Ücretli Öğretmen ve Usta Öğreticilere Ek Ders Ücreti Kararı Resmi Gazete'de

Koronavirüs salgını nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği günlerde ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin üzerlerinde bulunan ek ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılmalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

 Egitimhane.com

  • 4 2
  • 03 Nisan 2020 09:34 3.747
  • Aktif Haberler
  • senerdemir
    04 Nisan 2020 14:54
    2 0
    derty12 hocam ücretli öğretmen olan bir arkadaş bu süreçte başka bir sektörde iş buldu. (bir fabrikada bekçi oldu mesela) ve Milli Eğitim telafiye çağırdı.. O zaman bu gün aldığını geri isteyecekler mi istemeyecekler mi onu söyleyin siz bana. Yada kadrolu öğretmen cumartesi çalıştığı telafiden ek ders alırken ücretli öğretmen arkadaş ders ücreti alabilecek mi alamayacak mı onu söyleyin bana... Ön yargılı davranmışım yani Milli Eğitim telefi eğitimine çağırmazsa ücreti geri almayacaklar... Lütfederler hazretleri çağırıp çağırmamak da inisiyatiflerinde... Çok ön yargılıyım ben çok... Kalbi kara olan benim... Oysa ki bu düzenlemeyi yapanlar çok temiz,çok iyi niyetli, çok saf duygu ve düşüncelerle yapmışlar.
  • übübü
    03 Nisan 2020 17:49
    2 1
    Bu yükümlülükleri yerine getirmeyenlerden ödemeler geri tahsil edilir diyor. Daha ne desin.
  • derty12
    03 Nisan 2020 16:11
    3 6
    senerdemir Hocam yazılanlardan yazdığınız yorumu nasıl çıkardınız, tekrar okuyun isterseniz, eğer çağırırsak ve gelmezseniz ücret iade alınır diyor, çağırmazlarsa geri alırız anlamı çıkmıyor,ön yargılı yaklaşmışsınız olaya
  • senerdemir
    03 Nisan 2020 13:48
    5 2
    Ücret ödedikleri falan yok sadece avans hesap mantığıyla sonra telafi derslerine girdiğinde alabileceği ücreti şimdiden ödüyorlar... Eğer telafi derslerine girmezsen onu da geri istiyor... Peki o zaman ne ile geçinecek bu insanlar... Resmen aklımızla dalga geçiyorlar... Çok mu zor amasız fakatsız bir düzenleme çıkartmak... Kötü niyetliler... Tek üzüntüm bu kötü niyeti bilip de savunmaya devam edenler eğitim sektöründe de bayağı fazla...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK