Stajer Öğretmenin Cimer Şikayeti Sonucunda Ne Olur?

Mağdur
15 Mart 2022 21:25

Merhaba değerli meslektaşlarım. Ben stajyer öğretmenim, bu dönem staja gittiğim sınıfta aşırı derecede otorite boşluğu vardı. Yeni hastalık atlattım. Ve aşırı derecede halsizdim. Sınıf öğretmenimiz 30 yıllık öğretmen. Kendisi sınıfı kontrol edemedi. Stajyer arkadaşlarım vardı onlar da bir iki ders boyunca denediler ama olmadı. Sınıfın huzurunu bozan beş öğrenci var. Aşırı derecede konuşuyorlar. Öğretmenleri ve beni dinlemediler. Davranış sorunları yaşıyorlar. Öğretmene saygısızlık mı dersiniz, akran zorbalığı mi dersiniz ne ararsanız var. 3. Sınıflar bu arada. Okulun çevresi de kodaman çevre. Veliler aşırı derecede küstah. Şikayet kültürü vs oluşmamış. Ben merkezci insanlar birçoğu. Sınıfı susturmaya çalışırken defalarca iyilikle istedim. Ama olmadı. Sesimi kademeli olarak yükselttim. Üç hafta derse girdim ve üçünde de bu istikrarımi onları defalarca uyardiktan sonra sesimi yukselterek korumaya çalıştım. Bir kaç veli beni çimlere şikayet etmiş. Kendi aralarında anlaşarak. Okul müdürü sevilen biri.

D.Hoca7
15 Mart 2022 22:30

Veliler çocuğumun psikolojisini bozuyor diyecekler. İlerde toplumda bela olacak çocuklar bu anne babaların çocuklarıdır

Mağdur - 15 Mart 2022 22:37
Çoğunun psikolojik sorunları var zaten. Narsist belirtiler gösteren mi dersiniz öğretmene senin istedigin yere oturmak istemiyorum diyen mi dersiniz. Arkadaşına küfredip özür dilemesini istediğimde hayır dilemeyecegim diyen mi dersiniz. Ne ararsanız var. Neyseki bu şikayetten önce çocuklara kitaplar hediye ettim. Çizgi film izledik. Ama hiç iyi davranışlarımı görmemişle Davranışlarını geliştiriyorum yavaş yavaş. Sevdiler de beni. Sarılıyorlar, espri yapıyorlar, onları daha çok dinleyebiliyorum.
Deniz_03
15 Mart 2022 22:21

Hiçbir şey olmaz... İfadenizi alırlar, konu kapanır...

Mağdur - 15 Mart 2022 22:23
Hocam peki bu dönem mezun olacağım hayırlısıyla. Kpss ye hazırlanıyorum. Güvenlik soruşturmasında, mülakatta vs bu durum karşıma çıkar mı. Devlete atanmada sorun yaşar mıyım?
Mağdur - 15 Mart 2022 22:27
Okul müdürünün bakanlıkla arası iyi. Sevilen de biri konuştuk kendisiyle telefonda. Yarında yüzyüze görüşeceğim bir türlü fırsat olmadı. Okul müdürümüz ile staj hocamın da arası iyi. Staj hocam beni baya beğendiğini söylemişti. Beni savunmuş. Okul müdürü de staj hocam da üzgün. Resmen hepsinin otoritesi hiçe sayıldı ve dolaylı yolla onlar da şikayet edildi.
Mağdur - 15 Mart 2022 22:28
Okul müdürü benim adıma gerekli savunma cevabını yazmış. Sonra çocukları rehberlige yollamış ve çocuklar hatalarını anlamış. Dürüst davranmışlar neyseki. Bakalım staj günü müdür ne diyecek başka.
Mağdur
15 Mart 2022 22:41

Staj hocam dikkat et bir kez daha şikayet edilirsen soruşturma açılır dedi. Doğru mu bu. Ayrıca müdür bu konu üniversiteye yansımasın unutun gitsin kimse bilmesin vs demişti.

firzan
17 Mart 2022 06:45

Neden düşünüyorsun. Sen mezun ol kpss yi geç öğretmen ol. Ne yapacaksın gerisini. Hiç bir şey olmaz bağırmak suç değil . Sesli konuştum bağırmadım dersin. Sana kimse bir şey yapamaz sınıf öğretmeninin pasifliği başka bir şey değil

Mağdur - 17 Mart 2022 13:05
İlk kez hayatımda böyle gereksiz birşey yüzünden suçlandım. Hem de saygısız, hadsiz, terbiyesiz dört veli tarafindan. Neyse ki ikişer ikişer şikayet etmişler de tek tek gitmemişler. Aşağılık insanlar. Düşünmeyim de napayım. Diyelim ki atandım. Yine böyleleri çıkacak karşıma. 33 yıllık öğretmenden sen benim sözümü kestin venden özür dilemelisin diyen öğrenciyi gördüm stajda. Öğretmen de özür diledi. Ama sen de benim sözümü beş kere kestin sen de özür dilemelisin diyemedi. Bu meslek böyle miymiş.
Mağdur - 17 Mart 2022 17:15
Her haltta böyle şikayet edileceksek kpss için çalışmamın anlamı kalmaz ki. Özelde çalışayım bin kat iyi derim. En azından karşıma çıkacak kadar güçlü veliler olur, bir sorun olduğunda.
Batuata0
17 Mart 2022 21:26

Ben bu kadar yaşlanmış olamam heralde,siz neden stajerken sınıfa müdahale ediyorsunuz anlamadim.Benim zamanımda oturup ders dinliyorduk sadece sınıfta,sistem değişti mi?

Mağdur - 18 Mart 2022 08:07
Değişti tabii. Biz dersi anlatırken öğrenen de bir taraftan çocukları susturuyor. O derece tuhaf bir sınıf. Daha önceki staj okulumda öğretmenimiz oturur bizi izlerdi. İlk üç hafta gözlem haftası oluyor. Sonra da ders anlatma sırası bize geciyor. Aman neyse ki sorun çözüldü. Benden yana sıkıntı yokmuş. Kendimi yipratmaya niyetim yok.
Batuata0
17 Mart 2022 21:37

Bu mesleğe 30 yılını vermiş değerli öğretmenimizi beğenmemissiniz anladığım kadarıyla. Yarım dönemlik tecrübenizle öğrencilerin psikolojik sorunları olduğunu hemen anlamışsınız.Bizim işimizin ilk aşaması sabırlı olmayı,hoşgörülü olmayı,çocukları sevmeyi gerektirir.Onlara sevgiyle sefkatle yaklamalisiniz.Sesinizi yükseltip,mesleğin başında kendinizi yipratmayin.

Mağdur - 18 Mart 2022 08:04
Begenmedigimi de nereden çıkardınız. İki stajyer arkadaşım susturamadi. Öğretmenden izin istedim ben de denemek istedim. Çocuklara her dk yalacaracak halimiz yok sonuçta. Kaldı ki öğretmenimiz öğretmenliğimi çok beğendiğini söyledi. Burada vurgulamak istediğim 30 yıllık öğretmeni bile kaale almayacak kadar şımarık, ukala öğrencilerin olması. Veliler de cabası. Sağlık konusuna gelince, yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum. Teşhis koyamam elbet ancak bu tarz belirtiler gösteren öğrenciler va
Mağdur - 18 Mart 2022 08:12
Sağlık sorunlarının olduğunu anlamam için eğitimci olmama gerek yok. Psikiyatriyle ilgili iyi bir alt yapım var. Eşim psikiyatrist çünkü.
Batuata0 - 18 Mart 2022 17:11
Sınıfta aşırı derecede otorite boşluğu vardı. Yeni hastalık atlattım. Ve aşırı derecede halsizdim. Sınıf öğretmenimiz 30 yıllık öğretmen. Kendisi sınıfı kontrol edemedi."yazdığınız bu cümlelerden saygıdeğer öğretmenimizi beğenmeyip,eleştirdiğinizi düşündüm.Yanilmisim genç öğretmen arkadaşım,başarılar dilerim.
Mağdur - 19 Mart 2022 07:26
Buradaki sorun sınıftaki öğrencilerin aşırı derecede şikayetçi, yaramaz ve her istediklerinin olmasını isteyen çocuklar olmaları. Öyle ki 30 yıllık öğretmen bile onlarla başa çıkamıyor. Şikayet edilirim kaygisi yaşıyor. Velilerden şikayetci idi öğretmen. Msjda yazım sınırı olduğu için herşeyi aciklayamadim. Kusura bakmayın. Yoksa beğenmeme gibi bir lüksüm yok tüm öğretmenlerimin önünde ceketimi ilikliyorum.
php_korsan
16 Mart 2022 11:24

Birşey olmaz ama müdür ve veliler durumu ciddiye alırlarsa iyi öğretmenin demiyorlar.
2 sene önce bağıra bağıra ders anlatıyor ve öğrencilere kızıyor diye 56 yaşında bayan hocamızı okuldan alıp baskabir ilçeye yolladılar.Orada da baskı görmüş ve 1 sene sonra emekliye ayrılmış bize dönmedi.

Mağdur
15 Mart 2022 22:43

Benim şikayet edenleri görme gibi bir hakkım var mı? Müdür beni savunmaya yönelik cevap yazarken görmüş, sınıf öğretmenim de görmüş. Ama bir ben görmedim.

davlumbaz - 16 Mart 2022 08:19
Eğer size bu şikayet olayı yansıdıysa isnat edilen suçu işlemediğinizi söyleyip onların ispatlamasını isteyeceksiniz. Bu da mahkeme açarak olur. O zaman mecburen mahkemeye çağırılacaklar.
Mağdur - 16 Mart 2022 17:46
Bağırmak gayet normal değil mi. Daha ilk bagirmamda ilk hafta şikayet edilmişim. Ama defalarca da susmalarini istedim. Napayım yalvarayim mı. Cumhuriyet savcılığına kadar yansımış olay. İlk hafta iki veli ikinci hafta da iki veli şikayet edince savcılığa yansımış. Müdür çocukları rehber öğretmene yollamış çocukları bir sorun çıkmamış. Çocuklara karşı ruh sağlıklarını bozacak bir durum da olmadığı tespit edilmiş. Savcı da olayı soruşturma açılmadan kapatmış. Yoksa stajimdan olabilirmişim.
Mağdur - 16 Mart 2022 17:48
Müdür velileri de çağırıp konuşmuş. Staj hocası ve ben varken neden cimere gidildi demiş. Şikayet kültürü yok okulda. Hizmet sektöründe önce sağlık sonra da eğitim harcandı. Yazıklar olsun böyle sisteme.
Mağdur
15 Mart 2022 23:41

Sayın moderatörler mesajımın silinmesini istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz.


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK