Turkuaz Bizim Rengimiz

Çalışmalarda 6-11 yaş grubu öğrencilerle çalışılmıştır.Planlama yapılırken hedef kültür paylaşımı idi ve  bu paylaşımın orijinal yöntemler ile yapılması hedeflenmiştir.

Projenin yenilikçi yönü Türkiye -Azerbaycan ortak yapımı bir film çekme fikridir. Proje öncesinde kültür ögeleri genel hatlarıyla belirlenmiştir. Aktif olarak çalışma döneminde öncelikle film için ekipler kurulmuş  ve film çekimi konusunda her üye araştıma yapmıştır. Senaryo ekibi, yapım ekibi, sanat ekibi ve kostüm ekib olarak görev dağılımı isteğe bağlı yapılmıştır. Bu alnada teknik destek almak için Necnettin Erbakan  Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü öğretim üyesi Dr. Mehmet Sefa Doğru hocamız ile zoom üzerinden toplantılar yapılıp dikkat edilmesi gereken konularda fikirler alınmıştır. Senaryo ekibi iş birlikçi olarak google keep üzerinden ve özel senaryo yazma programı celtx ile senaryoyu bölümler halinde yazmıştır. Yazılan senaryoya uygun olması adına diğer ekipler kendi aralarında toplantılar yapmış ve fikirler paylaşılmıştır. Senaryoya uygun olarak öğretmenlere çekim görevleri verilmiş, çekim görevi olmayan öğretmenler o bölüm için kullanılacak şarkı ve tekerlemeler için çocuk korosu görevi almışlardır. Her etkinliğin merkezinde öğrenciler olmuş ve film sayesinde çocukların yeteneklerinin ortaya çıkması sağlanmıştır. Öğrenci ve velilerimiz bu proje ile farklı bir deneyim yaşamışlar ve memnuniyetlerini sürekli dile getirmişlerdir.

  • 0 1
  • 12 Haziran 2021 08:43 419
  • cimenmahi
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK