Travelling By Nautilus eTwinning Projesi

Manisa ili Kırkağaç ilçesi Nezihe Koloğlu İlkokulu 2-D sınıfı öğretmeni Nalan BALDAN ve öğrencileri  “Travelling by Nautilus” adlı eTwinning projesinde yer almaktadır.

“Travelling by Nautilus” projesi Nautilus ile Julverne romanında olduğu gibi öğrencilerimize denizlerin altını keşfetmeyi amaçlayan bir projedir. Proje; Türkiye’nin çeşitli illerinden 10 Türk ortak ile 14 Yabancı ülkeden (İspanya, Polonya, İtalya, Makedonya, Romanya) öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen uluslararası bir projedir. Proje, kasım ayında başlayıp nisan ayında biten 6 aylık bir projedir. Bu proje ile denizde yaşayan canlıları tanımak ve deniz kirliliği hakkında farkındalık yaratmak amacıyla uygulanan, eğitimin tüm alanlarında etkinliklerin yapıldığı ve böylece keyifli bir şekilde öğrenmenin sağlandığı bir projedir.

Proje, deniz canlıları hakkında bilgi edinmek; tüm proje ortaklarına, öğrenci ve velilere çevre bilincini kazandırmak; eğitim öğretim faaliyetlerinde veli ve öğrencilere rol model olmak, farklı akran gruplarıyla etkileşime girmelerini sağlamak genel ve özel amaçlar olarak belirlenmiştir. Bu amaçlara ulaşırken web2.0 araçlarını kullanmak, 21.yy becerilerini kazandırmak, bilimsel, teknolojik, matematiksel uygulamalar yapmak, kodlama çalışmalarına yer vermek ve disiplinlerarası yaklaşımla etkinliklerin hazırlanmasına özen gösterilmiştir.

Proje kapsamında; çevre bilincini benimsemiş, doğa sevgisi kazanmış okullar yaratılarak proje bağlamında ülkemizde ve ortak ülkelerde farkındalık yaratılmış olacaktır.

  • 3 0
  • 23 Mart 2023 15:39 379
  • nalan13ekim
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK