Tasarla, Yap, Oyna, Öğren eTwinning Projesi

Proje hakkında

Öğrenme sürecinde yeterli verimin alınabilmesi için öğretmen, veli, öğrenci merkezli bir süreç yürütülmelidir. Bu yüzden eğitim öğretim etkinliklerinde veli katkısının üst düzeyde olması hem öğrencilerin süreçteki performansları, hem de eğitim öğretim kazanımlarının istendik düzeyde kavratılması açısından çok etkili sonuçlar ortaya çıkarabilmektedir. Projemiz bu bakış açısından yola çıkarak öğretmen, veli, öğrenci işbirliğinde yapılacak atölye çalışmalarıyla müfredata uygun yeni materyaller tasarlamayı ve materyaller ile öğrenme sürecini zenginleştirmeyi öngörmektedir. Böylece veli öğrenci işbirliğiyle bir çok materyal üretilmesi , öğrenci ve velinin eğitim sürecinde daha aktif rol alması planlanmaktadır. Yapılacak atölye çalışmalarında materyal üretimi yapılırken öncelikli olarak geri dönüşümü yapılabilecek malzemeler kullanılmaya gayret edilecektir

 HEDEFLER

1-Eğitim öğretim sürecini planlarken kazanımları kavratmaya yönelik geliştirilecek özgün materyalleri tasarlayarak eğitim öğretim sürecini etkili kılmak.

2- Materyallerin üretim aşamasında velilerin ve öğrencilerin etkin rol almasını sağlayarak işbirlikçi bir ortam sağlamak.

3-Üretim aşamasında öncelikle geri dönüşüm yapılabilen maddelere yer vererek hem materyal geliştirme sürecine hem de geri dönüşüm sürecine katkı sağlamak.

4-Tasarlanan materyallerin projenin yaygınlaştırılması yoluyla bir çok farklı okulda , ilde , ülkede üreterek aynı amaca hizmet edecek şekilde kullanmak.

5-Web 2 araçlarını velilere tanıtarak eğitim öğretim sürecinde etkin olarak kullanılmasını sağlamak.

6- Etkin, eğlenceli, verimli, veli destekli bir süreç geçirerek pandemi sürecindeki kayıpları telafi etmek.

ÇALIŞMA SÜRECİ

İŞ SÜRECİ Projemiz, 2021 2022 Eğitim öğretim yılında kasım -mayıs aylarında uygulanacaktır. Proje süremiz 7 aydır. Kasım ayında planlama yapılacaktır. Aralık, ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs aylarının kapsamı; çalışmalar projede yer alan diğer ortaklarla birlikte belirlenecektir.

BEKLENEN SONUÇLAR

  • Tasarlanan ve üretilen materyaller sayesinde eğitim sürecinin daha verimli geçerek kazanımlara daha yüksek oranda ulaşılması.
  • Yapılan atölyelerde öğrenci - veli, veliler arası ve veli - öğretmen arası etkileşimlerin üst düzeye ulaşması ve bu durumun eğitim sürecine olumlu yansımalarının olması.
  • Geri dönüşüm içerikli etkinliklerin planlanması sayesinde somut geri dönüşüm sonuçlarının gözlenmesi.
  • Sürece dahil olan tüm proje paydaşlarının Web2 araçlarını etkin ve verimli şekilde kullanılması.
  • Proje dahilinde eğlenceli etkinlik, oyun ve turnuvalar düzenleyerek proje paydaşlarının eğlenceli ve kaliteli vakit geçirmeleri.
  • Projede üretilen materyallerin öğrenme sürecinde verimi artırması ve pandemi sürecindeki eksik kazanımlarının telafi edilmesi
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK