Şiddet Yasasını Çıkartın!

Mersin'de bir öğrenci velisinin kadın öğretmeni darp etmesi, okul önünde protesto edildi. Eğitim sendikalarının tamamı saldırı dolayısıyla bir araya gelirken, ilkokul öğrencileri de pankart ve sloganlarla öğretmenlerine sahip çıktı.

Bugün öğle saatlerinde olayın gerçekleştiği Vali Şenol Engin İlkokulu önünde bir araya gelen eğitim sendikaları üyeleri ile öğretmenler, erkek bir veli tarafından gerçekleştirilen olayı protesto etti. Afişler ve sloganlar atarak tepkileri dile getiren eğitimcilere, okulda okuyan minik öğrencilerde 'öğretmene şiddete hayır' yazılı afişlerle destek verdi.

Burada konuşan Türk Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Metin Ercan, Türk kültüründe kadına şiddetin olmadığını kaydederek, "Öğretmene saygı gösterilir, baş tacı edilirdi. Nereye gidiyoruz böyle, yazıklar olsun. Bu tür saldırıların aynı okulda eğitim gören çocuklarımızı da etkilediğini, öğrencilerimizin küçücük yüreklerinde tamiri imkansız yaralar açtığını da unutmayalım. Hiçbir sendika ayrımı yapmadan eğitim çalışanlarına yapılan bu barbarca davranışları lanetliyor, kınıyor ve bu saldırıda şiddete maruz kalan Nigar öğretmenimizin şahsında bütün eğitim camiasına yapıldığını yüksek perdeden haykırıyoruz. Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir" dedi.

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar ise kamu çalışanlarına yönelik yapılan saldırılarla ilgili caydırıcı cezaların olması gerektiğini belirterek, "Okullar eğitim ve öğretim yuvalarıdır. Şiddetin girmemesi gereken alanlardır. Bu sorumsuz velinin okulda öğretmene ve öğrencilere yaşattığı travmanın bir bedeli olmalıdır. Artık okullarda öğrenciye soru sormaya, yerine otur demeye, yerini değiştirmeye korkuyoruz. Öğretmene hakaretin ve şiddetin bu kadar çok olduğu bir ortamda başarı beklemek hayal olur. Ruh sağlığı bu tür insanlara ağır cezalar verilmeli ki bir daha öğretmene hiç kimse şiddet uygulamaya cesaret etmesin" diye konuştu.

Eğitim Bir-Sen Mersin Şube Başkanı Abdullah Çelik de bu saldırılara karşı hem toplumun hemde yetkililerin önlem alması gerektiğini vurgulayarak, "Şiddetin egemen ve baskın olduğu yerde sağlıklı ve verimli bir eğitim ortamından bahsetmemiz imkansız. Çünkü eğitimcilere yapılan saldırı topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Şiddet ve eğitim asla yan yana gelmemesi gereken iki kelimedir ve doğaları gereği birbirine ilgisiz uzaklıkta iki alandır, öyle olmalıdır. Öğretmenlerimizin bu şiddet sarmalından kurtarılıp, onlara hak ettikleri değerin verilmesi gerekmektedir. Bu ve benzeri saldırılara karışanlar kanunlar önünde hak ettikleri cezaları almalı, tedbiren ve acilen de kamu hizmetlerinden faydalanmalarına yönelik kısıtlamalar getirilmelidir" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından eğitimciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Olayın geçmişi

27 Eylül Cuma günü öğle saatlerinde Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde bulunan Vali Şenol Engin İlkokulu'na gelen bir kadın veli, okulda öğretmenlik yapan Nigar Özçelik (50) ile tartışmaya başladı. Daha sonra velinin eşinin gelmesiyle tartışma büyürken, kısa sürede olay kavgaya dönüştü. Öğretmenin kafasını kapıya sıkıştırıp darp ettiği ileri sürülen veliyi, diğer öğretmenler ve idareciler sakinleştirdi.İhbar üzerine bölgeye giden polisler, veliyi gözaltına alırken, öğretmen ise okula gelen ambulansla Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

  • 14 0
  • 30 Eylül 2019 22:19 5.634
  • SSİTİL
    03 Ekim 2019 05:59
    7 0
    Her sene ,veliler daha da kustahlasiyor.herseyi onlar biliyor.veliler psikolojimi bozuyor .veli gorusmesinden sonra ,terapiye ihtiyac duyuyorum resmen .
  • hll-22
    02 Ekim 2019 19:16
    3 0
    O veliye okulda 1 ay temizlik cezası verseler bu olaylar olmaz bir daha.Hakimler savcılar ceza vermeden niye serbet bırakıyorlar bunları
  • BİRLEŞTİR-ME
    02 Ekim 2019 17:56
    10 0
    Hepsi "üğrenci mirkizli iğitim" in ürünü.

    Öğrenci merkezli eğitim dediğin şeyin sonucuna bugün yaşadığım bir örnek:

    Dolmuşaştayım, yaşlı teyze yanında 1 torunu...Yaşlı teyzeye yer verdim , o da torununu koltuğa oturttu. "Teyze ben sana yer verdim sen çocuğu koltuğa oturtuyorsun, bu çocukları bu kadar şımartmayın" dedim. Hiç bir şey söylemedi.
  • kaynarca87
    02 Ekim 2019 12:20
    4 2
    öğretmenler odasını dizayn etmek daha önemli. usbli dolap lazım bize. şiddet önemli değil. hem dayak cennetten çıkmadır.
  • tiberium
    01 Ekim 2019 20:55
    15 0
    Bağıra çağıra gelen bir veliyi poh pohlayip ben gerekeni yapacağım sen merak etme sayin velim diyen bir idare olduğu sürece bu iş bitmez. Siz hiç altında çalışan doktoru ezen bashekim gördünüz mü? En fazla yaz dilekçeni ilgilenecez der. Ne yazık ki MEB içinde bile bir sınıf farkı olusturduk.
  • Unzile35
    01 Ekim 2019 20:37
    17 0
    Kesinlikle. iki gündür bende bas bas bağırıyorum geçen hafta bir velim gelerek olan hakareti etti ertesi gün başka bir velim çocuğunu istediği kişiyle oturtmadığım için beni tehdit etti. Allaha emanet yaşıyoruz. Öğretmenin karşısına gelmeye çekinen eski nesilden öğretmene saygısız veli nesline geldik. Kriz çok müdahale yok. Kanunla yaptırımlar olmadığı sürece daha çok bu manzaraları yaşarız. Bugün bu öğretmenimiz yarın başka birimiz belki de ben.
  • mehmet6752
    01 Ekim 2019 19:58
    14 0
    Maalesef öğretmenlerimizin sahibi ,onları koruyacak bir makam yok.Bu tür olayların önlenebilmesi için caydırıcı cezalar gerekir.Her yerde okul bahçeleri velilerle dolu.Kimseye çık bahçeden diyemiyosun.
  • mersin123
    01 Ekim 2019 19:26
    8 0
    Şiddete. uğrayan öğretmenle. daha önce aynı okulda görev yapmıştık çok üzüldüm artık yasa çıksın.
  • php_korsan
    01 Ekim 2019 18:15
    8 1
    Senin öğretmenin dayak yiyor artık unutmayın bunu.
  • zekirdek
    01 Ekim 2019 16:32
    1 0
    çünkü öyle isteniyor algı o yönde eskiden velide bi tutarlılık vardı şimdi kim kime dumduma
  • atlantik
    01 Ekim 2019 16:18
    14 0
    7.sınıf ders kitabında bir şiir var:Baba, Bana Bir Şiir Bul..Hazırlık kısmında ise "Bana Bir Masal Anlat Baba"şarkısı dinlensin ve öğrencilere ne hissettikleri sorulsun diyor.Velinin biri aramış, kendisi eşinden ayrıymış, kızı bu şarkıdan dolayo üzülmüş,kızının psikolojisi bozulmuşmuş, ben neden bu şarkıyı dinletmişmişim...Ya bu nasıl bir densizliktir,anlayamıyorum.Ben de veliyim, ne haddime öğretmeni bunun için aramak, hesap sormak!bunu ben değil ders kitabı istiyor.Ne denir böyle şuursuzlara bilmiyorum. Artık Anneler Günü, Babalar Günü de kutlanmasın o zaman.
  • php_korsan
    01 Ekim 2019 16:08
    12 1
    Veli konusunu halletmedikten sonra hayatta eğitimi öğretimi duzeltemezsin.
  • dalambert
    01 Ekim 2019 14:16
    11 0
    Bakan güzel laflar söyleyeceğine bu konuya bir el atsın önce.
  • hazan_gazel
    01 Ekim 2019 13:44
    12 0
    yahu veliler sonuna kadar haklı .. çocukları gökten inmiş çok çok değerli herkesten hatta diğer akranlarından bile daha değerli tabiiki onlar haklı öğretmen kimmiş
  • sevmelek
    01 Ekim 2019 11:47
    6 2
    Veliidir ...Ne yapsa yeridir
  • hll-22
    01 Ekim 2019 09:41
    11 0
    Bakanlık bu konuda niye çalışma yapmıyor.Velilerden eğitim yapamıyoruz
  • hazer
    01 Ekim 2019 08:57
    6 0
    Bu veliler niye kendini hep haklı görüyorlar yada haklı görülüyor...öğretmen haklı olamaz diye bir madde mi var ..
  • darks83
    01 Ekim 2019 01:26
    29 0
    Veli şikayet eder ögretmen ve idareci soruşturma yer. Devlet insanları şikayet etmeye alıştırdı. Ögretmen ve idarecileri devlet veliye ezdiriyor devamlı. Veli ögretmene hakaret eder hiçbir ceza verilmez veliye. Ögretmene iftira eder ögretmen soruşturma yer veliye kamu davası açılmaz. Ögretmen veliye hakaret etse başı dertten kurtulmaz. Etmemesi gerekir tabi bir eğitimcinin. Veli her zaman haklı politikasıyla eğitim ülkede 1 adım ileri gitmez.
  • php_korsan
    01 Ekim 2019 00:56
    28 0
    Bu tür işlerde en güzel ceza, evine ait elektrik,su ve doğalgazın 1 aylığına kesilmesidir.Su mu taşır mum mu yakar bilemem.
  • ccetin
    01 Ekim 2019 00:55
    20 1
    Evet Türk Kültürü'nde tabiki kadına şiddet yok.
    Ama maalesef Ortadoğu kültüründe her türlüsü var.!!
    Şimdiden kulağıma geldi acaba öğretmen ne yaptı da böyle olmuş diyenler.
    ''Veliyi diğer öğretmenler ve idareciler sakinleştirmişmiş''
    Vah vah desene sayın değerli velimi çok sinirlendirmişler.
    Benim okulumda bir veli kadın olsun erkek olsun bu hareketi yapsın ambulans o veliyi hastaneye götürür. Mesleğimiz tamam ayaklar altında ama şamaroğlanı da değiliz!!
  • dürüst
    30 Eylül 2019 23:55
    32 0
    50 yaşında bir öğretmene şiddet. insan mı bunu yapan? Neredesin sayın bakan? Prototip Öğretmenler odasında mısın? Bir an evvel öğretmeni ve diğer tüm memurları devletin görevlisi olarak koruyacak ve onlara saldırıyı devlete saldırı olarak değerlendirip cezalandıracak kanunları çıkartın artık. Uyumayın. Abesle iştigal lüzumsuz işlerle uğraşacağınıza, asli işlerinizle, gerçek devlet işleriyle uğraşın artık. Üç kuruş maaşımızla koruma tutup gezemiyoruz. Sizin gibi bir koruma ordumuz yok. Memur ŞAMAROĞLANI OLMAKTAN BIKTI ARTIK. Artık Duyun memurun sesini.
  • mehmetalibozlu
    30 Eylül 2019 22:35
    48 0
    Veliye hapis cezası verilir o da paraya çevrilir oda takside bölünür
    Eğer öğretmenler veliyi sakinleştirmek yerine onlarda ağız burun dagitsa onlara 657 dmk ya göre mesleğin onuruna zarar vermekten belkide memurluktan atılır hay ben böyle adaletin ...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK