Tantavi İlkokulu (İSTANBUL EYÜP)

Tantavi İlkokulu

TÜM OKULLAR -> İSTANBUL -> EYÜP
Kurum Kodu742275
Hizmet Puanı18
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi2
Hizmet Alanı4
Zorunlu Ç. Süresi6
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (09 Nisan 2019)

Yenilendi ve gayet güzel binaya çok amaçlı salona kavuştu.
Rami Yeni Mahalle'de, gayet gözde bir okul. Sosyal medyadan da takip edebilirsiniz. Oldukça aktifler.



Gönderen: Gizli (02 Ağustos 2012)

Tantavi İlköğretim Okulu, Eyüp Rami Yenimahalle Boşnak Hıdır Bey sokağı ile Mazhar Bey sokağının kesiştiği yerde, Tantavi-Zade Camiinin bitişiğinde yer almaktadır.

Okulumuzun kurucusu olan Tantavi- Zade Halit Bey Mısır’ın Tanta eyaletinden olup, Sultan 2. Abdulhamid döneminin sayılı zenginleri arasında yer almaktadır.

Okulumuz 1876 tarihinde “Hacı Halit Bey Mektebi” ismi ile ahşap bir bina olarak yaptırılmıştır. Mektebin yapıldığı sıralarda Rami semti “Hamidiye Köyü” ismini taşıyordu.

1932 yılına kadar okulun bütün masrafları Tantavi-Zadelerden Ömer Lütfü Bey tarafından karşılanırken daha sonraları Maarif Vekaletine (Milli Eğitim Bakanlığı) geçmiş ve 57. okul olarak isimlendirilmiştir. Bugün ana bina olarak kullanılan binamız 4 Haziran 1953 yılında hizmete girmiş ve 1953 – 1954 öğretim yılında 8 derslikli olarak Eğitim – öğretime başlamıştır.

1987 yılında Tantavi-Zade Halit Bey tarafından yaptırılmış olan Ahşap bina yıktırılarak İl Özel İdaresi tarafından yerine 4 katlı 16 derslikli yeni bir ek bina yaptırılmıştır.

1990 – 1991 eğitim öğretim yılında okul bünyesinde ana sınıfı açılmış ve halen
2 şubesiyle eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Okulumuz 1996 – 1997 eğitim öğretim yılında Tantavi İlköğretim Okulu olarak ilköğretime dönüştürülmüş ve halen aynı isimle 36 şube ve 1520 öğrencisi ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuzun halk oyunları ve voleybol dallarında İstanbul ve Türkiye şampiyonlukları mevcuttur ve halen bu çalışmalar okulumuzda yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Okulumuz voleybol takımları minikler ve yıldızlar kategorisinde Türkiye şampiyonası için hazırlıklar yapmaktadır.

Okulumuzda 5 ayrı yörede halk oyunları ekipleri çeşitli yurt içi ve yurt dışı yarışmalar ve festivaller için hazırlıklarını sürdürmektedir.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK