Sınıfta Kalmak Geri Dönüyor

Milli Eğitim Bakanlığı, lisede ders geçme yönetmeliğinde eski sisteme geri dönme kararı aldı. Buna göre, öğrenciler her dersten ayrı ayrı 50 not ortalamasını tutturması gerekecek.

Hürriyet'in haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı ders geçme yönetmeliğini değiştirecek. Mevcut sistemde ders geçme şartı olarak tüm derslerin ortalamasının 50 olması gerekiyordu. Böylelikle öğrenci, zayıf derslerine rağmen bir üst sınıfa geçiş hakkı kazanıyordu. Sistemde sınıf tekrarını azaltan bu faktör, artık değişiyor.

Edinilen bilgilere göre, yeni sistemde bir öğrencinin her dersten ayrı ayrı 50 puan alması gerekiyor. Öğrenci, 3 dersten zayıf alarak üst sınıfa geçebilecek ancak o dersleri verme zorunluğu olacak. Bu sebeple lisedeki öğrencilerin de yaz okuluna kalmalarının önü açıldı. Yeni sistemin 2020-2021 eğitim-öğretim yılı ile uygulamaya geçileceği düşünülüyor.

Değişikliği en önemli sebeplerinden biri ise ders ayrımını ortadan kaldırarak, öğretmen ve ders arasında eşitliği sağlamak.

Hürriyet'in konuştuğu bir yetkiliden edinilen bilgiye göre, "Öğretmenin etkinliğini, saygınlığını arttırma adına yapılan bir çalışma. Bu çalışmayla birlikte öğrenciler dersi geçmek için çalışmak zorunda olacak. Öğretmenin niteliğinin arttırılması, velinin saygı duyması, öğretmenin değerinin toplum nazarında yükseltilmesi 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri arasında."

 

  • 15 0
  • 02 Aralık 2019 12:28 14.058
  • Aktif Haberler
  • hayber_38
    04 Aralık 2019 23:11
    2 0
    Önemli olan kalınca ne olacak? Bu sorunun cevabı daha önemli bence. Tamam yaz okulu, ikmale kalma vs. Sınıfta kalınca ne olacak?
  • HHAASSAANNN
    04 Aralık 2019 20:54
    5 0
    ortaokula giriş sınavı yapılmalı. geçemeyen bir yıl daha 4 okumalı. lise giriş sınavını geçemeyen liseye gitmemeli. sıra işgali
  • php_korsan
    04 Aralık 2019 11:09
    2 0
    Pisada özel okullar yarıştı hocam sıradan okullarımız girmedi.Bu yüzden biraz çıta yükseldi.
  • hazan_gazel
    04 Aralık 2019 10:58
    6 0
    Yeni bir şeyler deneyip deneyip en nihayetinde eskiye geri dönüyorlar :))
  • cmustafaengin
    04 Aralık 2019 10:08
    7 0
    Eğitimi düşünen İlkokullarda sınıfta kalmayı getirir! Öğretmene tam yetki verir! Sonra zaten Pisa da yerlerde sürünmeyiz!!!
  • güleaşık
    04 Aralık 2019 09:07
    9 0
    herkese merhabalar.. sınıfta kalma ilkokullarda gelmediği müddetçe, ne bizim çocuklar ders çalışır, ne orta okul ve lisede, ne de pisa sınavında başarı gösterir.. ayrıca sınıfta kalma olmadığı sürece öğretmenin yerlerde olan itibarı geri gelmez..çünkü artık nerdeyse her veli eğitim uzmanı o kadar ki, çocuğa: "Yavrucuğum, ödevin nerde?" dediğin zaman veli: "Hocam çocuğumun PSİKOLOĞUNU BOZMA" :)) DİYOR..:))
    gel de bu tarz velilerin çocuklarıyla pisa yada benzeri sınavlarda başarı göster..ondan sonra niye Türkiye en sonlarda??Hülasa,burdan bir arkadaşın da dediği gibi, ders kitapları kesinlikle para ile satılmalı, satılmalı ki kitapları çöplerden toplamayalım.. para ile satılmalı ki bizim gibi komşular kendi arasında kitap değiş-tokuşu yapsın..kitaba, deftere saygı, hürmet özen gelsin ve dahi ağaca..
    AYRICA ŞU ÖĞRETMENLERİ ŞİKAYET İÇİN KURULDUĞU İZLENİMİ UYANDIRAN HATLAR VE YOLLAR ÖĞRETMENİN BAŞININ ÜZERİNDE DEMOKLES'İN KILICI GİBİ SALLANMAMALI.. KASITLI KULLANAN VELİ KESİNLİKLE CEZALANDIRILMALI..ve en son olarak da öğretmene zoraki de olsa saygı, hürmet geri gelsin..yoksa biz öğretmenler de işi savsaklamaya başlayacağız..çünkü, insan yoruluyor azizim, yoruluyor..olan kime olur??CANIM, AŞKIM, TEK VARIM ÜLKEME OLUR...
    SAYGILARIMLA CAN ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIM..
  • laylaylom_
    04 Aralık 2019 00:39
    10 0
    Ne yazık ki veli ve öğrenciye o kadar çok yetki verildi ki şimdi sürekli bizi ezme peşindeler ve bunu düzeltmek bu saatten sonra neredeyse imkansız. Sınıf tekrarı veli isteğine bırakıldıktan sonra hiçbir veli bunu kabul etmez. Verdiğim bütün ödevleri ya yırtan ya da yapmadan gelen öğrencimin velisine sınıf tekrarından bahsettiğimde okumazsa okumaz sanane ben bakarım çocuğuma diyip bir de sınıfımı basmıştı. Kadın olmasam belki de üzerime atlayacaktı. Hala hangi saygınlığı arttırmaktan bahsediliyor saygınlık mı kaldı?
  • reisicelal
    03 Aralık 2019 22:53
    6 0
    11 aylık çocuğun eline telefon verip susturmaya çalıştığımız müddetçe ne eğitimimiz ne de insanlığımız gelişir sonrada "telefon beyinli" bir nesli okutmaya çalışırız sonra da deriz ki TÜRKİYE EĞİTİMDE NEDEN SONLARDA? Eğer mümkünse çocuklarımızı biz nasıl yetiştiysek biraz bu şekilde yetiştirirsek eline telefon vermek yerine aşağıda oynatırsak (ama mağalesef eğitim sistemimizi de çocuklara oyun oynatacak şekilde düzenlememiz gerekiyor en başta sınav sistemlerimiz bu duruma engel) bu sorunları bi nebze aşabiliriz.Telefon beyinli olmalarının suçu onların değil BİZİM. Şuna da değinmek istiyorum 11 aylık bir çocuğun bu şekilde telefon kullanması bir üstün zeka göstergesidir. Çocuklarımız çok zekiler ama boş işler ile harcanıyorlar. Derse olan ilgisizliğimiz ders çalışasımızın gelmeyeşi telefona bakmanın bilgisayar oynamanın daha tatlı gelmesi
    Bilgilerimize....
  • dürüst
    03 Aralık 2019 20:05
    19 1
    İlkokulda öğretmenin vereceği sınıfta kalmak olmadıktan sonra, sorun çözülmüş sayılmaz. Zaten sonuna gelmiş geçsin gitsin denir.
    Veli yıllarca şımartılmış, veli öğrenciyi şımartmış çocuğa sabahtan akşama kadar bir satır yazdıramıyorsun, kızıyorsun çalışsın diye, veli geliyor öğretmene eğitim uzmanlığı yapıyor. Sıkmayın hocam çocuk okula gelmek istemiyor diyor. Sıkmıyorsun, veli çocukla ilgilenmiyorsun mobbing yapıyorsun diyor. Seni cimer e savcılığa şikayet ederim ha diyor. Eğitimde başarı isteniyorsa bir kere şu vçok bilmiş patavatsız Velilerin sesini getireceksin, öğretmen kararı ilede sınıf tekrarı gelecek. Birde şu bedava dağıtılan ders kitaplarını ücretli yapacaksın. Bedava olunca veli herşeye hakkının olduğunu zannediyor hiç bir şeyin kıymetini, EN ÖNEMLİSİ DE ÖĞRETMENİNİN VE ÇOCUĞUNUN KIYMETİNİ BİLMİYOR. Aslında çocuğuna ne kadar kötülük yaptığını bir anlasa kendisi sesini keser, Öğretmenin diyorsa yapacaksın, okuluna gidip başarılı olacaksın der. Her zaman Ah cici çocuğum demekle , disiplinsiz eğitim, öğretim OLMAZ. İLKOKUL un her sınıfında sadece öğretmenin karar vereceği sınıf tekrarı getirilmeli. bakın o zaman nasıl çalışıyorlar. belki PİSA da bile birinci oluruz.Ama bunu yapacak irada ve idare lazım.
  • victory90
    03 Aralık 2019 17:54
    8 1
    cümlelerin sonuna baktım her zamanki gibi cek cak ..gündem değiştirme
  • php_korsan
    03 Aralık 2019 17:46
    11 0
    İlkokulda da olmalı az önce çok kıymetli bir velim ile tartıştım hayır adam elimde kalacak beni sadece kitaptan ibaret zannediyor.Oysaki karşısında savaş kahramanı var.Bunlara gerek olmamalı.Yavrumiz sınıf tekrarı yapmalı.Kiymetli velimiz uzun sağlıklı bir ömür sürmeli.
  • joseph1618
    03 Aralık 2019 15:58
    13 0
    İlkokulda da olmalı... Veli isteğine bırakılmadan tabi...
  • şule44
    03 Aralık 2019 14:17
    7 0
    3.sınıfta Olan öğrencime Sınıf Tekrarı Düşünürmüsünüz Dye Mesaj Attım.aldığım Cevapta Eğitiği Askerden Başlayarak Kantinden çikolata Almamı Da İçinde Bulunduran Uzun Bir Mesaj Aldım.ha Bu Arada Bu Beyefendi Uzman çavuşluk Yapmış Mesajı Attığı Zaman Zabıtaydı.bunun çocuğunu Nasıl Sınıfta Bırakayım Bep Li öğrenci İle Aynı Sorularda Ondan Düşük Not Aldı.65 Sorunun Yaklaşok 40 Tanesini Yanlış Yapıyor.
  • canyucellive
    03 Aralık 2019 13:14
    8 1
    bütünleme yaz kursu gibi çalışmalarında sınıf tekrar ile geri gelmesi gerekli, liseye kadar bir şekilde öğrencilerin sonuçlarla karşılaşması lazım. veli izin vermese okumaya geçmeyen çocuğu bile bırakamıyoruz.
  • basogretmen16
    03 Aralık 2019 12:10
    16 3
    5+3+3 sistemi geri gelmeli ve sınıfta kalma geri gelmeli diyordum en azından biri gerçekleşecek...
  • sehery
    03 Aralık 2019 12:05
    11 0
    zorunlu eğitim kapsamındaki tüm sınıflarda sınıf tekrarı geri gelsin..
  • Can Yongası
    03 Aralık 2019 11:11
    27 0
    Bakanlık yetkilisi olsam ilk iş buraya yapılan yorumları okurum. Bir şeyler öğrenmek, sahanın nabzını dinlemek adına.

    Yapmıyorlar.

    Bunu bile yapmıyorlar.

    Orada oturuyorlar, kimsenin aklında olmayan, kimsenin ihtiyaç duymadığı saçmasapan icatlar çıkarıyorlar.

    İYEP ücret sorunu mesela..

    Bakan bey, bakanlar kuruluna katılsa tüm bakanlar mesai olarak 10 lira alırken kendisi 5 lira alsa "Ooo çok mantıklıymış" der mi acaba?

    Ben DYK ile aynı saatte İYEP yapıyorum onlar 30 lira alıyor ben 15, "Ooo çok mantıklı deyip(!)" eve geliyorum.

    Bunu bile beceremeyen kurumdan acaba hangi aklı selim faydalı bir uygulama bekler?

    Beklemeyin..

    Savunmayın..

    O gemi kalktı..

    Limanda bizi kokuşmuşlukla bıraktı gitti...
  • örtmen4556
    03 Aralık 2019 10:53
    26 3
    5+3+3 sistemi geri gelmeden hiçbir şey düzelmez
  • php_korsan
    03 Aralık 2019 10:25
    9 0
    Bayagida umutlanmistik yeni bakandan
  • zekirdek
    03 Aralık 2019 09:47
    17 0
    ilkokulda da veli steğiyle var saçmalığa bakar mısın alsın okutsun yazdırsın ozmann
  • erdemgtr
    03 Aralık 2019 09:31
    8 5
    meslek liselileri bir sınıfta bırakın da görelim; kızların karşısında sınıfta kaldın itibarı yaratın bakalım o meslek liseli napıyor o okulu ve öğretmenini ...
  • simyacıı
    03 Aralık 2019 09:19
    9 0
    Alternatif haber başlığı: "Öğretmene Şiddet Hortladı"
    Tabi ki destekliyorum bu durumu fakat öğretmenin eli biraz daha kuvvetlendirmek gerek.
  • beytim
    03 Aralık 2019 09:05
    33 3
    4+4+4 ün ne faydası oldu. 5+3+3 e dönmeli ortaokullarda imam hatip okulu değil mesleki, ortaokullar olmalı veya sanayii ve esnaf ile ilişkili berberliten tamircilikten terzilikten möarangozculuktan vs bir sistem olmalı 4 yılda okuma yazmayı öğrenemeyen öğrenciyi 12 yıl zorunlu eğitim ile hem aileye hem öğrenciye hem öğretmene hem diğer öğrencilere yapılan zulumdür.
  • Hamza TÜRK
    03 Aralık 2019 08:46
    11 0
    3 Dersten Kalan Bütünleme sınavına girmeli.4 Dersten kalan doğrudan sınıf tekrarı yapmalı.
  • seyfi ünaldı
    03 Aralık 2019 01:44
    11 1
    Kimi hangi cesaretle bırakacaksın sınıfta?
  • smyi
    03 Aralık 2019 01:44
    19 1
    o tren kalkalı çok oluyor. bu noktadan sonra öğrenciyi sınıfta bırakırsanız velisi okula pompalı tüfekle gelir.
  • Dyolcu
    03 Aralık 2019 00:32
    4 5
    Eğitim sistemi başarısızlık üzerine inşa edilemez.Sınıf geçmeyi zorlaştırarak öğretmenin değerini artıramazsınız. Ne çok şey var söylenecek...
  • gnrselanik
    02 Aralık 2019 23:49
    8 0
    "Bu çalışmayla birlikte öğrenciler dersi geçmek için çalışmak zorunda olacak."

    haberde sadece bu kısım dikkatimi çekti.
  • php_korsan
    02 Aralık 2019 23:28
    20 2
    Eskişehir'de 480 bin toryum var.Bunu uranyumla yakarsanız nükleer enerji elde edersiniz.Bunu bilen ABD ve Avrupa toryumu yasakladı.Dunyada toryum sadece Türkiye'de ve Hindistan'da var.
    Nükleer parçacık fiziği ve hızlandırma teknolojisi üzerine çalışan doktora öğrencilerimiz var.Bilim bakalım hepsi ne yapıyor.Degerlendiremedigimiz bu gençler doktora yapmak için fizik alanında Amerika'ya gidiyor neden?Çünkü orada bedava yurt yemek ve yanında 3 bin dolar doktora maaşı alıyor.
    Durum ortada.Birseyleri değiştirmek lazım.Sinif geçmek zorlasmali.Kafasi çalışanlar gidiyor.Calismayanlar eğitimi mahvediyor.
  • karakale77
    02 Aralık 2019 22:25
    32 0
    Sınıfta kalma işi İlkokul 1.sınıfta bile veli isteğine bırakıldığı sürece, bu toplum sınavlarda ve geleceğinde daha çok sıfır çeker.
  • hagrid34
    02 Aralık 2019 21:13
    14 0
    Bu habere göre sınıfta kalma kalktı demek doğru değil. Zayıfı olan öğrenci sınıfı geçecek ama yaz okulu ile geçecek.

    Yaz okulunda mutlaka zayıflar düzelir/düzeltilir.
  • venharun
    02 Aralık 2019 20:59
    36 0
    İlkokula da gelmeli, hiçbir öğretmen kötü niyetli değil sadece biraz gayret oluşmasını diliyorum..
  • zafre34
    02 Aralık 2019 20:50
    19 1
    Darısı 5+3+3'e
  • adaletlazım
    02 Aralık 2019 20:36
    16 0
    Ilkokulda da 1 kez kalmak var ama veli isteğiyle. Sanki veli uzman kişi.
  • oguz08
    02 Aralık 2019 20:33
    40 2
    Daha ilkokul 5 yıla çıkacak ve ilkokulda da sınıfta kalma olayı gelecek. İpin ucu kaçıyor...
    Bir iki aklıevvel, sınıf atmosferini hiç solumamış akademisyenin makalesiyle yenilik yaparsan sürekli çark edersin. Bakınız: Bitişik Eğik El Yazısı. Neymiş Firdevs Güneş hanıma göre, düşüncede sürekliliği sağlarmış da bilmem ne...
    Yenilikler bile liyakatsizlik ve tanıdıklarla yapılıyor. Allah'ım sen bu ülkenin milletine yardım et...
  • mustafa_tekman
    02 Aralık 2019 19:41
    26 3
    4+4+4 den de zorunlu eğitimden de geri dönecekler, el yazısı gibi.
  • tarkan555
    02 Aralık 2019 19:09
    12 0
    ...''Bu sebeple lisedeki öğrencilerin de yaz okuluna kalmalarının önü açıldı...''

    9 ay boyunca normal öğretimde öğrenemeyen 15 günlük yaz okulunda mı öğrenecek : )))) yoksa yaz okuluna kal öyle geç gibi mi mantık var ?zaman gösterecek
  • müdürümsü
    02 Aralık 2019 18:46
    5 0
    Ne uzun yoldaymış bir türlü dönemedi
  • Doğansevil
    02 Aralık 2019 18:44
    12 0
    Olması gereken de bu....
    Dört işlemi bilmeyen nasıl problem çözsün...
  • php_korsan
    02 Aralık 2019 18:30
    35 0
    Tamam da o saygınlıktan ilkokula da istiyoruz
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK