Sorun Çıkaran Öğrenci İçin Ne Yapabilirim?

Tuubaa
08 Şubat 2022 20:17

Merhaba hocalarım1.sınıf okutuyorum 42 mevcudum.3 Rus 10 Suriyeli 1 otizimli 1 gelişim geriliği olan öğrencim var. Sorun şu sınıfımda sorunlu bir öğrencim var.Cocuk okul başladığından beri arkadaşlarına vuruyor ve ciddi zarar verecek şekilde kavgalar ediyor sadece benim sınıf değil okuldaki her öğrenciyle böyle yani bir şiddet eğilimi var.aile rehberlik servisi ve idareyle nerdeyse her yolu denedik sorunu çözemiyoruz. Sorum şu bu öğrenci başka bir öğrenciye zarar vermeden ben resmi olarak yaptıklarımı nasıl ispatlarim. Rama ve hastaneye yönlendirdik bunun dışında.lutfen yardımcı olun. Sınıfta ders yapamaz duruma geldim.fikirleriniz için şimdiden teşekkürler

KDesigner
08 Şubat 2022 20:33

Zaten yapmanız gerekenleri yapmışsınız. Rama ve hastaneye yönlendirdikten sonra başka ne yapabilirsiniz ki! Süpermen veya bir okus pokus deyip öğrenciyi değiştirecek süper güçlere sahip birisi değilseniz tabii:)

Tuubaa - 08 Şubat 2022 21:35
Yani öğrenci için şunları yaptım aileyle görüştüm vs gibi bir rapor düzenlenir mi her gün bir veli cimere milliegitime şikayete gidiyor. Elimde yazılı bir belge olması gerekir kimse 5 aydır kendimi parladığıma sözlü olarak inanmaz maalesef.en ufak bir şikayette kimse arkamda durmuyor.herkes çocuk sorunlu diyor ama şikayet gelince öğretmen idare edemiyor oluyor.ya sabır diliyorum ben de ve çözüm arıyorum hocam
huseyinyesilot
08 Şubat 2022 22:24

Neredeyse aynı olayı ben yaşadım ancak sonuç alamadım.Zümrelerim öğrenciyi istemedi.Halbuki ben daha önce anlaşamadıkları iki öğrenciyi zümremlerimden almıştım.Ama maalesef aynı karşılığı ben göremedim.Okul idaresi çözemedi.Eni sonunda ben kızdım ve tayin isteyip okul değiştirdim.Halbuki okul müdürü ağırlığını koysa uygun bir sınıfa alır aile ile de görüşür sorunu hallederdi.Ama maalesef böyle durumlarda her zaman istediğiniz gibi olmuyor.Hele de sınıf mevcudu sizden az bir sınıf varsa okul idaresinin eli epeyce güçlenir.

Tuubaa - 08 Şubat 2022 23:36
Katılıyorum hocam idare birşeyler yapmalı ama yapmıyor yapamıyorum diyor sene sonuna ben de tayin isteyeceğim fakat o zamana kadar ins bir öğrenci zarar görmez.
elnino007
08 Şubat 2022 20:58

Hocam başka sınıfına alsın idare öğrenciyi..ya da veliyle konusun başka okula alsınlar..bizde de vardı öyle karışık bi sinif..2 si başka okula 1 i başka sınıfı gitti de sinif biraz rahatladı.. tavsiyem arada rapor alın hocam..1 hafta 10 gün raporlu olun..

Tuubaa - 08 Şubat 2022 21:28
Dün aldık hocam erkek hocadan belki çekinir diye sınıfı birbirine katmış öğretmenimiz de sağolsun istemiyorum ben bunu deyip tekrar sınıfıma bıraktı 🙄rapor ne için alayım hocam
Migren - 08 Şubat 2022 21:32
Karma bir sınıf olmuş. Merak ettim şimdi, diğer sınıflarda dağılım nasıl acaba 🤔
Tuubaa - 08 Şubat 2022 21:42
6 şube her sınıf ortalama 40 öğrenci dağılım adaletsiz maalesef en az bir kaynaştırma var. Ama bu öğrenci hangi sınıfta olursa olsun sorun çıkardı okulun Tum öğretmenleri şikayetçi.derdim çocuğu başımdan atmak değil gerçekten ama vurduğu çocuğu hastanelik ediyor.
elnino007 - 08 Şubat 2022 22:07
Bizde çocuğun şiş gözlerini ısırılmış kolunu direk milli eğitim müdürüne yolluyorlar...o da mudure baskı yapıyor çöz şu olayı diye..müdürde mecbur sınıftan başka sınıfa aldı.. diğerleri başka okulun alt sınıflarına..
tarkan61 - 08 Şubat 2022 22:20
Hocam aynı okulda farklı şubelere alınması bir değiştirmez...Artık o okulda o öğrenci biliniyor.Herkesle sorun yaşar..Baska bir okul,yeni yüzler belki işe yarar.Gerekenler, sizin okulda Ram,Rehberlik,okul-aile iletisimi vb..yapilmiş.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK