Stem In Nature (Doğada Stem) Projemiz

STEM DOĞADA projemizde; iklim değişiklikleri , küresel ısınma , sıfır atık, yenilebilir enerji ,ormansızlaşma gibi konuları ele alırken, disiplinler arası bakış açısı ile yeni nesil eğitim yaklaşımını kullanmayı planladık.Ayrıca STEM ile bilimde keşfetme, farkındalıklara ulaşma ve hipotezleri bağımsız olarak formüle edecekleri sınıf içi etkinliklere katılacaklar. Etkinliklerde işbirliğini, çok yönlü düşünmeyi , yaparak yaşayarak öğrenmeyi ve dijital okuryazarlığı kazandırmayı hedefledik.

 STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) eğitimi okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm sınıf seviyelerini kapsayan bir yaklaşımdır. Öğrencilerin problemlere disiplinler arası bakış açısıyla bakmasını, yeni nesil eğitim yaklaşımıyla bilgi ve beceri kazanmasını hedefler. STEM, bireyleri başarılı olma ve bu değişen dünyaya uyum sağlama becerileriyle güçlendirmeyi amaçlar. Öğrenciler ezberden uzak bir şekilde araştırma ve sorgulama yaparak öğrenirler .Çocukların bağımsız olarak bilimde keşfedilen farkındalıklara ulaşacakları, hipotezleri bağımsız olarak formüle edecekleri ve onları inceleyecekleri bir sınıfı teşvik ediyoruz. 

Projemiz Türk ve Yunan ortaklar işbirliği ile yürütülmektedir.Ocak ayında başlayan projemiz martta sona erecektir.

  • 2 3
  • 05 Mart 2023 18:48 596
  • helosado
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK