Taşımalı Eğitimde Uzun Süre Bekleme Sorununu Çözen Var Mı?

kaynarca87
29 Ekim 2021 10:34

Daha önceden de yaşanan sorundu ama bu sene haddinden fazla yaşadığımız bir sorun haline geldi. Okul çıkışından itibaren öğrenciler uzun süre bekliyor. Ne kadar beklediklerinin bir ölçüsü de yok. Bunu çözüme kavuşturmak için herhangi bir adım da atılmıyor idareler tarafından. Öğretmen olarak sizlerin bu konuda yaşadığınız sorun var mı varsa çözüm olarak neler yapıyorsunuz?

cbci
29 Ekim 2021 13:17

aynı servis bir kaç okulu daha taşıyordur. ondan geç kalıyordur. tutanak tutup, nöbet defterine de idareye "okul servisi" ile ilgili idareye tutanak verilmiştir diye yazın. tutanak 2 suret olsun. ikisini de idareden birine imzalatın ve saklayın. bunları yapmadan nöbet süreniz bitmiş olsa dahi çocukları bırakıp giderseniz ve çocukların başına birşey gelirse suçlu siz olursunuz. tutanagı yazdıktan sonra durum aynı şekilde devam ediyorsa da idareye tutanagınızı eke koyup, dilekçe yazın. dilekçenizde de şöyle diyin, "servisin geliş saati nöbet süremin dışına denk gelmektedir. ben de çocuklar da mağdur olmaktadır. bundan sonra nöbet sürem bitince gideceğim. oluşabilecek her türlü sorunda sorumluluk kabul etmiyorum." dilekçeyi de verdikten sonra, nöbet süreniz bitince gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.

BilgeHN
29 Ekim 2021 23:47

Ben de taşımalı okulda görev yapıyorum. Bu sene müdürümüz servis şoförleriyle konuştu ve öğrencileri mağdur etmeyecek şekilde gidiş geliş saatlerini bildirmelerini ve ona uygun ders saatlerini belirleyeceğini söyledi. Tabi ki bir süre sıkıntı çıktı. Servisler verdikleri saate uygun çalışmadı. Ama müdürümüz okul ders saatlerinde (teneffüs süreleri) birkaç düzenleme yaparak servislerin öğrencileri okula bıraktıkları saatlere uyumlu hale getirdi. Diğer türlü hem öğrenciler hem de nöbetçi öğretmenler mağdur oluyordu. Eğer sizin de okula gidiş geliş saatlerini düzenleme imkanınız varsa en iyi çözüm bu olacaktır. Sonuçta öğrenciler için de zor bir durum. Burada okul idaresine iş düşüyor.

gunmetgunduz
29 Ekim 2021 12:34

Nöbet süreniz dolduktan sonra servislerin zamanında gelmediğine dair tutanak tutup idarenize verebilirsiniz. Nöbet süreniz dolunca da öğrencileri bırakıp gidersiniz.

ümit üstel - 29 Ekim 2021 16:56
ne olursa olsun, öğrenci bırakıp gidilmez...
gunmetgunduz - 29 Ekim 2021 17:47
İyi ozaman alıp evinizde misafir edersiniz
gunmetgunduz
29 Ekim 2021 20:11

Türk eğitim sen in bu konuda eylem kararı var. Üye iseniz ve Dilerseniz idareye dilekçe ile başvurup taşıma iş ve işlemlerini yapmayacağınızı bildirebilirsiniz. Sendikal eylem kapsamında olacağı için hiç de sıkıntı çıkmayacaktır

kaynarca87 - 29 Ekim 2021 21:30
Cevap veren arkadaşlara çok teşekkürler tüm önerilerinizi dikkata alacağız. Ancak şunu da belirtmek isterim ki ilçe memler bu anlamda asla öğretmenden yana tavır almıyor. Topu tamamen nöbetçi öğretmene yıkmış bir sistem var.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK