''TURKOVAC aşımızı tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC’ın seri üretime geçişi nedeniyle düzenlenen programda yaptığı konuşmada, “TURKOVAC’ın üretimiyle birlikte, bu aşımızı da tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız. Aşımızın geliştirilmesinde ve üretiminde emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli aşı TURKOVAC’ın seri üretime geçişi nedeniyle düzenlenen programa canlı bağlantı ile katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ilk yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC’ın seri üretime geçişinin mutluluğunu hep beraber yaşadıklarını ifade ederek, “Aşımızın geliştirilmesinde ve üretiminde görev alan herkesi, ülkem ve milletim adına, tebrik ediyorum. Dünyayı iki yıldır kasıp kavuran koronavirüs salgınına karşı bilinen en etkili tedbir olan aşının ülkemizde üretilebilir hâle gelmesi, fevkalade önemlidir. Üstelik bu aşının, tamamen kendi bilim insanlarımız ve araştırmacılarımız tarafından geliştirilmiş, patenti bize ait olan bir ürün olması çok daha anlamlıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uzun bir çalışma ve hazırlık döneminin ardından, gereken onayları alarak üretim ve kullanma aşamasına gelen TURKOVAC aşımız, milletimizi salgına karşı en etkili şekilde koruma gayretlerimizin bir sembolüdür” diye konuştu.

“AŞI VE İLAÇ HASİSLİĞİ YAPAN BİR ÜLKE DEĞİLİZ”

Vatandaşlara Sinovac ve Biontech aşılarının ardından üçüncü bir alternatif olarak yerli aşı TURKOVAC’ı sunacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bazı vatandaşlarımızın aşı olmak için, tüm riskleri göze olarak kendi ürünümüzü beklediğini biliyorum. Bu vatandaşlarımızı en kısa sürede randevularını alarak TURKOVAC aşısını yaptırmaya davet ediyorum.”

Türkiye’nin aşı ve ilaç hasisliği yapan bir ülke olmadığını da vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Salgın döneminde, maske başta olmak üzere elimizdeki tıbbi malzemeleri dünyada 160 ülke ve 12 uluslararası kuruluşla paylaştık. Diğer yerlerden aldığımız aşılardan bir kısmını da, acil ihtiyaç duyan kimi dost ülkelere gönderiyoruz. TURKOVAC’ın üretimiyle birlikte, bu aşımızı da tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız. Bir kez daha aşımızın geliştirilmesinde ve üretiminde emeği geçenleri tebrik ediyorum. TURKOVAC aşımızın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı

  • 3 0
  • 22 Aralık 2021 14:47 4.545
  • Aktif Haberler
  • smyi
    23 Aralık 2021 21:49
    2 2
    şeffaf verilere ihtiyacımız var. hangi varyanta ne kadar etkili?
  • mahx
    23 Aralık 2021 14:15
    12 9
    Dünyada aşı üreten sayılı ülkelerdeniz. Ne mutlu böyle bir hayra vesile olana. Ülkemiz sayesinde,aşıya ulaşamayan ve aşımızı kullanacak mazlumlar yine dostunun Türk Devleti olduğunu görecek. Yerli aşımız vatandaşlarımız ve dünya halklarına şifa olsun inşallah.
  • harunca
    23 Aralık 2021 11:20
    19 7
    Kanada'da üretildiği halde sırf burada poşetlendiği için üzerine "Önce Vatan" veya "Yerli Üretim" etiketi basılan mercimekler aklıma geldi nedense. Hiçbir işe yaramadığı sonradan ispatlanan 16 tane hapı 1 günde vatandaşlara yutturan sağlık bakanlığına güya ürettiği aşıya da güvenmemem için çok fazla nedenim var. Sağlık bakanlığı önce covid çıkmadan hemen önce logosunu neden değiştirdi onu bir açıklasın.
  • Kuzey38.
    23 Aralık 2021 10:31
    8 9
    Sakat bırakmaz umarım:)
  • 01hunter
    23 Aralık 2021 09:23
    11 11
    Haber hakkında güzel temennilerini belirten arkadaşlara (X) işareti koyan arkadaşlar yerli malı haftasında patlamış mısır ve kek ile kutlamaya devam mı edelim?
  • alicayirci
    23 Aralık 2021 01:35
    9 6
    Hayırlı olsun tüm insanlığın yararına olur insallah
  • enes5838
    22 Aralık 2021 23:53
    9 4
    orunlu tutmayın da ne yaparsanız yapın.
    Yeterince Anayasa çiğnendi.
    Aşıların da ne kadar yararlı olduğunu hep beraber gördük.
    Allah aşkına isteyen olsun istemeyen olmasın. bulaşı engellemeyen, engellemesi imkansız olan bir şeyi zorunlu yapmayın. Hakkımızı haram etmekten bıktık.
  • BAYRAM ALİ
    22 Aralık 2021 22:08
    13 13
    4. Dozumu Türkovac olacağım inşaallah.
  • ismail_gökçe
    22 Aralık 2021 18:50
    18 17
    Tüm aşılarımı yaptırdım. Bundan sonra yeni bir doz uygulaması gerekirse ben de Turkovac olcağım inşallah.
  • osmançövüt
    22 Aralık 2021 17:03
    19 12
    Hayırlı olsun. Çok sevindim.
  • bekhas
    22 Aralık 2021 16:59
    19 17
    Yerli olsun bizim olsun.. 3. dozumu Turkovac olacağım inşallah. :)
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK