Sınırları Zorlayan Rakam! Sokağa Çıkma Yasağı Gelir mi?

Türkiye’de corona virüs vaka sayısı yeniden binli rakamlara ulaşınca uzmanlar uyardı: “Türkiye sıkı tedbirlere dönmek zorunda kalabilir” “1 Haziran sonrasının etkileri bu hafta gündeme gelebilir” “Sorun vatandaşın kurallar konusundaki hassasiyetinin azalması”

1 Haziran itibarıyla başlayan normalleşme sürecinin ardından, önceki gün Türkiye'deki günlük vaka sayısı 30 Mayıs'tan bu yana ilk kez binin üzerine çıktı. Türkiye en son 29 Mayıs'ta binin üzerindeki vaka tablosuyla karşı karşıya kalmıştı.

Normalleşme sürecinin ikinci haftasında vaka tablosunun artış eğilimini Milliyet'ten Aykut Yılmaz'a değerlendiren Bilim Kurulu üyeleri ve uzmanlar, önümüzdeki sürece ilişkin kritik tespit ve uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Serhat Ünal 'Sınırları zorlayan rakamlar'

Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal:

"Kısıtlamalar gevşetilince bir rahatlığa ulaşıldı. Kurallara uyumsuzluk oldu. Bunun geçici olduğunu düşünüyorum. Rakamları gördükçe insanlar işin ciddiyetini anlayıp kurallara uyar hale gelecekler. Şu anda kısıtlamalar kaldırıldı, havalar ısındı. Toplumda, 'tehlike kalktı' gibi bir hava oluştu. Bu çok yanlış. 1. fazı tamamladığımız için 2. fazda tabii ki kısıtlamalar gevşetilecek. Ama toplum olarak uyum göstermemiz lazım. Maske, mesafe, el hijyeni olmazsa olmazımız. Bir de bulaşma riskini artıran işler var. Bir, kapalı alanlarda çok vakit geçirmek. İki, kalabalık ortamlarda çok vakit geçirmek. Maske, mesafe, el hijyenini söylemiyorum bile. Bunlar varken bile kapalı alanlarda uzun süre vakit geçirme, riski artıran faktör. O yüzden mümkün olduğu kadar yine evde kalmaya gayret etmek, kapalı alanlara zorunlu olmadıkça gitmemek, buralarda az vakit geçirmek ve bütün bunları yaparken maske, mesafe ve el hijyeni kuralına harfiyen uymak gerekiyor. Bunları yaparsak yeniden binli rakamların altına döneceğiz. Şu anda düşme eğilimi halen var ama sınırları zorlayan rakamlar. Artışa geçme eğilimi de ortaya çıktı. Artışa geçiş olursa ve yeninden hızlı bir artış olursa yapacak bir şey kalmaz. Türkiye o zaman mecburen, yeniden sıkı kurallara dönmek zorunda kalır."

'Vatandaşlık borcu'

"İkinci dalgayı daha çok eylül, ekim gibi bekliyoruz. 1. dalganın sonuna geliyoruz. Oynamalar sınırda ama kurallara uyamazsak, birinciyi kontrol ettikten sonra yeniden çok büyük rakamlara çıkarsak o zaman ikinci dalga denilebilir. Ben o kadar büyük rakamlara gideceğini sanmıyorum. Vatandaşlarımızın kurallara uyma isteğine güveniyorum. Önümüzdeki günlerde sonuçlar da iyice görüleceği için yeniden kurallara uyumun artacağına inanıyorum. Çünkü bu hepimiz için bir vatandaşlık borcu. Vatanımızı korumak için bunu bir seferberlik şeklinde vatan borcu olarak yapmak zorundayız. Yoksa hep beraber bedel ödeyeceğiz ki bu da iyi bir şey değil."

Doç. Dr. Sema Kultufan Turan 'Duyarlılığı artırmaya ihtiyacımız var'

Bilim Kurulu üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi yoğun bakım sorumlusu Doç. Dr. Sema Kultufan Turan: "1 Haziran'da açılımın sağlanmasının ardından olabileceğini öngördüğümüz bir artış vardı. Bunun sonuçlarını 10-15 gün içerisinde göreceğimizi de biliyorduk. O yüzden önceki gün ilk kez binli rakamların üzerine çıktı. Yapılan testler de çok önemli.

45 binin üzerinde test yapıldı. Test sayısındaki artış sadece temaslı değil, farklı örneklem gruplarından da alınan örnekler. O yüzden yaygınlığını belirlemek açısından binin üzerindeki vaka, dikkat etmemiz gerektiğini gösteriyor. Halkımızın duyarlılığını artırmamıza ihtiyacımız var."

'Sokağa çıkma yasağı gelir mi?'

Türkiye'nin ölüm oranları açısından diğer ülkelerden daha başarılı olduğunu vurgulayan Turan, vatandaşların daha dikkatli olmasını isterken "1 Haziran sonrası dönemin etkileri bu haftaki Bilim Kurulu toplantısının gündeminde olabilir" dedi. Turan, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yeniden sokağa çıkma yasağı gelip gelmeyeceğine ilişkin soru üzerine şöyle devam etti: "Bilim Kurulu bir tavsiye kurulu. Öneri verir. Bu önerileri alan idari makamlar. Bu işin ekonomik, sosyal ve diğer boyutlarını da göz önüne alarak bir karar verir. Bir de şu çok önemli. Pozitif tespit edilen vaka sayısı binin üzerinde olabilir ama ağırlaşan vaka sayısı çok önem arz ediyor. Ağırlaşan vaka sayısında son 20 gündür bir stabilite var. Çok da artmıyor. Yoğun bakıma ihtiyaç duyan, entübe hasta sayısı çok düşük rakamlarda değişiyor. Pandeminin yoğun dönemlerinde o sayılar çok daha fazla ve yüksekti. Bu da aslında hastalığı asemptomatik geçiren birey sayısının ya da kliniği hafif geçiren birey sayısının daha fazla olduğunu gösteriyor. Hatta geçen hafta iyileşen hasta sayılarının tespit edilen vaka sayısının 3-4 katı olması da biraz bu yönde düşündürtüyor. Yani testler pozitif olabilir ama aslında hastaneye, tedaviye ihtiyaç duyan hasta sayısı daha düşük seyretmeye devam ediyor. Bu önemli bir kriter."

Prof. Dr. Hakan Oğuztürk '15 Haziran rakamları kritik'

Ankara Şehir Hastanesi'nin Acil Tıp Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk:

"Vaka artışına yeni bir dalga demek doğru değil. Yeni bir dalga demek için 1. dalganın bitmesi gerekiyor. Mevsimsel değişiklikler, verilerin kontrol altında tutulması, iyimser tahminler gibi nedenler insanları duyarsızlaştırdı. Tabii ki, 'bende de bu hastalık yok' psikolojisiyle daha rahat dolaşmaya başladılar. Kuralların gevşetilmesi ciddi anlamda 'bir sıkıntı yok' düşüncesini aktive etti. Bu vaka sayılarını böyle 2-3 günlük olarak değerlendirmemek lazım. 15-16-17 Haziran rakamları kritik rakamlar olacak. Eğer o rakamlarda farklı şeyler olursa... Bunun böyle uzun süre devam etmesi, yeni tedbirleri getirebilir. Maske, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat edilmesi gerekiyor. Kalabalık ortamların oluşturulmaması gerekiyor denildi. İnsanlar memleketlerine gittiler. Memleketlerine gidince herkes onlara hoşgeldine gitti. Toplu cenaze yemekleri verildi. Şehirler arası ulaşımın ülke genelinde yapılmasıyla, insanlar kurallara uymayınca enfeksiyonu başka şehirlere götürmüş oldular. Ama temel sıkıntı, insanların kurallara uymaması. Sorun vatandaşın kurallara uyma konusundaki hassasiyetinin azalması. Toplum bilimcilerin toplumu bu hastalığa karşı motive edecek mekanizmaları aktive etmesi lazım."

 

  • 4 9
  • 14 Haziran 2020 10:10 23.057
  • Aktif Haberler
  • göbekligeneral
    17 Haziran 2020 23:15
    0 0
    arkadaşlar bu gidişle seminerler yüz yüze yapılmaz demiştim iki gün önce mesajım aşağılarda kalmış :)
  • php_korsan
    17 Haziran 2020 15:14
    4 3
    Yargı bugün e-duruşmaya geçti.Sağlık ve adalet bakanlığını örnek almalıyız.
  • beren72
    17 Haziran 2020 13:19
    12 2
    Offff okul grubuna yeni mesaj geldi seminerler için pazartesi saat 9 da okulda olacakmışız!!!! Ne olurdu uzaktan yapsaydınız şu seminerleri..Okulda oturup videoları izlemek ne?
  • balamirkan
    16 Haziran 2020 23:58
    19 2
    Sınavın şu sürede riskli olacağı aşikar. Ben de katılıyorum. Ancak sosyal medyada sınavın ertelenmesini isteyen gençlerin yüzde kaçı sokakta maske takıp virüsten korunuyor? Birçok yerde şunu duyarsınız:
    Bizim burada virüs yok.
    Burda daha hasta olanı duymadik.
    Virüsü dışarıdan gelenler getiriyor.
    Maskeye Gerek yok
    gibi sorumsuz insanlar çok. Yazık devletin emeğine, parasına, çalışanlarına...
  • sINIFÇI SELİ
    16 Haziran 2020 23:34
    9 2
    sokağa çıkma yasağı gelmez. ülkemizde ekonomi her şeyin önünde...önümüzdeki 2 hafta sonu sınav var üstelik. isteseler de olmaz yani. mümkün değil velhasıl. ülkece normallesmeyi çok yanlış anladık ve beceremedik çok üzücü ve düşündürücü...
  • ütopya27
    16 Haziran 2020 19:08
    9 3
    LGS 1.600.000 öğrenci+3.200.000 veli=4.800.000
    YKS 2.500.000 öğrenci+5.000.000 veli=7.500.000
    insan sirkülasyonu olacak.Milliyet gazetesi de 'Sokağa Çıkma Yasağı Gelir mi?' diye başlık atmış.Komik misiniz?
  • egtm30
    16 Haziran 2020 18:45
    2 0
    22 Hazirandan itibaren liselerde sorumluluk sınavları başlayacak idare 7 iş gününe dağıtmış sınavları okula günde yüzden fazla ögrenci gelecek .
  • anemos
    16 Haziran 2020 16:33
    16 6
    Bakan bey televizyon kanallarını gezmekten seminerler veya sınavlarla ilgilenmeye vakti yok ne yazık ki. :(
  • kutay07
    16 Haziran 2020 16:21
    4 3
    Sayın bakanımız 24 kasımda da sürpriz açıklayacaktı.
  • naciekinci
    16 Haziran 2020 15:33
    1 1
    Dün Silifke Susanoğlu na geldim. Deniz çok sakindi, çocuklar falan rahat girdik. Bugün bir tık kalabalık vardı çok değil sosyal mesafeye uygun duruyor insanlar ama arada yürüyüş yapan maskesiz insanlar can sıkıyor çok durmadık risk almadık. LGS sınavından sonra denize falan zor girilir bence o yüzden 1-2 gün degerlendireyim dedim. Kumsalda maskesiz gezenlere cezai işlem direk uygulanması lazım ki insanlar rahat edebilsin. Ama gözlemim sahillerde LGS ve yks sonrası bu şekilde devam ederse vaka patlar. Her büyük kumsalda görevliler vs olması lazım.
  • reeemat
    16 Haziran 2020 00:39
    2 0
    Mersin ülke geneli vaka, vefat sayılarında sonlardaydı, şu günlerde sekizinci sıraya yükseldi. Virüs herkese yaklaşıyor.
  • naciekinci
    15 Haziran 2020 21:33
    11 1
    Bilim kurulu izin vermezdi, çünkü vatandaşın kurallara uymayacagini gayet iyi biliyorlar. Aslında aynı şeyi savunuyoruz sadece farklı ifade ettiğimizi düşünüyorum. Elbette bu noktada sorumlu olan kurallara uymayan insanlarımız. Ki biz uyanların hakkını da gaspediyorlar
  • nikador
    15 Haziran 2020 20:18
    10 6
    Ben size katılmıyorum. Tamamen vatandaşa bağlıyorum. O kadar yasak varken bile dağ yollarını kullanarak koylere ilçelere kaçak gidenleri hep beraber gördük. Yasak olmasına rağmen taziye çadırı kurup tüm şehre virüs yayanida gördük. Avrupa da vakaa bittimi de yasaklar kalkti. Hayır. İşte bu noktada bilinç ve öz denetim işin içine giriyor.
  • naciekinci
    15 Haziran 2020 19:41
    5 2
    İmparator1 hocama aynen katılıyorum. Bilim kurulu bu duruma bence de müsaade etmezdi, ekonomik nedenlerle hızlı açılma gevşeme sürecine girildi ama olmayacak. Bilim kurulu kararlarını sorgulamadan uygulamak lazım.
  • naciekinci
    15 Haziran 2020 19:28
    2 2
    Dün illere giriş çıkış yasağı gelebilir demiştim bugün ciddi ciddi bekliyorum yasak rakamlar ona gidiyor özellikle Adana, Gaziantep tarafları Marmara da yine bekliyorum. Çünkü izole olunmaz ise iş sakata gidiyor. Karaman da kötü orada olacak bi şeyler sanki.
  • İMPARATOR1
    15 Haziran 2020 19:24
    13 5
    Vaka artış hızı neden vatandaşa bağlanıyor. Şehirler arası seyahat yasağını vatandaş mı kaldırdı ? Bilim kurulunu ciddiye alıp karar verilmiyor ki....
  • beren72
    15 Haziran 2020 19:21
    1 8
    Bakan açıkladı seminer Pazartesi ve okuldayız..
  • pusat777
    15 Haziran 2020 17:17
    15 3
    Seminer isteğe bağlı olsun.İsteyen yüz yüze isteyen uzaktan seminer yapsın.
  • Oguz8
    15 Haziran 2020 17:05
    43 3
    Bazı arkadaşlar seminerde çok faydalı işler yapıyor olmalılar ki seminerlerin online olmasına karşı çıkıyorlar.
    1 milyona yakın insana ''oraya gidiyorsunuz, buraya gidiyorsunuz;ama okula gitmek istemiyorsunuz.'' diye ithamda hatta iftirada bulunuyorsunuz.
    Şahit oldunuz mu öğretmenlerin komşuya, akrabaya gittiğine?
    Şahsen zaruri ihtiyaçlarım hariç çıkmıyorum evimden. Bir çok öğretmen arkadaşım da öyledir eminim.

    Seminerlerin online yapılmasına destek vermemek nasıl bir akıl tutulmasıdır anlamak mümkün değil!
  • übübü
    15 Haziran 2020 16:45
    11 0
    sokağa çıkma yasağı ciddi ciddi uygulansa bir nasıl çözülür. kesecekler cezayı 3bin 3bin. çıkar mısın oturur musun evinde : ) ama uygulanmadığı için caydırıcı olmadı. sokakta çekirdek çitlemeye devam ediyor millet komşularıyla
  • fzk64
    15 Haziran 2020 14:54
    5 2
    insanlar bilinçlenmediği sürece sokağa çıkma yasağı hiç bir şeyi çözemez
  • hayze
    15 Haziran 2020 14:20
    2 3
    Okul bize yazıyı gönderdi.Kurul toplantımız salı günü ve toplantı salonunda.
  • mahmutocak42
    15 Haziran 2020 14:07
    3 9
    Sokağa çıkmayı yasak ederek hastalıktan nasıl korunur bir millet ?Tamam 1 yıl kimse sokağa çıkmasın tamam da bunun vergisi maaşı kirası erzağı bunlar ne olacak.Bir de komik bir şey gördüm.Üç ay millet evdeyken yatıp yatıp şimdi yol yapmak da ayrı komedi.İnsanımızı yeni tanımıyoruz malüm Türk insanı böyle.Sosyal mesafe diyorsun çatır çatır göğüs göğüse futbol maçları oynandı dün.Pazarlar açık marketler avm ler açık zaten pazarlar hiç kapanmadı ki.Aslında dünya çapında bu süreci en iyi biz geçtik hem devlet hem millet olarak ama insanları her dakika eve hapsetmek çözüm değil ki arkadaş.
  • göbekligeneral
    15 Haziran 2020 14:03
    22 0
    Vakalar bu rakamlarda giderse haftaya başlayacak yüzyüze seminerler ertelelenir. riske girmeye,macera aramaya gerek yok.
  • ütopya27
    15 Haziran 2020 13:04
    11 3
    @aayygg Tüm kusuru vatandaşa yüklemek en kolay seçenek.Ne güzel ,hiç baş ağrıtmaz!
  • beren72
    15 Haziran 2020 12:21
    7 2
    Halkımız kendini özellikle çenesini çok iyi koruyor maske ile!!!!!!
    Akıl tutulması resmen..Sokağa çıkmaya korkuyorum onları gördükçe..
  • aayygg
    15 Haziran 2020 12:05
    10 16
    Bu olayda
    Devlet sınıfı geçti.
    Vatandaş sınıfta kaldı
  • ütopya27
    15 Haziran 2020 11:57
    8 0
    Dün MSÜ sınavında görevliydim.Adayların ateşi ölçülmedi.Girişte sosyal mesafe konusunda sık sık uyarsak da çıkışta mesafe filan yoktu.Bahçeye alınmayan veliler okulun önündeki caddeyi trafiğe kapatmışlardı.İç içe kalabalığı görünce ürperdim.Bense önlem olsun diye iki maske takmıştım.
  • feusa
    15 Haziran 2020 11:49
    8 27
    Olayı MEB' bağlayanlar ya okula gelmek istemiyorsanız gidin rapor alın kardeşim burada edebiyat yapmayın iki ay sonra okullar açılacak siz eylülde Sıfır vaka ,Sıfır olum mu olacağını sanıyorsunuz .Komşuya git markete git Mağazaya git Pikniğe git ama okula gelince gitme sadece gülüyorum.............
  • Deniz_33
    15 Haziran 2020 10:55
    9 4
    Turizm sektörünü kurtardınız ama sonuçta..
  • İMPARATOR1
    15 Haziran 2020 09:11
    15 4
    Ne yasağı. Durun,daha LGS,YKS yapıp milyonlarca öğrenci,veli ve öğretmeni okul önüne ve bahçelerine toplayacaklar. Ancak ondan sonra vatandaşa dikkat etmediniz deyip yasak getirirler....
  • cihangir4010
    15 Haziran 2020 01:42
    13 5
    biz seminere gitcez bişey olmaz. Meb öyle dedi!
  • suatbesni
    15 Haziran 2020 01:10
    21 0
    Bu tip olaylarda genel algı şudur arkadaşlar. Ne kadar yol almış vatandaş? Benim hastanem, doktorum, sağlık ekipmanları vs. vs. tamam vatandaş ne kadar hazırlamış kendisini acaba, diye sorulur ve şu görüş ortaya çıkar DENE ve GÖR... vatandaş tedbiri elde bıraktı, hala normal hayat ne zaman diye soruyor, markette "Hanımefendi markete maske takmadan giriş yapmanız yasak diyor, kadın NİYE? diye cevap veriyor." aynen bu durumdayız. Çıkıp görmüşsünüzdür arkadaşlar her yer maske eldiven pisliği.... Ya yanlış anlamayın şu kısmı adam normal zamanda AKRABAsını tarla mal mülk ev araba vs için öldürüyor eee şimdi akraba kıymete biniyor... Hııı kıymetli olsun da ya normal zamanda adamı boğmak istiyordun. Maalesef İspanyol Gribi geçmişte eldeki verilere bakarak acı bir şekilde tecrübe edilmiş. Bence 2. hatta ve hatta 3. dalga bile olur bu CAHİLLİĞİMİZLE
  • naciekinci
    14 Haziran 2020 23:00
    14 13
    İllere giriş çıkış yasağı yine gelecek gibi üstelik vakalar 2-3 binleri bulursa tekrar başa dönecek gibi duruyoruz, devlet sınıfı geçti ama vatandaş sınıfta kaldı maalesef, demek ki vatandaşın eline bırakmayacak mevzu çünkü aklıma Allah korusun İspanyol gribi geliyor.
  • Oguz8
    14 Haziran 2020 21:38
    20 3
    Yasak da gelse Meb'deki bazı yöneticilere kalsa biz öğretmenleri yine okula çağırır.
  • md84
    14 Haziran 2020 21:30
    19 4
    Ben şimdiye kadar meb'in çark edip öğretmenin lehine karar verdiğini hiç görmedim.
  • cimbom_80
    14 Haziran 2020 21:07
    17 4
    1500 bandını da geçtik maalesef, böyle devam ederse seminerleri iptal ederler gibime geliyor.
  • smyi
    14 Haziran 2020 20:24
    8 3
    Bu noktadan sonra hastane kapasitesini zorlayan sayılara ulaşmadan önlem alınmaz.
  • mustafa_tekman
    14 Haziran 2020 19:20
    8 2
    Etrafında hiç görmedim koronali hasta acaba gerçek değil mi derken, kayınpederinin karşı komşusunun ve oğlunun bu nedenle hastahaneye yatırıldığını kardeşinin de bu nedenle vefat ettiğini öğrendim, dikkat edelim.
  • tarkan61
    14 Haziran 2020 19:02
    10 2
    Atalarımız boşuna dememiş .." Bir musibet bin nasihatten iyidir."diye..Maalesef nasihat aşaması geçildi..İnsanlarımıza musibet gerekiyor ki işin ciddiyeti anlaşılsın !
  • php_korsan
    14 Haziran 2020 17:32
    35 4
    Tam zamanında okulları kapatarak öğrencilerimizi koruduk.Şurada 5 gün için, öğretmenleri tehlikeye atmaya değmez.Şu dys sistemi öğretmenlere de açılsın, öğretmenlere de digital imza verilsin.Bu kadar zor mu bu işler?
  • mrcmrt
    14 Haziran 2020 16:55
    33 3
    Daha biz 700 bin öğretmen sahalara inmedik. Önce çok faydalı olan seminerimiz var, sonra corona yı anadoluya taşıma işleri var. Gerğmkalanını siz tamamlayın
  • tarkan555
    14 Haziran 2020 15:34
    14 2
    Mayıs ayında başladı dengesiz açılımlar sokağa çıkma serbestliklerinde bunu net gördük ... Şimdi eski normalden daha yakın insanlar birbirine ? !psikolojik etki de var ... Eğlence mekanları , özel yatlar daki partiler alışveriş merkezleri ,parklar bahçeler vs .. sanki insanlar 10 yıldır dışıarıya çıkmamış insana hasretkalmış gibi yan yana
    denge denge denge !!!!! dengeyi sağlamadıkça azalır çoğalır azalır çoğalır ve bitmez

    siz de belki dikkat etmişinizdir sosyal platformlarda üç beş kişi yan yana geldi mi hemen halaya ya da oyuna dansa duruyor :)))))))))))))

  • ütopya27
    14 Haziran 2020 14:35
    14 3
    Bugün MSÜ sınavında görevliydim.Girişte adayların ellerine dezenfektan sıkıldı,maske ve ıslak mendil verildi ama ateşleri ölçülmedi.Binadaki öğretmenler tuvaleti berbat haldeydi.En son mart ayında temizlenmiş gibiydi :(
  • milaz
    14 Haziran 2020 14:14
    11 10
    Hala işi vatandaşa bırakıyorlar.Vatandasa bıraktınız sonuçları ortada.Neden 20 günlük sokağa çıkma yasağı gelmiyor?
  • göbekligeneral
    14 Haziran 2020 13:19
    14 5
    Devlet büyüklerimiz takmıyor vatandaş ne yapsın?önce büyüklerimiz takacak ki vatandaşa örnek olsunlar.sonra gazeteciler,haberciler,her fırsatta maske takın diyen hocalar önce kendileri takacak.maske takmadıklarını gören milletin çoğu nasıl olsa onlara maskesiz bir şey olmuyor,demekki iş ciddi değil duygusuna kapılıyor.
  • cmustafaengin
    14 Haziran 2020 13:14
    33 7
    Siz asıl seminer sonrası, öğretmenler memleketlerine gidince artışa bakın! Ya ek ders de istemiyoruz, şu seminer kalksın! En azından bu seferlik!
  • php_korsan
    14 Haziran 2020 12:36
    23 0
    Maskeyi her yerde dağıtacaksın.Otobüsde minibüse markette tuvalette...takmayana cezayı keseceksin.
  • naciekinci
    14 Haziran 2020 11:51
    17 1
    Şu rakamlar zaten eski sıkı günlere donecegimizin sinyalini veriyor. Avrupa'da maalesef günlük vaka sayısında 2. sıradayız. Eylül'de falan okul bu şartlar altında çok açılır 2. dalga durumunda toparlaması 3 ay sürer en az. Allah yardımcımız olsun. Dün markete gideyim dedim sokakta sadece benim disimda bir kişide maske gördüm. Esnaf vs kimse maske takmıyor. Pes dedim.
  • Oguz8
    14 Haziran 2020 10:41
    51 9
    Bir de 1 milyon öğretmen yüz yüze seminer alsın da ailesinin yanına gidip gelsin görün sınırı!
    Meb kadar aklı tutuk başka bir kurum daha yok.
    Dersleri bile online yaptırıp semineri yüz yüze yaptırmaya çalışan büyük akıllar kim, çok merak ediyorum :)
  • toprakana
    14 Haziran 2020 10:39
    33 2
    Cehaleti ancak yaptırım ile yenebilirsin maskeyi kulak küpesi gibi takan insanları ancak kısıtlayıcı yaptırımlar durdurabilir
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK