Üçüncü Hakkımı Sen Yeme Oğul

Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma-yazma seferberliği 64 yaşındaki Hava Sarıca’ya ışık oldu. Okul çağında babası tarafından okula gönderilmeyen Hava Teyze’nin okumasına eşi de izin vermemiş. Okuryazar seferberliğini öğrenince oğluna, “Birinci hakkımı babam yedi. İkinci hakkımı baban yedi, üçüncü hakkımı sen yeme oğlum” diyerek kursa başlayan Hava teyzenin hedefi liseye kadar okumak.

Yeni Şafak'tan Fazlı Şahan'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan okuma-yazma seferberliği 700 bini aşkın kişiye ışık oldu. Bunlardan birisi de 64 yaşındaki Kayserili Hava Sarıca. Okul çağında babası tarafından okula gönderilmeyen Hava Teyze’nin okumasına eşi de izin vermemiş. “Okumanın yaşı yoktur” diyen Hava Teyze, duygularını Yeni Şafak’a anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a kendilerine verdiği fırsattan dolayı teşekkür eden Hava Sarıca, “Elimden gelse liseye kadar giderim. İçim okuma yazma ile dolu. Okuyup yazdığım için çok mutluyum. Babam okula göndermedi, gelin oldum eşim okula göndermedi. Şimdi oğluma birinci hakkımı babam yedi, ikinci hakkımı baban yedi üçüncü hakkımı sen yeme, dedim. O da beni kursa yazdırdı” dedi. Diplomasını alınca babasının ve eşinin mezarına gideceğini söyleyen Hava Teyze, “Kendi azmim ile diplomamı aldım diyeceğim” dedi.

HİKAYE OKUMAYA BAŞLADI

Gündelik hayatta okumanın ve yazmanın faydalarını gördüğünü anlatan Hava Sarıca, “Şu an hikaye kitapları aldım. Birinci hikayeyi bitirdim, ikinciye başladım. Sözlü sınavı olduk ondan da 100 aldım” ifadelerini kullandı.

İLÇEYE ÖRNEK OLDU

Kayseri Yeşilhisar ilçesi Halk Eğitim Merkezi Şube Müdürü Kurs hocası Adem Çete de Hava Teyze’nin azmini şöyle özetledi: “Çok istekli bir hanımefendi. Hep içinde bir uhde kalmış. Birileri tarafından engellenmiş. Bu da onun için bir fırsat oldu. Çok memnun kaldı. Onun memnuniyeti ilçedeki vatandaşların da hoşuna gitti. Biz de bu durumdan mutluluk duyduk. Hava Hanım’ı gören yaşıtlarında ‘Ben de yapabilirim, ben de öğrenebilirim’ diye bir güven oldu. İlçede bir pozitif hava oluştu. Bu kurslar vatandaşın çok hoşuna gitti.

 

  • 5 14
  • 14 Şubat 2019 00:06 5.986
  • Aktif Haberler
  • smileplease03
    14 Şubat 2019 18:58
    2 3
    Tebrikler teyzecim, okumanın yaşı yok. Helal olsun. Emeği geçenlerden de Allah (cc) razı olsun.
  • harunca
    14 Şubat 2019 09:21
    8 7
    Silivri soğukmuş bu aralar, yorum yazmak sıkıntı.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK