Talip Geylan: Öğretmenimizin İtibarı Hepimizin İtibarıdır!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan,  son yıllarda öğretmenlerimizin itibarını rencide eden söylem, tutum ve davranışlar içerisinde olanları sert bir dille eleştirdi.

Öğretmenlerimize yönelik hakaret, saldırı ya da itibarsızlaştırma girişimi söz konusu olduğunda toplum olarak hep beraber ileri atılınması gerektiğinin altını çizen Genel Başkan Geylan, “Öğretmenimizin itibarı hepimizin itibarıdır.” dedi.

Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Maalesef son yıllarda öğretmenlerimizin itibarını rencide eden söylem, tutum ve davranışlara sıklıkla şahit olduk.

Bundan ötürü, “En önemli sorununuz nedir?” sorusuna öğretmenlerimizin ezici çoğunluğu “Mesleğimizin saygınlığının rencide edilmiş olması” diye cevap verecektir.

Ancak COVID-19 musibetinin bizi karşı karşıya bıraktığı bu olağanüstü dönemde, sanırım, öğretmenlerimizin toplum hayatımız için taşıdığı ehemmiyeti somut şekilde fark ettik. En kıymetli varlığımız olan çocuklarımızın sadece akademik değil, kişisel ve sosyal gelişimleri için de öğretmenlerin ve okullarımızın ne derece etkin bir unsur olduğunu tecrübe ettik.

Salgın döneminde öğretmenlerimiz, gerek Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Vefa Destek Gruplarında ve gerekse filyasyon ve denetim ekiplerinde görev alarak sadece salgınla mücadelemizde sorumluluk yüklenmekle yetinmediler; hiçbir ekonomik ve teknolojik destek almadan, yalnızca kendi kişisel gayret ve imkanlarıyla uzaktan eğitimde olağanüstü bir gayret ortaya koydular. Çocuklarımızın kesintiye uğrayan eğitim sürecinin olabildiğince telafi edilmesi anlamında öğretmenlerimizin sergiledikleri fedakarane gayretleri her türlü övgüye layıktır.

Hep söylüyoruz; öğretmene verdiğimiz değer, aslında çocuklarımıza verdiğimiz kıymettir. Öğretmeni, korumak demek, çocuklarımızı ve aslında geleceğimizi korumak demektir.

Özellikle öğretmenlik mesleğinin itibarını rencide eden söylem ve tutumları sorumsuzca sergileyenler başta olmak üzere herkese çağrıda bulunuyorum:

Gelin yeni bir sayfa açalım, her fırsatta öğretmene sahip çıktığımızı gösterelim. Öğretmenlerimize yönelik bir hakaret, saldırı ya da itibarsızlaştırma girişimi söz konusu olduğunda toplum olarak hep beraber ileri atılalım ve “Durun! Öğretmenimize yapılan saldırı hepimize yapılmış demektir. Öğretmenimize şiddet uygulayan, çocuklarımıza şiddet uygulamış demektir. Öğretmenimize hakaret eden, tüm topluma hakaret etmiş demektir. Öğretmenimizin itibarı hepimizin itibarıdır!” diye haykıralım.

Bunu becerebildiğimizde; emin olun, Türkiye daha güzel olacak…”

 

Türk Eğitim-Sen

  • 8 25
  • 09 Ekim 2020 21:29 10.636
  • Aktif Haberler
  • HAMZA97
    13 Ekim 2020 00:34
    0 0
    ya nedemezsin itibar diye bir şey kalmadı
  • beyde
    12 Ekim 2020 10:42
    9 0
    Tüm kamu kurumlarında ve özel sektörde temaslı kişiler 14 gün karantinada kalırken öğrencisi pozitif çıkan öğretmen derslere devam edecek. Öğretmenin itibarını bırakın, canının kıymeti bu kadar.
  • php_korsan
    12 Ekim 2020 08:42
    5 1
    O zaman öğretmenin itibarına sahip çık.Önce sendika binasından çıkıp hergün ama hergün bakan beyle görüşeceksiniz tüm sendikalar.Böyle kınadık, kınıyoruz, herşey güzel olacak...olmuyor kardeşim olmuyor bu işler.Öğretmenin parasıyla lüx sendika binaları kiralamak, öğle yemeklerini yemek, araç satın alıp bununla köy okul gezileri yapmak.
  • scorpios
    12 Ekim 2020 07:37
    5 2
    Yıl 2010 zorunlu hizmetteyim. 8 yıl olmuş ordayım .Zorunlu hizmet affı çıktı kazığı yedik.Sendikalar da destek oldu zorunlu hizmet affı çıksın diye. Sendika il başkanına dedim ki :Bizim paramızla bize kazık attınız. Haklısınız hocam dedi.
  • kutay07
    11 Ekim 2020 23:46
    0 0
    Sendikacılar ve sendikacısızlar işte bütün mesele bu.
  • thundercats
    11 Ekim 2020 22:20
    8 1
    sendika yöneticileri milli eğitimde en rahat yer neresi ise orada görev alır
    sendikacılar en güzel binalarda iş yerlerini kiralar
    ...
    sendikacıların hepsi aynı
    benim paramla hiç birinin keyiflenerek koltuklarına rahatça oturmasını istemediğim için sendikasızım
  • elserim
    11 Ekim 2020 17:41
    5 1
    14 yıllık sendıkamdan yarın istifa ediyorum ...
  • TERK563
    11 Ekim 2020 15:06
    8 1
    Sadece tek söz..istifa ..farkınız yok
  • serkanbulut
    11 Ekim 2020 14:15
    10 0
    he he yıllardır yani 20 yıldır aynı terane. öğretmene değer verceksiniz madem tüm sendikalar birleşip bu seneye özel öğretmenlere bilgisayar dağıtımı için bir hamle neden yapmadınız bırakın bu masalları evet bilgisayarları ek ders parasıyla da almadık. ekderste sizin olsun dilenci değiliz meclis üç aydır yatıyor ona laf söyleyen yok
  • kocero6664
    11 Ekim 2020 07:52
    8 0
    Lafla peynir gemisi yürümüyor.
  • php_korsan
    11 Ekim 2020 07:26
    16 0
    Sert bir dille eleştirdi.Dedi ve geçti.Öğretmen maaşı nedir polis, asker , bekçi maaşının yanında.Şurada ek ders kalksa hiç.Asker bir doğu iline, ilçesine tayin olduğu zaman 2 bine yakın tazminat alır.Ya öğretmen???
    Öğretmen de köye ulaşım, sınıfının ihtiyaçlarını kendisi karşılar.Neden öğretmene böyle bir tazminat yok.
    Bugün bir tanklı yazıcı 1500tl, bir notebook 5 bin tl, bir projeksiyon 3 bin tl oldu?neden bunları hesaplayıp da kırtasiye yardımı önümüzdeki sene de 2 bin tl olsun diye mücadele etmiyorsunuz kardeşim??
  • denis1
    11 Ekim 2020 00:32
    5 0
    Konuşmakla olmuyor bu işler maalesef :/
  • php_korsan
    10 Ekim 2020 20:50
    15 0
    Eylül ayında herkes farklı aldı.Arkadaşım 40 lira, ben 176 lira...Hadi bir sendika meydana inip konuşsun.Sıcak odalardan, zoom toplantılarıyla yürümüyor bu işler.
  • ugur_29_
    10 Ekim 2020 14:51
    18 0
    Haksızca kesintiye uğramış olan Eylül ayı ekders ücreti için bir adım atıp geri ödenmesi için bir adım atmaz ise Talip bey istifa ediyorum.
  • Petrucci
    10 Ekim 2020 10:33
    29 2
    Bu tiplere öğretmen maaşı diyince "Hocam ülkemizin ekonomik durumu, pandemi, geçen yıl ek dersinizi aldınız, her yıl kırtasiye,şükür..." şeklinde sıralama yapıyorlar. Sanki ülkenin ekonomik durumu veya covidin sebebi biziz. Bekçiye, imama, uzmana vs verirken sorun yok üniversite mezunu, sınavlarla yüksek puanlarla atanmış öğretmene verince var.
    Bir de eşi de öğretmen çift maaş muhabbeti var ki sormayın. Bütün öğretmenler evlenmek ya da öğretmenle evlenmek zorundaymış gibi. Ya da eşin çalışması mecburiymiş gibi. Ben imama,uzmana,bekçiye,polise,doktora falan soruyor muyum eşin de imam,uzman, bekçi,doktor ikiyle çarp, ooo iyi para diye.
    Öğretmenin en büyük düşmanı öğretmen. Bu kafalar işte.
  • scorpios
    10 Ekim 2020 09:19
    40 0
    18 yılda iki sendika değiştirdim. Hepsini takip ettim.Şunu gördüm.Sendikalar partilerin arka bahçesi bu bir, Sendika başkanları kendi geleceklerini (menfaatlerini)tehlikeye atacak hiçbir yaraya merhem olmazlar bu da iki. Dolayısıyla öğretmen her zaman garip ,öğretmen her zaman yalnız . Tek çözüm istifa...
  • Deniz_33
    10 Ekim 2020 08:35
    16 4
    İstifa ediyorum sendikanızdan..
  • emir3417
    10 Ekim 2020 07:37
    9 1
    Haberi okumadım bile.geç kaldınız
  • İMPARATOR1
    10 Ekim 2020 00:16
    25 2
    Öğretmenin saygınlığını düşündüklerinden değil, siyasete atılmak için konuşma yapıyorlar....
  • Oguz8
    09 Ekim 2020 23:24
    28 1
    Öğretmenden başka kendi mesleği için cebinden para harcayan başka meslek yok.
    Her gün şahsi aracımla 50 km gidip geliyorum. Çok daha fazlasını gidip gelen öğretmenlerimiz var. Sendikalar bize bir iyilik yapmak istiyorsa yol parası vs gibi haklarımızı alsınlar. Seminere başka şehire ya da şehir merkezine çağrılıp da tek kuruş ödenek verilmeyen öğretmenler. Başka hiç bir meslek grubuna bunu yapamıyorlar. Meb yönetimindeki(alttan üste) yöneticiler de sistemin çarklarına hizmet etmeyi çok seviyor. Baskıyla öğretmenlerin az da olsa çıkan sesini kısıyor.
  • Oguz8
    09 Ekim 2020 23:15
    36 0
    İtibarımızı dilinize dolaya dolaya hiç bir şey bırakmadınız ondan.
    Öğretmene itibar gelsin istiyorsanız maaşını hatrı sayılır biçimde artıracaksınız. Çünkü bizim ülkede başka türlüsü sökmez.
    Öğrencinin elinde öğretmenin maaşı kadar telefon varken neyin itibarından bahsediyorsunuz!

    Bir çok çiftçiden ve başka meslekten ''Bu kadar mı maaş alıyorsunuz?!'' diye maaşımızı küçük görmelerini işittim.
    Bu düşüş her zam döneminde artıyor ve öğretmen maaşı asgari ücrete bir adım daha yaklaşıyor. Öğretmenler memurlardan ayrı değerlendirilerek zam almalı.
    Sendikayım diyorsanız bunlarla ilgili çalışma yapacaksınız. Gerisi boş.
  • ugurdogan__
    09 Ekim 2020 21:50
    67 1
    Doktor,hastanın serumunu; polis silahının mermisini kendi almadığına göre öğretmen de görev adliden canlı ders için gerekli araç gereci kendisi almamalıydı. Ancak fedakar, vefakar öğretmenlerimiz bunu hiçbir zaman dile getirmediler. Bize yakışmaz dediler. Çocuklar hepimizin dediler. Kimisi taksitle kimisi krediyle hem öğrencileri için hem kendi çocukları için araç gereç temin etti. Ancak bunu kimse görmedi. Görmek istemedi. Yerden yere vurdular. Hak etmiyoruz hiçbirini...hem de hiç
  • php_korsan
    09 Ekim 2020 21:32
    25 4
    Mesaj güzel de arkası bağ duvarı.Ortada dediklerini kabul ettiren bir etki göremiyorum.Hani 1 tanesi gerçekleşse hemen bu sendikaya gidip üye olacağım.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK