Survıvor Okul Tabanlı Afet Eğitimi Etwinning Projesi

İnsan yaşamında oldukça belirgin bir etkiye sahip olan ve kalıcı izler bırakan 7-11 yaş arası dönem, bireyin gelecek yaşamını şekillendirmektedir.Çocuklar, içinde yaşadıkları dünyayı keşfetme yolunda güçlü bir isteğe ve motivasyona sahiptirler. Merak etme duygusu öğrenme motivasyonlarının kaynağını oluşturmaktadır.Bu çalışmanın; çocuklar için afet öncesi, anı ve sonrasında yapılması gerekenleri içeren çocuk merkezli afet yönetim planlarının geliştirilmesi konusunda farklı fikirler vereceği düşünülmüştür. Bu dönemdeki çocukların doğal afetlere ilişkin bilgi ve farkındalık düzeylerinin incelendiği çalışmada saha tarama yöntemi kullanılmıştır.Çocukların doğa kaynaklı afetleri öğrenmeleri,afetlere karşı oluşmuş korkulardan kurtulmaları ve alınacak önlemlerle afetlerden zarar görülmeyeceğini kavramaları için yapılmıştır.4 ülkeden 41 ortak okulla beraber yürütülmüştür.Çalışmaya 750 öğrenci katılmıştır.İlk aşamada öğrencileri bir anket uygulanarak doğal afetler hakkındaki bilgi seviyeleri ölçülmüştür.Ortak okul öğretmenleri ile birlikte,okullara uygulanananketlerle eksikler tespit edilmiş ve ortak bir plan hazırlanarak tüm öğrencilere ulaşılmak hedeflenmiştir.Önce acil durumlarda aranması gereken numaraların kalıcı olarak öğrenilmesi için teknolojik ve geleneksel yöntemler harmanlanarak kalıcı öğrenme ortamları yaratılmıştır.Tüm Dünya’da görülen afetlerle ilgili öğrencilerin dikkatini çekebilecek farklı etkinlikler tasarlanmış,yaparak-yaşayarak öğrenme ortamları hazırlanmıştır.Gezi-gözlem ve inceleme ağırlıklı çalışmalar sonunda yapılan öğretmen,aile ve öğrenci anketleri ilk anketlerle karşılaştırılmış ve likert ölçeği ile değerlendirilerek  hedeflere ulaşıldığı görülmüştür.

  • 11 5
  • 29 Nisan 2020 21:02 3.649
  • alonewolf
  • Aktif Haberler
  • melekler4
    30 Nisan 2020 23:55
    3 0
    Nurdan Emir
    Okul Tabanlı Afet Eğitim projemiz Survıvor 2020 yılının projesi oldu. 112 Numarasının kullanılacağı yerleri ,doğal afetler öncesi anı ve sonrasında neler yapılacağını yalnız projede bulunanlar değil veliler , tüm okul öğrencileri öğrendi. Belirlenen hedeflere ulaşıldı.
  • cordekci
    30 Nisan 2020 23:27
    1 0
    Survivor projesi, kesinlikle asla unutulmayacak bir proje oldu. Projemızın her aşaması öğrencilerimize acil durumlarda ne yapacaklarını tam anlamıyla öğretti. Öğrenirken eğlendiler. Sadece kendileri öğrenmediler ailelerine de öğrettiler. Proje boyunca çeşitli etkinlikler yaptıkları için projenin içinde adeta olayları yaşadılar. Ayrıca projede kullanılan web 2.0 araçları öğrencilerimiz için merak konusu oldu. Hangi web 2.0 aracında görev versem hemen heyecanla yaptılar. İnternetten yeni uygulamaları araştırdılar.Kurucularımız Tuğba Duyurucu ve Hatice Erbay'ın müthiş enerjisi proje ortaklığımıza da olumlu bir şekilde yansıdı. Kurucularımıza, Alper öğretmenime ve tüm ekibimize çok teşekkür ederim. Bu projede yapılan çalışmaların ülke çapında yaygınlaştırılmasını dilerim.
  • zeynep5252
    30 Nisan 2020 11:21
    2 0
    Kurucumuz ve ekip arkadaşlarıma emellerinizden dolayı teşekkür ederim. Öğrencilerimiz severek ,heyecanla çalıştı. SURVİVOR projesi ile bilgilerimizi yeniledik.
  • serapers
    29 Nisan 2020 22:58
    2 1
    Bol etkinlikli, amaca uygun,her yaşa hitap eden, eğlenceli bol etkinlikli bir projeydi.Benim için en önemli katkısı 7/24 destek olan her konuda bıkmadan yardımcı olan bir ekiple çalışmak oldu.Başta proje kurucularımız olmak üzere tüm ekibe teşekkür ederim.
  • serapers
    29 Nisan 2020 22:51
    3 1
    Amaca uygun,her yaşa hitap eden, bol etkinlikli, eğlenceli bir proje oldu.Benim için en büyük katkısı ise birbirine 7/24 destek olan her konuda yardımcı ortaklarla çalışmak oldu. Başta proje kurucularımız olmak üzere tüm ekibe teşekkür ederim
  • alonewolf
    29 Nisan 2020 22:44
    3 1
    Her dakikası çok kıymetli olan bir projeyi bitirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Çok şeyler öğrendik. Başata kurucularımız olmak üzere tüm ortaklarımıza ve öğrencilerimize teşekkürler.
  • tduyurucu
    29 Nisan 2020 22:37
    2 1
    Alper öğretmenim projemizin öğrenciler üzerindeki faydalı sonuçlarını paylaşmak çok güzel bir fikir.Ekibim adına çok teşekkür ediyorum
  • asliozanege
    29 Nisan 2020 22:33
    3 1
    Çok güzel bir ekiple, harika bilgiler öğrendik bilgilendik bilinçlendik. Başta proje kurucularımıza ve tüm ortaklarımıza çok ama çok teşekkür ediyorum.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK