Stem In Nature eTwinning Projesi

Orman yangınları, iklim değişiklikleri, küresel ısınma ve ormansızlaşma gibi çevre sorunları konusunda öğrencilerimizi bilinçlendirmeyi amaçladık. Projemizde sıfır atık ver yenilenebilir enerji kavramlarını temel aldık, öğrencilerimizin geri dönüşüm kazanımları edinmelerini sağladık. Evde, okulda, sokakta kullanılmayan malzemeler ellerimizle hayat buldu. Projede Yunanistan ve Türkiye'den toplam 10 ortak ile çalıştık. Ortak ürünlerimizden bazıları Dünya Su Günü paylaşımlı boyaması, Dünya Orman Günü için ağaç tanıtım videosu, Çevre ve iklim değişikliği konulu hikayemizi resimleyip seslendirerek ebook oluşturduk.

www.youtube.com/embed/hq7bWWZNLP8

Projemizde öğrencilerimiz yenilenebilir enerji kaynakları tasarladı. Önce kendilerine birer kahraman çizdiler. Sonra da o kahramanla 3D tasarım yaptılar. Online öğrenci webinari ile yaptıkları tasarımları arkadaşlarına tanıttılar. Projemiz 1 Ocakta başlayıp 31 Martta bitmiştir. Yaptığımız değerlendirmelerde öğrencilerimizin proje süresince çok mutlu olduğunu gördük. Bu proje ile "Sıfır Atık", "İklim Değişikliği ve Geri Dönüşüm kavramları pekiştirilmiştir.

  • 1 1
  • 18 Mayıs 2023 23:51 492
  • Nevincel1k
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK