Bir velinin şikayeti üzerine müfettiş geldi ve benim, müdürün, velilerin ve öğrencilerin ifadesini aldı. Sonuçta hakkımdaki iddaalar sonucunda herhangi bir işlem yapılmasına gerek olmadığına karar verdi. Velinin bu şikayeti nedeniyle psikolojik olarak yıprandım. Veliyi mahkemeye verme hakkım var mı? Konu hakkında bilgi sahibi olan varsa cevaplarsa sevinirim.
Ayrıntıları bilmeden yorum yapmak zor.
Ancak devlet memurunun isnat ve iftiraya karşı korunma hakkı vardır.
Hakkınızda iftira atıldı ve aklandınız. İftiranın niteliğine göre dava açabilirsiniz.
Ancak sonuç çıkarmak zor.
Konu iftira niteliğinde ise ve siz aklandıysanız iftira davası açabilirsiniz.
Diğer ortada/ karışık konularda ise yani ispatı net şekilde sağlanamıyorsa, biraz insaniyet meselesiyse de boşverin ve Allah'a havale edin hocam. Kalbiniz huzurluysa gerisi geçicidir.
Selametle kalın inşaallah.
Var da hocam yılan hikayesi gibi uzar gider.Bir iftira olur bin iftira.Para ve enerji kaybı da cabası.Allah’a havale edin bence.Geçmiş olsun.
@Harmoni hocamızın dediği gibi para ve enerji kaybı. Devir değişti artık sadece okula kayıtta gelen veya diploma teslim imzası için okula çağrılan veliler gitti. Şikayet eden şikayet dilekçesi toplayan öğretmene saldıran öğretmenden hesap soran velu geldi.
Bu yüzden Bakanlık sınıf anneliği, watsap gruplarını, alo 185 öğretmen şikayet hattını kaldırdı, veliye randevuyla okula gelme sistemini getirdi. Galiba Cimer de kalkacakmış...
Cok gecmis olsun hocam. İftira ise hukuki boyutu var elbette hocam hakkinizi arayın sikayet edilmek neymiş anlasın velu. ha eğer konu ciddi bir konu ve hatali yonleriniz az cok varsa
müfettiş konuyu kapatmışsa bosverin gitsin değmez. Yipranmanizi gidermek yerine düşman kazandırır hocam malum biliyorsunuz havalar sıcak insanların ne yaptığını bilmiyor bazen
bencede uğraşmayın, bu döngüde sizi çok yorar