Sınıf Öğretmeni Süt İzni Kullanımı Nasıl Oluyor?

ekotuba
12 Ocak 2022 11:42

8 aylık bebeğim var ve ikinci dönem başlama yapmak istiyorum. Şimdiye kadar ücretsiz izin almıştım. Malum fiyatlar aldı başını gitti, yeni ev aldık şükür. Mecburen başlamam gerek. İdarecimizle görüştüm, süt iznimi kullanacağımı, öğleden sonrası için kullanırım diye düşündüm dedim. Bı uygulamaya bakalım, ilçeye soralım falan dedi. 4.sinif verelim size iki gün erken çıkın falan dedi. Bu şekilde istemediğimi dile getirdim. Ben daha önce kullanmadım ama kullanan arkadaşlarım vardı, hem de 3.sinifti dedim. Bana biraz diretecekler gibi geldi. Yapı itibariyle çok ses çıkarabilen birisi değilim. Ne yapmalıyım? saygılarımla

übübü
12 Ocak 2022 11:54

Dilekçeyle isteyin paşa paşa verirler . Konuşmanıza gerek kalmaz sadece yazarak çözersiniz.

ekotuba - 12 Ocak 2022 12:10
Teşekkür ederim sayın hocam. Dilekçemi yazacağım.
alcalar
12 Ocak 2022 12:04

Sayın hocam, dilekçe ile başvurun. 657 sayılı kanunda belirtildiği üzere saati siz belirlersiniz . Sözlü izin istemeyin, mutlaka dilekçe verin. Bu kanun sadece BRANŞ ÖĞRETMENLERİ
ni kapsamıyor. Yasal hakkınız bu. İdarenin izni lütuf değil.

ekotuba - 12 Ocak 2022 12:12
Teşekkür ederim sayın hocam. Kadın çalışanların üzerindeki bu baskıyı anlayamıyorum. Lütfen herkes birbirine ve birbirinin haklarına saygı duysun. Yetişkin, okumuş insanlarız. Bizler öğretmeniz. Doğruyu biz yapmazsak, kim yapacak?
sebocan
12 Ocak 2022 12:59

657 saylı Devlet Memurları Kanununun 104. maddesinin (D) fıkrasında; "Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır." hükmü yer almaktadır.

Sınıf ya da branş öğretmeni olmak, tam gün ya da ikili öğretimde çalışıyor olmak süt iznine engel değildir. İstediğiniz saatte süt izninizi kullanabilirsiniz. Bu hususta dirençle ( işgüzarlıkla ) karşılaşırsanız, dilekçeyle süt izni kullanmak istediğiniz saatleri belirtmeniz yeterlidir.

ssnnrr
05 Şubat 2022 21:04

Hocam bende merak ediyorum işleyiş nasıl oluyor. İdareye verdiğimiz dilekçeden sonra olumsuz bir sonuç çıkarsa nasıl bir yol izlenmeli? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

nagihann78
12 Ocak 2022 11:53

Kullanamazsınız hocam branş öğretmenleri kullanabiliyor ama biz malum 6 saat giriyoruz. Sadece branş derslerinde insiyatif kullanıp izin verebilir.

ekotuba - 12 Ocak 2022 12:10
Neden sadece siz branş öğretmenleri kullanabiliyor, acaba yasa ve yönetmelikler sadece branş öğretmeni mi diyor? Ben göremedim de. Nedenini açıklarsanız merakımızı giderir, bizi de bilgilendirirsiniz saygıdeğer öğretmenim. Kıymetli ellerinizi ve düşüncenizi zorlayıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim.
nagihann78 - 12 Ocak 2022 12:35
kendim de aynı süreci yaşadım hocam ancak sadece branş derslerinde o da ek dersini alamayacağım söylendi sınıfı her öğlen kime bırakacağız dendi sınıf almazsanız farklı olur tabi . benim kasteddiğim 6 ders girdiğimiz için olan kısmı 1 2 3 4 farkeetmez tabi sadece 4. sınıftaki brans derslerinin fazlalığı adına söylenmişti inşallah dilek.e ile halledersiniz
ekotuba - 12 Ocak 2022 12:51
Evet ek ders alamayacağım bunu biliyorum. Pardon ben sizi de branş öğretmeni sandım biraz kızmıştım ama görüyorum ki siz de yanıltılmışsınız. Öğleden sonrası için izin kullanan arkadaşım yerine idareci arkadaşlar ya da boş dersi olan bizler giriyorduk. Yani kabul ederse bir ücretli öğretmen dahi girebilir. Mahkeme kararlarında dahi öğretmenin böyle bir hakkının olduğu ve istediği saatte bunu kullanabileceği, idarenin bu konuda öğretmeni zorlayamayacağı yazıyor.
nagihann78 - 12 Ocak 2022 12:58
Ben de kötü bir idare ile mağdur oldum hocam ama sınıfa her gün birinin bulunamayacağı sebebi ile ben sadece maaş karşılığı destek eğitimde çalışmıştım yarım dönem. İnat edilirse alternatif olarak söyleyebilirsiniz. Açıkçası çevremde de hiç bir sınıf öğretmenine öğleden sonra izin verildiğine tanık olmadım. Sadece öğlenden sonraki dersler için öğretmen bulunamayacağı söylendi hep. Destek eğitim ile maaş karşılığı çalışmıştım. Sınıf öğretmenleri maalesef bu durumda mağdur oluyor. İnş hallolur
sebocan - 12 Ocak 2022 13:01
Sizi mağdur etmişler ve hakkınızı yemişler değerli öğretmenim. Süt izni bütün kadın memurları kapsar.
nagihann78 - 12 Ocak 2022 13:15
maalesef hocam . iş sınıf öğretmenine gelince öğle arasını öne sürüyorlar velileri bahane ediyorlar.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK