Sınıflarda Kaynaştırma Öğrenci Dağılımı Nasıl Olmalıdır?

sema191
04 Eylül 2017 21:58

Selam arkadaşlar.4 yıllık öğretmenim.2.sınıfları okutuyorum.3 şubeyiz. Bende 2 tane diger sınıflarda ise kaynaştırma öğrencisi bulunmamakta.Bu durum normal midir? Her sınıfa eşit sayıda dağıtılması gerekmiyor mu? En önemlisi bu dagıtma işi ile ilgili herhangi bir yönetmelilik var mıdır? Ben yönetmeliği gösterip hakkımı aramak istiyorum.

Başkan42
04 Eylül 2017 22:09

Meb özel eğitim hizmetleri yönetmeliğine göre 1 kaynaştırma olan sınıfların mevcudu 35. 2 kaynaştırma olanların sınıfı 25 kişiden fazla olmamalıdır. Elbetteki eşit dağıtılmalı. Ama sonradan nakil gidenle vs azalmışsa bişey diyemem.

ilker52
04 Eylül 2017 22:10

Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin 23. maddesinin 2. fıkrasının g ve ğ bentlerinde
g) Okul ve kurumlarda, kaynaştırma yoluyla eğitim alacak bireylerin bir sınıfa en fazla iki birey olacak şekilde eşit olarak dağılımı sağlanır.
ğ) Kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden bireylerin bulunduğu sınıflarda sınıf mevcutları; okul öncesi eğitim kurumlarında özel eğitime ihtiyacı olan iki bireyin bulunduğu sınıflarda 10, bir bireyin bulunduğu sınıflarda 20 öğrenciyi geçmeyecek şekilde düzenlenir. Diğer kademelerdeki eğitim kurumlarında ise sınıf mevcutları; özel eğitime ihtiyacı olan iki bireyin bulunduğu sınıflarda 25, bir bireyin bulunduğu sınıflarda 35 öğrenciyi geçmeyecek şekilde düzenlenir denilmektedir.

iki kaynaştırma öğrenciniz varsa sınıf mevcudunuzun 25 öğrenciden fazla olmaması gerekir. eğer fazla ise; ya mevcudun azalmasını ya da kaynaştırma öğrencilerinden birinin diğer şubeye verilmesini isteyebilirsiniz.

taylantaylan
05 Eylül 2017 08:26

İki öğrenci de kendi öğrencinizse sınıf değiştirme yapılmıyor genellikle sınıf mevcudunuz artmasın diye nakil gelen öğrenciler diğer sınıflara verilir.
Sonradan gelen kaynastirma öğrencilerini bizim okulda kaynastirma öğrencisi olmayan sınıflara kura ile veriyorlar

yeniceli2001
02 Eylül 2021 21:33

2018 yeni yönetmelikle

ç) Tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulaması yapılan okullarda özel eğitim ihtiyacı olan bireyler gelişim özellikleri de dikkate alınarak sınıflara eşit sayıda ve her bir şubede 2 öğrenciyi geçmeyecek şekilde yerleştirilir. Ancak bu sayı birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okullarda ihtiyaç doğrultusunda artırılabilir.


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK