Tohumun Serüveni Projesi Başlıyor

“Tohumun Serüveni” projesinin hedef kitlesi 3-6 yaşlarını kapsayan okul öncesi kurumlarına devam eden çocuklardır. Proje doğa eğitimi ve ekolojik okur yazarlık çalışmalarını kapsamaktadır.

Covid 19 pandemisi ve buna bağlı olarak çocukların, bilgisayara, tablete ve televizyona bağımlılıklarının artması nedeniyle, çocuklarımızı dört tarafı duvarlarla çevrili ev ve sınıflardan çıkararak teknoloji bağımlılığından kurtarıp onların doğada geçirecekleri zamanı arttırarak, duyularını kullanarak doğayı keşfetmelerini, doğayla anlamlı bir bağ kurmalarını, doğal alanları keşfetmelerini, doğayı korumak için yapılması gerekenleri ve doğada öğrenmeyi, Evde, sınıfta, okul bahçesinde, çevrede tohumlarla ve bitkilerle öğrenme ortamları yaratmayı, bu öğrenme ortamlarında uygun materyal ve oyunlar kullanmayı, çocukların doğa varlıklarına saygı göstermelerini amaçlamaktadır.

Böyle anlamlı bir projede yer almak harika. Haydi başlayalım....

  • 0 3
  • 02 Mart 2021 02:30 386
  • Havva33
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK