Sınıfımın Başarı Ortalamasını Nasıl Yükseltebilirim ?

gozde28
08 Mart 2020 01:23

Merhaba arkadaslar.3 .sinif öğretmeniyim .Mevcudum 33 ve 14 tane Suriyeli ogrencim var.Deneme sinavlarinda ortalamam malesef cok düşük. Genel anlamda da problem yasıyorum sinifta gerek otorite kurmak gerek akademik basari yönünden. Veli desteği ise yok denecek kadar az.Ama yine de bir seyler yapabilirim. Öncelikle sinav ortalamami yukseltmek istiyorum.Sonucta basari ortalamasi yuksek sinif ogretmeni arkadaslarim da var.Neyi yapamıyorum bilmiyorum.Nasil bir yol izlemeliyim. Ozellikle Suriyeli ogrencilerim akademik yonden basarili degil.Daha dogrusu sinavlarda kendilerini gosteremiyor.Bu konuda neler yapabilirim?Sinifimin basari ortalamasını yukseltmek istiyorum.

Doğansevil
08 Mart 2020 06:13

Hocam hayırlı sabalar. Öncelikle naçizane bir iki küçük öneride bulanabilirim. Kendi düşüncem öğretimden önce mutlaka ve mutlaka sınıf yönetimini iyi sağlamak lazım. Işin özü sınıfı iyi yönetebilmekte. Sınıf yönetimini sınıfa uygun bir şekilde öğrencilerle birlikte alacağınız sınıf kuralları ve davranış düzeltme teknikleriyle öncelikle sınıfı bir dizayn etmeye bakın ki yönetilmeyen sınıfta öğretim olamaz...
Yani sınıfın akademik durumundan önce sınıfa hâkim olmanız lazım. Bunu otoriter olarak değil de öğrencilerinizle birlikte alacağınız kararlardan ve davranış kontrol yöntemlerinden geçeceğini unutmayınız. Kaldı ki öğrencinin öyle ya da böyle öğretmenden çekinmesi ve davranışlarına ona göre yön vermesi lazım. Davranış düzeltmeden öğretim ve başarı zor ve meşakkatli olur. Suriyeli öğrencilerinz varmış benim yok ve ben kendimi şanslı hissediyorum aynı ilde çalışıyoruz ki antepte belli okullarda sayı çok fazla maalesef.. Suriyeli öğrencilerin sınıfa kazandırılması yönünde çok bilgim olmamakla birlikte onların özellikle Türkçeyi bilen öğrencilerle bu süreci daha sağlıklı götürüp diğer öğrencilerle de onların aracılığıyla yürütmek sanırım doğru olacaktır. Son olarak davranışlarda düzeltme ve sınıf disiplinini sağladıktan sonra başarı kendiliğinden gelecektir buna emin olabilirisiniz. Ben de 3. Sınıf öğretmeniyim ve ben sınıfımı birinci sınıftan alıp geldim. Sınıfımı ve öğrencilerimi çok seviyorum her gün inanın sevinerek okula gidiyorum ve derste sınıfta kendimi mutlu hissediyorum. Farklı online eğitim sitelerinden, oyun bazlı eğitim uygulamalarından ve tabiki Egitimhaneden yararlanıyorum ve ben de deneme yapıyorum sınıfıma. Sınıfım 19 kişilik ve her Türkiye geneli yapilan denemelerde en az 10 tanesi antep ortalamasının üzerinde. Bir sınıfta derste gülüşme sesleri gelmiyorsa o sınıfta öğretim zor olur demişti birisi ne de hakli... Öğrenciyle yeri geldiği zaman kahkaha da atarım ama yeri geldiği zaman gözlerine bakmam yetiyor inanın.. Söyleyeceklerim bu kadar, umarım en kısa zamanda sorununuz çözülür ve sorunlarn

Doğansevil - 08 Mart 2020 06:15
Hallolur ve dilediğiniz gibi bir sınıfınız olur... Devami sığmadı hocam selametle kalın...
gozde28 - 08 Mart 2020 21:57
Tesekkurler hocam.
dilek0127
08 Mart 2020 16:47

Öğretmenim Suriyelilerle Türk öğrenciler mutlaka yan yana otursun. Tenefüste birlikte oynasın.Mutlaka resimli sözlük edinsin,sık sık okusunlar.Dilimizi zor anlayınca sınavda kafadan atıyorlar.Her gün bir deyim,bir atasözü açıklayın.Dile hakimiyle arttıkça uyum ve başarı da artar.Kolaylıklar dilerim.

gozde28 - 08 Mart 2020 21:57
Tesekkurler hocam.
raul
08 Mart 2020 21:48

okudugunu anlamada bitiyor sayin hocam. matematik te fen bilimleri de hayat bilgisi de ingilizee de turkce de okudugunu anlama etkinliklerine agirlik verin derim.

gozde28 - 08 Mart 2020 21:57
Tesekkur ederim hocam.
Ahmet Çakmak
08 Mart 2020 22:40

4. sınıfa kadar başarı ortalamasını istediğiniz düzeyde yükseltemeyeceksiniz hocam. Içinde bulunduğunuz şartlar buna müsait değil. Deneme sinavına girmeyip çocukların az ama öz bireysel ilerlemelerine odaklanmalisiniz. Bir sonraki sınıfınızı istediğiniz başarı ortalamasında yetistireceginize eminim.

gozde28 - 09 Mart 2020 00:41
Malesef denemr sınavı zorunlu tutuluyor ve ister istemez ogretmenler kiyaslaniyor.Bu durum beni rahatsiz ediyor ve kendimi ywtwrsiz hissetmeme sebep oluyor.
Ahmet Çakmak - 09 Mart 2020 01:42
Deneme sınavı zorunlu tutulamaz hocam. Hakkınızı bilin ve çıkıyorum deyin. Muhtemelen okula öğrenci başına para kaldığı için zorunlu tutuluyor.
gozde28 - 09 Mart 2020 01:49
Evet hocam bundan dolayi malesef.
Ahmet Çakmak - 09 Mart 2020 02:00
Siz de emeğinize karşılık veremeyen öğrencilerin optiklerini  tek seferlik göndermeyin hocam. Ne kadar emek harcadığınızı daha net görürler. Neden koymadınız diye sorarlarsa normal öğrencilerimin genel başarı ortalamasını merak ettim dersiniz.
t._yildirim - 09 Mart 2020 15:17
Deneme sınavı sadece konu tekrarı için iyidir deneme sınavının sonuçlarını Bir sonuncu gibi değerlendirmek hem öğretmeni hem öğrencilere zarar verir öğrencilerin performansından öğretmenin haberi olması gerekir O anlamda deneme sınavı iyi bir araştır deneme sınavını yarış aracı olarak kullanmak doğru değildir Ancak deneme sınavı da gereklidir sonuçta öğrenmenin ölçülmesi gerekiyor
gozde28 - 09 Mart 2020 20:10
Hocalarim tavsitelerinize uyacagim .Deneme sınavı yaris araci olamaz ama istemeden de olsa konu oraya gidiyor.Sinifi birinci olan hocamizin 35 ogrencisi var 30 kisi girmis ve sanirsam 4 Suriyeli ogrencisi vardi.Ama ikinci olan sınıf benim sinifimla ayni durumdaydi .Ogrenci ve veli profilimiz ayniydi.Neyi yapamadım diye kendiki sorgiladim uzun bir süre ..Cocuklarima neyi veremitorum diye dusunuyorum istemsizce.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK