dahi biliyor.Google dünyada bir grip salgınının ne kadar yayıldığını sadece 3 saniyede hesaplıyor haber yapıyor.
  • metalmania
    31 Mayıs 2019 14:04
    1 1
    guy debord'un "gösteri toplumu" adlı kitabını tavsiye ederim,çağımızı iyi analiz etmiş. 4.erk de sosyal medya artık,sanırım
  • seyfi ünaldı
    31 Mayıs 2019 12:16
    5 5
    Öğretmenleri tarafından çocuklarıma okuması tavsiye edilen bazen de zorunlu tutulan kitapları mümkün olduğunca önce kendim okurum. Sonra iki şey gelir aklıma;
    Ya tavsiye eden öğretmen bu kitabı okumamış,
    Ya da kitapta anlatılanlar normal de bana anormal geliyor.
    Bir örnek vereyim ki yazdıklarım havada kalmasın. "Yüzyıllık Yalnızlık" kitabı, 10 sınıf öğrencisine ne kadar uygun?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK