TES: Okul Bahçelerindeki Atatürk Büstlerine Özen Gösterilmeli!

Türk Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklama;

''Sendikamıza, son yıllarda okul bahçelerinde bulunan Atatürk Büstlerine gereken önemin verilmediği, bakım, onarım ve temizliklerinin düzenli olarak yapılmadığı, hatta bazı okul/kurumların bahçelerinde Atatürk Büstlerinin bulunmadığı yönünde bilgiler gelmektedir. Sendikamız tarafından zaman zaman okul/kurumlara yaptığımız ziyaretlerde de benzer durumlarla karşılaşılmaktadır.

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun "Genel Amaçlar" başlığını taşıyan  2. maddesinin 1. fıkrasında; Türk Milletinin bütün fertlerini, Atatürk inkılap ve ilkelerine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek Türk Milletinin genel amaçları arasında sayılmıştır.

Bununla birlikte: Anayasamızın başlangıç kısmında ve mezkur Kanunda belirtilen amaçlar doğrultusunda, Türk Devletini ve Milletini ebediyete kadar yaşatacak, çağdaş uygarlığın ve medeniyetin ortağı ve öncüsü yapacak, Türk Milletinin bütün fertlerinin, Atatürk inkılap ve ilkelerine bağlı olarak yetiştirilmesi milli eğitim sistemimizin temel amacıdır.

Bu amacın gerçekleştirilmesi bağlamında;  Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda evrensel hukuka, demokrasi ve insan haklarına uygun ve bir bütünlük içinde yerine getirilmesi ekseninde eğitim kurumlarının bahçelerinde tören alanında yer alacak olan Atatürk Büstünün bu amaç ile bütünlük taşıyacak nitelik ve içerikte olması gerektiği kabul edilmelidir.

Bu bağlamda; okul bahçelerindeki eksik Atatürk büstlerinin tamamlanması ve büst kaidelerinde eğitim ve öğretimle ilgili ulu önderimizin sözlerinin yazılması,  bakım ve onarımların düzenli olarak yapılması gerekmektedir.''

 

İlgili yazı için tıklayınız.

 

  • 9 2
  • 29 Eylül 2018 13:20 5.400
  • Aktif Haberler
  • swat68aa3
    03 Ekim 2018 08:40
    0 0
    Her yıl zarar eden ilksan uygulaması sona ermeli.İlksan otellerine gidiyoruz ben ilksan üyesiyim ama yer bulamıyorum.
  • tahir1699
    03 Ekim 2018 00:37
    0 1
    müderris47 bey
    Sonunda ülkemizin geleceğini düşünen öğretmenlerime de bağnaz dediniz ya! Pes! Kendi üzerinize etiketlenen tüm olumsuzlukları karşınızdaki insanlara yüklemekte ne kadar mahirsiniz. Sayın müderris47 bey Güneş balçıkla sıvanmaz.
  • müderris47
    02 Ekim 2018 00:13
    7 6
    Eğitim adına kangren haline gelmiş o kadar meselemiz varken büstler mevzusunu eleştirmeyi Atamıza saygısızlık olarak addedenleri hakikaten anlamak mümkün değil. Atamıza saygıyı büstlere indirgeyen eğitimcilerin çocuklarımızın aydınlık geleceği adına verebilecekleri pek bir şey yok maalesef. Dinde bile şekilcilik yadırganırken Ataya bağlılık adına yapılanlar ve en ufak eleştiriye tahammül edemeyenler ne milli nede yerli olabilir. Olsa olsa bağnaz olur...
  • sehery
    01 Ekim 2018 21:33
    3 2
    bazen öyle yorumlar okuyorum ki yazan kişilerin üniversite mezunu onu da geçtim öğretmen olabileceklerini düşünmek bile istemiyorum. Bir ülkenin kurucusuna bu kadar fütursuzca el altından hakaret edecek zihniyet öğretmenlik yapmamalı zira kendilerinde millilik ve yerlilik zihniyeti yok. bu kadar net...
  • Stargate_73
    30 Eylül 2018 19:13
    14 6
    @müderris47 andımız ve büstler mühimdir. Fakat sen anlamazsın
  • alper bocut
    30 Eylül 2018 18:33
    8 17
    bir adam rumuzlu arkadaş laf gelince özgürlük dersiniz yorumların silinmesini istersiniz.Bu nasıl özgürlük anlayışı?
  • bir adam
    30 Eylül 2018 16:43
    12 2
    müderris47, ülkenin kurucusuna karşı bu tavrınızı kınıyorum. eğitimhane yetkilileri de niye bu yorumu silmediler anlamadım.

    ayrıca tes başka şeylere de kafa yoruyor merak etmeyin.
  • Herz
    29 Eylül 2018 19:18
    23 18
    @müderris47 mesele büst değildir, mesele 600 yıl ayakta kalmış kendisini kuran halki görmezden gelmiş, sadece vergi toplama ve asker almaya gerek duyulduğunda hatırlamış osmanlının yıkılmasına sebep olan hataları doğru anlayıp, ülkeyi kısa sürede her alanda iyileştirmiş bir liderin; yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusunun temsil ettiği fikirleri değersizleştime yolunda gizil öğrenme çabasıyla güdülen amacı deşifre etmiştir söz konusu sendika.
  • müderris47
    29 Eylül 2018 18:32
    12 43
    TES bakıyorum da andımız ve büstler gibi eğitim açısından çok ama çok mühim işlerle ilgili bir hayli kafa yoruyor ve mesai harcıyor. Ha gayret, bu sayede eğitim sistemi batı standartlarına çıkacak ve nesiller çok mutlu ve başarılı olacak.
  • alptaskesen
    29 Eylül 2018 15:13
    3 4
    :)
  • Ayperisi88
    29 Eylül 2018 15:06
    8 2
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK