Şiddet Uygulayan Öğrenciye Hangi Yaptırımlar Var?

TIGER74
20 Eylül 2023 09:11

Öğrenci sınıfta öğretmene küfür ediyor.Annemi arasana lan diye üzerine saldırıyor.Telefonunu yere atıyor.Bu durumda ne yapılması gerekir arkadaşlar.Bizim okulda sakinleştirici, rehber öğretmen ile annesi çağrıldı.Anne kapıda bekliyor.Çocuk aynı davranışlara devam ediyor.

alcalar
20 Eylül 2023 09:24

Meşru müdafaa deyip eşek sudan gelinceye kadar gereğini yapmalı.

turko_
20 Eylül 2023 12:33

Öncelikle geçmiş olsun.
Öğrenci liseli ise, disipline verilir. Orda gereken cezayı alır. (Okuldan uzaklaştırma vb)
Eğer ortaokullu ise, tutanak, rehber öğretmen görüşmesi, öğrenci sözleşmesi yapılacak. Öğrenciye uyarı kınama cezası verilebilir Davranış Değerlendirme Komisyonunca.
Eğer aynı davranışları yaparsa ilçeye okul değişikliği cezası için başvuru yapılabilir. Yalnız onun için dosyayı kalabalık ve tam tutmanız gerekmektedir. Tutanaklar, öğrenci sözleşmesi vs. birçok ayrıntısı var.

KDesigner - 20 Eylül 2023 16:02
Yani öğrenci ilkokulda ise hiçbir şey yapılamaz öyle mi?
turko_ - 20 Eylül 2023 16:12
İlkokulda ceza yok hocam. İlkokul öğrencisine bir yaptırım olmaz. Ama okul idaresi ve rehberlik servisi ile görüşünüz. Bir çıkar yok bulunacaktır.
TIGER74 - 20 Eylül 2023 23:47
Evet ilkokul 1.sınıf hiçbir yaptırım olmadı.Anne bekliyordu oda şahit oldu ve hiçbişey yokmuş gibi telefonuna baktı öğretmenimiz oğlundan küfürleri işitirken.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK