Stem Is Everywhere Projesi

STEM IS EVERYWHERE

STEM etkinliklerinin ve çeşitli WEB 2.0 araçlarının yer aldığı uluslararası projemizde Romanya’dan 3, Gürcistan’dan 2, Polonya’dan 1, Litvanya’dan 1, Yunanistan’dan 1 ve Türkiye’den 10 olmak üzere 18 ortak ve 100 öğrenci yer almaktadır. 

Bu proje ile 21. yüzyıl yetkinliklerinin desteklenmesi, öğrencilerin bilimsel düşünme ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi, yenilikçi ve girişimci bireyler olarak STEM disiplinlerinin benimsenmesi amaçlanmaktadır.

Projemizin amaçları, öğrencilerin çevreye karşı duyarlılığını artırmak, Yaparak öğrenmelerini sağlamak, STEM çalışma adımlarını kullanarak ürünler oluşturmak, Akıl yürütme, problem çözme, sebep-sonuç oluşturma becerilerini kazanmak, Farklı WEB 2.0 araçlarını tanımak, Farklı okullardan yeni arkadaşlarla tüm gelişim alanlarına katkıda bulunmaktır.

Beklenen sonuçları ise, Çevre bilincini artırmak, Öğrencilerimizde STEM farkındalığı oluşturmak, Öğrencilerin atık malzemeleri değerlendirmeyi öğrenmesini sağlamak, Öğrencilerin analiz sentez becerilerini geliştirmek, Öğrencilerin 21.yüzyıl becerilerini geliştirmeye destek olmak, Sanatsal çalışmalar yaparak öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirmek, WEB 2.0 araçlarını kullanmayı öğrenmelerine destek olmaktır.

Projemizde, kodlama çalışmaları, atık malzemelerden balonla giden araba, mancınık, topaç gibi çalışmalar yapılmıştır ve yapılmaya devam etmektedir. Projemizin Mayıs ayında bitmesi planlanmaktadır.

  • 2 2
  • 08 Şubat 2024 11:07 401
  • devreklim
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK