Sınıf Listesi Oluşturma Programı V. 0. 1

Açıklama:
Sınıf Listesi Oluşturma Programı V. 0. 1 Bir okuldaki bütun sınıfları şubelerine ayırarak alfabetik sıralı şube şube excel sayfası oluşturur. Şube şube sayfalara ayrılan listelerini de toplu yazdırır. Ayrıca tüm oluşan sınıf sayfalarını da tek butonla silebilme özelliği vardır.

e-OKUL sisteminden Öğrenci İşlemleri modulünün altında çıkan sorguda sınıfını seçiniz. Ara butonunu tıklayınız. Klavyeden CTRL A giriniz. Web Sayfası seçili olduğunda fare sağ tıklanarak çıkan pencerede kopyala tıklayınız. Ardından excel sayfasında EOKULDANAKTAR butonunu tıklayınız. E okul Web sayfasındaki veri excele aktarılır.

E okuldan Anne Baba İletişim numaralarını çekme özelliği kazandırıldı.

Bunun için sırayla ilk öğrencinizin okul numarasıyla e okuldan ara tıklıyorsunuz. çıkan pencerede baba iletişim bilgileri geliyor. sayfanın hepsini kopyalamak için ctrl A yapıyoruz. Ardından Sayfa yüklendikten sonra TIKLA butonuna tıkladığınızda ilgili öğrencinizin veli bilgilerini e okuldan manuel tek tek excele aktarabilirsiniz.
İsterseniz de Hotkey programı kurup otomatikte verileri çekebilirsiniz. Bunun içinde Aouto hotkey programının kurmanız gerekir. Ve Kurmadan önce programın üzerinde iken fareyi sağ tıklayınız çıkan pencerede yönetici olarak çalıştır yapınız. Aotuhotkey kurulu bilgisayarınızda Sınıf Listesi Oluşturma Programı V 0.1 Ahk uzantılı dosyası tıklıyoruz. program aktifleştirildikten sonra e okul dan öğrencinin baba bilgilerine geliyoruz. Burada hotkey programını devreye girmesi için f4 yapıyoruz. programın exceldeki öğrencinin okul numarasını e okuldan aratıp baba bilgisini excele aktarıyor. Aktarılan bilgiler sırayla ilgili öğrencilerin yan hücrelerinin hizasına aktarılıyor.

Ahk scriptini devredışı bırakmak için de klavyeden f9 yapıyoruz.
Özellikle excel dosyasının ismini ve sayfa ismini değiştirmeyelim.
Web sayfalarından excele veri aktarmaya çalışırken tarayıcınızın chrome olması gereklidir.

Güncelleme Tarihi: 24.09.2020 Saat:22:52
Bölüm:
İdareciler için Dosya ve Dokümanlar
Gönderen:
ismailem
Tarih:
19 Ağustos 2020
Boyut:
0.735 Mb
İndirme:
1.110
Teşekkür:
6

Teşekkür Et

Rapor Et

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK