Türk Eğitim-Sen, Toplu Sözleşme Taleplerini Ziya Selçuk'a İletti

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 25.07.2019 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk’u makamında ziyaret etti.

Genel Başkan Geylan, Türk Eğitim-Sen’in 1 Ağustos tarihinde başlayacak toplu sözleşmeye ilişkin taleplerini ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın  hazırladığı yeni Anadolu Liseleri Tasarısına ilişkin  sendikamızın görüşlerini  Sayın Bakan’a sundu.  

Genel Başkan görüşmenin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk ile görüşme gerçekleştirdim. Toplu Sözleşme masasına taşıyacağımız talepler ve yeni Anadolu Liseleri Tasarımına ilişkin raporlarımızı takdim ettim.

Sözleşmeli öğretmenlerimizin Ağustos’ta eş durumu mazeret tayini başvuru yapabilmeleri için önerilerimizi ifade ettim. Kendisi değerlendireceklerini beyan etti. Sayın Ziya Selçuk’un öğretmenlerimizin bu haklı talebine kayıtsız kalmayacağına inanıyorum.

Ayrıca;

 -Rehber öğretmenlerimizin, nöbet konusu başta olmak üzere, taleplerinin karşılanması -Birden fazla nöbete de ücret ödenmesi,

-Alan değişikliği taleplerinin karşılanması,

-Eğitime hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi,

-Maaş karşılığı ders saatinin 15 saat olarak eşitlenmesi,

-Öğretmenler Günü’nde ikramiye ödenmesi gibi daha birçok hususta öneri ve taleplerimizi ilettim. Sayın Ziya Selçuk’a ilgisinden ötürü teşekkür ediyorum.”

 

Türk Eğitim-Sen

  • 8 1
  • 27 Temmuz 2019 00:30 2.672
  • Aktif Haberler
  • t._yildirim
    30 Temmuz 2019 17:18
    0 0
    Hocam ben o işi de pek anlamıyorum. Yani bizim bakan olsa pazarlık onunla yapılamaz mı. Sonuç ta biz iş üretmenizi isten iş kalitemizi sorgulayan o. Zam konusun da pazarlık yapma hakkı neden ona ait değil.
    Yoksa söylemlerinde inandırıcılığı yara mi alır. Öğretmenin refahı bizimle artacak de ama pazarlıkta olma...ne garip... iddiaları bu idi de
  • Hamza TÜRK
    30 Temmuz 2019 10:44
    5 3
    Neticede Eğitim Birsen 7+7 Der 3+3'e razı olur.İş Biter.
  • İMPARATOR1
    29 Temmuz 2019 21:35
    4 0
    1 Ağustos tarihinde başlayacak toplu sözleşmeye ilişkin görüşmede masada MEB Bakanı olmayacak ki....
  • Systemturk
    27 Temmuz 2019 17:58
    6 2
    İnşallah sayın bakanımız dikkate almıştır
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK