TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Başvuruları Başladı!

Değerli Araştırmacımız,

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Başvuruları Başladı!

TÜBİTAK olarak 2014 yılından beri Bilim Söyleşileri düzenliyoruz. Bu söyleşiler kapsamında alanında uzman bilim insanlarını öğrencilerle buluşturuyoruz.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, yaklaşık 1 - 1,5 saatlik sunum ve soru-cevap bölümlerinden oluşan etkileşimli etkinliklerdir. Söyleşilerde mümkün olduğunca fazla bilgi aktarmayı değil, bilimsel konulara ilgi uyandırmayı ve öğrencilere örnek bir kariyer hedefi sunmayı amaçlıyoruz.

Özellikle kalkınmada öncelikli yerlerde düzenlenen bu etkinliklerde, çoğu öğrenci hayatında ilk defa bir bilim insanı ile yüz yüze iletişim kurma imkânı buluyor. Şimdiye kadar 400’e yakın etkinlikle 65.000’den fazla öğrenciye ulaştık.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’nde konuşmacı olmak isteyenlerin üniversitelerde öğretim üyesi ya da doktorasını tamamlamış öğretim görevlisi olması gerekiyor. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullar, bilim ve sanat merkezleri, bilim merkezleri, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı gençlik merkezleri ve gençlik kampları, kamu kurum ve kuruluşları tarafından işletilen müze ve kütüphaneler ile Deneyap Teknoloji Atölyeleri ise etkinliklere ev sahipliği yapmak için TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’ne başvurabiliyor.

Çocuklarda ve gençlerde bilim farkındalığı oluşturmak ve ülkemizde bilim okuryazarlığını geliştirmek adına düzenlediğimiz bu etkinliklerde siz de konuşmacı olmak veya ev sahipliği yapmak üzere başvurabilirsiniz.

Başvuru ve ayrıntılı bilgi için TÜBİTAK Bilim Söyleşileri portalını ziyaret edebilirsiniz.

Son başvuru tarihi: 07 Ekim 2019 Saat: 17.30

 

Saygılarımızla,

TÜBİTAK - Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı

  • 2 0
  • 27 Eylül 2019 14:02 2.097
  • volkankaz
  • Aktif Haberler
  • aslanss
    28 Eylül 2019 21:15
    0 0
    Tübitak'ın web sitesine baktım fakat okul olarak katılımı ile ilgili çok da net bilgiler göremedim. Okul sadece mekan olarak kullanılmak için mi yoksa okula gelecek bilim insanlarını da mı okul belirleyecek?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK