Sokaktaki Dostlarımızı Unutmadık

Kocaeli ili, İzmit ilçesi, Bayraktar İlkokulu öğrencileri anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Bayraktar İlkokulu, Çevre Koruma Kulübü öğrencileri, toplum hizmeti projeleri kapsamında toplanan mamaları sokaktaki dostlarımıza dağıttı.

Bayraktar İlkokulu Çevre Koruma Kulübü öğrencileri soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorluk çeken hayvan dostlarımızı unutmadı. Gönüllüler tarafından bağışlanan mamaların paketlemesini ve dağıtımını yapan Çevre Koruma Kulubü üyesi öğrencileri, mamaları sokaktaki dostlarımıza dağıtarak bu soğuk günlerde yiyecek bulmakta zorluk çeken dostlarımızın ve bizlerin gönüllerini ısıttı.

Projede emeği geçen ve bu konuda duyarlı davranan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

Bayraktar İlkokulu

  • 15 6
  • 09 Ocak 2020 16:04 4.360
  • carpediem03
    10 Ocak 2020 19:44
    11 2
    Çeteleşmelerinin sebebi, bu zihniyet yüzünden şehirlerden uzaklaştırılıp aç ve yuvasız bırakılmasındandır. Siz de yorumunuzla şaşırtmadınız.
    Köpek yüzyılllardır insanoğlu ile birlikte yaşamıştır. İnsana hizmet etmiştir. Ne zaman şehirlerden uzaklaştırılıp aç ve yuvasız bırakılmış, o zaman çeteleşip saldırmıştır. Bu da bilimsel bir gerçek.
    Dünyayı bu hale getiren, doğanın tüm dengesi bozan köpekler değil, insanlardır.
    Hayal aleminden, gerçek aleme selamlar.
  • zafre34
    10 Ocak 2020 19:38
    7 0
    Biz de okulumuzun bahçesine kedi kulübesi yaptırıyoruz. Bu gezegende tüm canlıların yaşamaya hakkı var. O minikler bu soğuklarda tir tir titriyor, ıslanıyor ve insanlar gibi sığınacak bir yuvaları yok.
  • cam kırığı
    10 Ocak 2020 18:35
    5 9
    Köpekler tokta olsa size saldırırlar.Çünkü çeteleşiyorlar.Bilimsel bir gerçek bu.Hayal aleminde yaşayanlara duyurulur.
  • kadriye71
    10 Ocak 2020 15:07
    5 2
    Biz de sınıfınızda iki sene kedi baktık. Ölmüş olabilir, artık gelmiyor. Onların verdiği huzurun eşi, benzeri yok. Çocuklara merhamet aşılıyor hayvan sevgisi.
  • oguz08
    10 Ocak 2020 13:33
    6 0
    Daha mülteciler için kamp yapılamayan yerde hayvanlara barınak mı?

    Tamam sokak hayvanlarının tehlikeleri var, doğrudur. Fakat bizler onlarla ne kadar ilgilenirsek onlardaki bu tehlike, yerini sadakate bırakacaktır.
    "Merhamet etmeyene merhamet olunmaz."
  • ümit üstel
    10 Ocak 2020 13:11
    7 0
    barınak falan diyosunuz da; barınak dediğiniz şey, hayvanların balık istifi tıkıştırıldığı, kimsenin dönüp bakmadığı; hayvanların, ölen diğer hayvanları yediği, dışkılarında boğulduğu vs. yerler değil mi?
  • carpediem03
    10 Ocak 2020 07:36
    14 1
    Alper bocut sizi yorumlarınızdan tanıdığım kadarıyla bu yorumunuz ve düşünceniz beni hiç şaşırtmadı. Haklılık payınız var ancak bu durum bu hayvanlara nefret kusmamızı gerektirmiyor. Bir kere inancımıza ters öyle değil mi?

    Türkiye'de sokak hayvanları cidden büyük bir sorundur. Türkiye'deki mevcut sokak hayvanlarını barındırabileceğiniz büyüklükte bir barınak yok. Yapması da çok zor. Kanunlar ivedilikle değiştirilmeli. Evcil hayvanını sokağa atana ciddi cezalar getirilmeli. Birilerinin prems premsesleri heveslerini alsın diye bu canlara yazık edilmemeli. Onlar da can taşıyor, onların da duyguları var.
    Sokaktakii hayvanlar ivedilikle kısırlaştırılmalı, hayvan satışı kesinlikle yasaklanmalı. Ciddi cezalar getirilmeli.
    Bu tip önlemler en kısa zamanda hayata geçirilmezse mevcut problemler her geçen yıl daha da büyüyecektir.
    Ben insanlık görevimi yapıyorum. Mevcut şehir hayatında kedi -köpek yemeği nerden bulup yesin ? İşe girip çalışsınlar mı? Aç mı kalsınlar ?

    Hayvan saldırılarını sıkça duyuyoruz. Bunun en büyük nedeni de bu hayvanların uzun süre aç kalmasıdır diye düşünüyorum.
  • harabeyim
    09 Ocak 2020 20:32
    5 2
    Çok güzel hocam tebrik ediyorum sizi ve öğrencilerinizi. Merhamet ve yardımseverlik duygusunu pekiştiren bir çalışma olmuş.
  • alper bocut
    09 Ocak 2020 19:41
    7 19
    Hanginizin çocuğuna ya da kendisine sokaktaki dostlarınız saldırdı?Bu hayvanlar barınaklarda korunmalı.Sokaklar her zaman için tehlikedir.Eğer bir yakınınıza saldırsalardı aynı şeyleri söyler miydiniz.
  • oguz08
    09 Ocak 2020 18:40
    6 1
    carpediem03 hocam tebrikler, Allah razı olsun inşaallah :)
  • Doğansevil
    09 Ocak 2020 18:19
    3 1
    Yüreğinize sağlık.
  • mehmetalibozlu
    09 Ocak 2020 18:12
    7 6
    İlk kim reklam kokan hareketler diyecek çok merak ettim
    Hocam elinize sağlık harika bir uygulama
  • brsbrs42
    09 Ocak 2020 17:58
    6 2
    Tebrikler.
  • carpediem03
    09 Ocak 2020 16:21
    22 3
    Haberimizi yayınlayan eğitimhane editörlerine özellikle sebocan öğretmenime çok teşekkür ederim.
    Bu projedeki amacımız bir nebze olsun farkındalık oluşturabilmek ve öğrencilerimize hayvan sevgisi aşılayabilmek. Köy okulu olduğumuz için bu konuda çok sıkıntı çekmesek de yine köyde olmamız sebebiyle başıboş bir çok hayvan köyümüze bırakılmakta.
    Okulumuzda bir tane engelli köpek besliyoruz. (Sürmeli) Sürmeli gelmeden önce de bir çok sokak hayvanına ev sahipliği yaptık. Sınıfta 2 tane kedi besledik. Bunun dışında köy yolunda yolumu gözleyen iki tane yavru köpek var. Onları da besliyoruz. Yine evimin önünde kendi imkanlarımla 10'a yakın kedi besliyorum. Evimde de 2 yıldır bir tane tekir kedi besliyorum.
    Marifet diye yazmıyorum. Herkesi sokak hayvanları konusunda duyarlı olmaya davet ediyor tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
    Satın almayın, sahiplenin.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK